Převod tel. čísel od Mikrotechu k Odoriku

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
vlazy

Převod tel. čísel od Mikrotechu k Odoriku

Příspěvek od vlazy »

Zjistil jsem, že moje tel. číslo 910082XXX které jsem používal u Mikrotechu už bylo nastavené u Odoriku tak jak jsem to chtěl. Vidím ho po přihlášení se do Odorik.cz. Pokud telefonuji přes VoIP od Odoriku tak volanému se to číslo 910082XXX zobrazí jako číslo volajícího což je v pořádku. Když ale z mobilu chci telefonovat na toto číslo tak se dovolat nejde a je krátce slyšet obsazovací tón a ukončí se to. Předpokládal jsem, že na toto tel. číslo se dá i dovolat. Je třeba ještě někde něco nastavit tak aby se dalo na toto číslo i dovolat? V nastavení linky vidím, že mi tam přibyly nějaké nové další údaje, tak jak je to vidět červeně orámované na přiloženém obrázku, ale nevím k čemu to slouží. Je to třeba ještě někde nastavit? Budu rád když mi to někdo vysvětlí, protože já se v tom příliš nevyznám.

Přílohy
NASTAVENI - ODORIK.jpg
NASTAVENI - ODORIK.jpg (198.32 KiB) Zobrazeno 147 x
Naposledy upravil(a) vlazy dne čtv 19. úno 2026 23:50:04, celkem upraveno 1 x.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Převod tel. čísel od Mikrotechu k Odoriku

Příspěvek od xsouku04 »

Příchozí hovory z mobilních sítí by měly začít fungovat během pondělí. 

Bohužel když si naše nové rozsahy dáme pod vlastní OpID, tak to samo nezačne fungovat. Bude zjevně nutná ruční oprava u všech velkých operátorů.

Proto to raději necháváme na pondělí, protože takto hrozí, že by to celý víkend nefungovalo ani na mikrotech.cz ani na odorik.cz.

Ta další doména je tam proto, aby u většiny zařízení nebylo nutné měnit nastavení. Měly by fungovat stejné údaje jako fungovaly u Mikrotechu.cz.  Tedy fungovat by měly všechny nám známé domény, které používal mikrotech. Např. ustredna.mikrotech.cz . Tedy pokud pan Mencner v neděli večer správně nasměruje svoji doménu ustredna.mikrotech.cz  naši doménu sip2.odorik.cz jak je v plánu.

Kdo chce mít jistotu, nebo zařízení nastavuje znovu, je lepší použít naše přihlašovací údaje, tedy šestimístné přihlašovací jméno a námi vygenerované heslo. Není totiž známo jak dlouho (počítáno v letech) bude doména ustredna.mikrotech.cz správně fungovat.

vlazy

Re: Převod tel. čísel od Mikrotechu k Odoriku

Příspěvek od vlazy »

xsouku04:
Děkují za vysvětlení. Trochu mám ale v těch SIP adresách a heslech zmatek. Kterou SIP adresu bych si měl v telefonech nastavit tak aby to dobře fungovalo, sip.odorik.cz, voip.za200.cz nebo sip2.odorik.cz a nebo by to mělo fungovat s kteroukoliv z těch SIP adres? Také které heslo použít, protože nyní tam vidím 2 různé hesla? Snad v pondělí to bude fungovat bez problémů tak jak by mělo tj. i pro příchozí hovory.
Odpovědět