Odorik bude virtuální mobilní operátor

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
luky

Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor

Příspěvek od luky »

když budu mít virtuála třeba pod T-Mobile a on zkrachuje tak ty klienty převezme T-Mobile. Určitě nepřijdu o číslo, není to jak u šedých operátorů, kde jsem se svého čísla vzdal
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

luky píše:když budu mít virtuála třeba pod T-Mobile a on zkrachuje tak ty klienty převezme T-Mobile. Určitě nepřijdu o číslo, není to jak u šedých operátorů, kde jsem se svého čísla vzdal
No záleží jakým způsobem virtuál ukončí činnost. Pokud se ze všemi dohodne, určitě číslo nepřestane fungovat, ale jen se převede na jiného virtuála nebo k samotnému mobilnímu operátoru. Pokud ale bude dlužit a nebude komunikovat (což zjevně snad hrozí jen u šedivek) může číslo nějakou dobu prostě nefungovat.

No ale myslím že by mělo být možné jej i v této situaci přenést jinam. To ale myslím neplatí u šedivek, protože pokud šedivka dluží, tak číslo je pro přenos zablokováno, protože to číslo patří dlužícímu šedivákovi, ale ne přímo zákazníkovi. U šediváka se může snadno stát, že je obětí nějakého zneužití pár simkaret. Někdo nečekaně nadělá účty za miliony a pak zmizí (stačí jeden fraud v GSM bráně). A šedivák to nemá z čeho zaplatit, tak zkrachuje a simkarty jsou odpojeny. Tohle myslím, že se určitě už někdy stalo.

Moje dedukce nejsou ničím podložené, než jen mojí logickou úvahou. Takže mohou být nekorektní.

Pokud si vyberete virtuála amatéra, spíše je pravděpodobná několikadenní nedostupnost odchozích hovorů kvůli technickým potížím a nekomunikace z jeho strany. To si myslím, že je pravděpodobné maximum, co by mohlo někoho někoho potkat u nešedivých operátorů.
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

luky píše:když budu mít virtuála třeba pod T-Mobile a on zkrachuje tak ty klienty převezme T-Mobile. Určitě nepřijdu o číslo, není to jak u šedých operátorů, kde jsem se svého čísla vzdal
To se tady rozebírají skutečně krásné katastrofické scénáře.
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

xsouku04 píše:
No záleží jakým způsobem virtuál ukončí činnost. Pokud se ze všemi dohodne, určitě číslo nepřestane fungovat, ale jen se převede na jiného virtuála nebo k samotnému mobilnímu operátoru. Pokud ale bude dlužit a nebude komunikovat (což zjevně snad hrozí jen u šedivek) může číslo nějakou dobu prostě nefungovat.

No ale myslím že by mělo být možné jej i v této situaci přenést jinam. To ale myslím neplatí u šedivek, protože pokud šedivka dluží, tak číslo je pro přenos zablokováno, protože to číslo patří dlužícímu šedivákovi, ale ne přímo zákazníkovi. U šediváka se může snadno stát, že je obětí nějakého zneužití pár simkaret. Někdo nečekaně nadělá účty za miliony a pak zmizí (stačí jeden fraud v GSM bráně). A šedivák to nemá z čeho zaplatit, tak zkrachuje a simkarty jsou odpojeny. Tohle myslím, že se určitě už někdy stalo.

Moje dedukce nejsou ničím podložené, než jen mojí logickou úvahou. Takže mohou být nekorektní.

Pokud si vyberete virtuála amatéra, spíše je pravděpodobná několikadenní nedostupnost odchozích hovorů kvůli technickým potížím a nekomunikace z jeho strany. To si myslím, že je pravděpodobné maximum, co by mohlo někoho někoho potkat u nešedivých operátorů.
Všem je jasné, že Odorik se snaží vyhovět přáním zákazníka. Tady na fóru je registrovaných kolem 700 lidí. Zkuste udělat anketu o tom co by lidem vyhovovalo více. Výběr bude třeba z možností:
a) nižší cena hovoru s měsíčním poplatkem s tarifikací 1+1 a s výhodným voláním ve vlastní síti,
b) vyšší cena hovoru bez měsíčního poplatku s tarifikací 60+1 bez výhodného volání ve vlastní síti.
Vzhledem k cenám u konkurence si myslím, že nejste "zlatokopky" a možná nebude od věci zkusit malý průzkum. Jestli je vzorek z fóra malý tak není problém e-mailem obeslat dav zákazníku ať se vyjádří.
nunyf

Příspěvek od nunyf »

enigmatic píše:
xsouku04 píše:

Všem je jasné, že Odorik se snaží vyhovět přáním zákazníka. Tady na fóru je registrovaných kolem 700 lidí. Zkuste udělat anketu o tom co by lidem vyhovovalo více. Výběr bude třeba z možností:
a) nižší cena hovoru s měsíčním poplatkem s tarifikací 1+1 a s výhodným voláním ve vlastní síti,
b) vyšší cena hovoru bez měsíčního poplatku s tarifikací 60+1 bez výhodného volání ve vlastní síti.
Vzhledem k cenám u konkurence si myslím, že nejste "zlatokopky" a možná nebude od věci zkusit malý průzkum. Jestli je vzorek z fóra malý tak není problém e-mailem obeslat dav zákazníku ať se vyjádří.
Mám takový pocit že učtovani 1+1 bude za chvíli povinné ze zákona,mělo se o tom jednat v parlamentu jestli se mýlím tak mne opravte.
luky

Příspěvek od luky »

operátor může nabídnout současně všechny varianty. Bez měsíčního paušálu nebo výhodnější volání s paušálem. Nebo extra nabídku pro hodně volající. Nebo nabídku pro ty co přenesou více čísel.... Fantazii se meze nekladou.

Je spíše otázkou, jak to všechno dopadne, protože noví operátoři jdou stále s cenou dolů
Zedna

Příspěvek od Zedna »

enigmatic píše:...Zkuste udělat anketu o tom co by lidem vyhovovalo více. Výběr bude třeba z možností:
Spis bych to zjednodusil:
a) nižší cena hovoru s měsíčním poplatkem
b) vyšší cena hovoru bez měsíčního poplatku

Ale jak zde bylo receno, idealni by bylo, kdyby Odorik mohl nabidnout obe tyto varianty zaroven, tedy vyber ze dvou "pausalu".
Ale vzhledem k predchozim reakcim pochybuji, ze Odorik bude moct nabidnout tu variantu bez pausalu.
Ta anketa, kolik lidi by preferovalo kterou z techto variant by mne take velmi zajimala a to i bez ohledu na to, ze to asi Odorik nenabidne.
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

luky píše:operátor může nabídnout současně všechny varianty. Bez měsíčního paušálu nebo výhodnější volání s paušálem. Nebo extra nabídku pro hodně volající. Nebo nabídku pro ty co přenesou více čísel.... Fantazii se meze nekladou.
Je spíše otázkou, jak to všechno dopadne, protože noví operátoři jdou stále s cenou dolů
Odorik to všechno myslím a doufám přežije. Mají spoustu funkcí a vychytávek o kterých se konkurenci ani nezdá. Akorát je to pro širší veřejnost úplně neznámá firma.
nunyf

Příspěvek od nunyf »

luky píše:operátor může nabídnout současně všechny varianty. Bez měsíčního paušálu nebo výhodnější volání s paušálem. Nebo extra nabídku pro hodně volající. Nebo nabídku pro ty co přenesou více čísel.... Fantazii se meze nekladou.

Hlavně si myslím že hodně prostoru je v cenách,myslím že každý virtuál má v zásobě nějaké 50tniky na slevu ale s cenou dolů půjde až půjde do tuhého tesco 2.90kc blesk 2.50kc atd jak dlouho budou schopni konkurovat,jen do doby než nastoupí další zatím je nic nenuti. Odorik dělá správně že se nikde nehrne bez rozmyslu ale vyčkává a sonduje pak přijde s nabidkou i když mám dojem že kdyby chtěl tak to spustí klidně v pondělí.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

A co když zkrachuje T-Mobile? :D
Odpovědět