Dvě linky a telefonní alarm

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
tom_speedy
Příspěvky: 71
Registrován: stř 10. říj 2012 17:02:51

Dvě linky a telefonní alarm

Příspěvek od tom_speedy »

Zdravím, potřeboval bych následující radu pro můj případ:

Ve své domácnosti se chystám využít služeb Odorik. Používal bych dvě linky. Jedna linka by sloužila jako přenosný klasický telefon s geografickým číslem. Použival bych telefon http://www.mall.cz/kancelarske-telefony ... gaset-a400
K tomu, abych mohl tento analogový telefon používat s Odorikem, tak bych si ještě koupil HT 702 https://www.odorik.cz/obchod/kategorie/ ... dytone-702
K tomuto bych ještě rád měl v domě alarm. Proto jsem si vybral adaptér pro 2 linky. Jako druhou linku také s geografickým číslem bych tedy využíval pro alarm např. tento http://alarmy.lesovna.eu/301-bezdratovy ... 0202p.html
Jelikož umí komunikovat po PSTN síti, tak by to snad mohlo jít.

Nakonec by to tedy vypadalo tak, že bych HT 702 měl připojený do internetu a z něho by vedly dva telefonní kabely jeden do telefonu a druhý do alarmu. U Odoriku bych měl 2linky (dvě čísla) jedno by obsluhovalo telefon a druhý alarm.

Byl bych rád, pokud by mi k tomu někdo mohl poradit:
1. Jestli jsou mé předpoklady správné a šlo by takhle vše udělat a využívat?
2. Případně zda by to nešlo nějak jednodušeji ;)

Díky moc, když mi někdo poradíte.
Hooonza
Příspěvky: 256
Registrován: úte 03. led 2012 18:09:05

Re: Dvě linky a telefonní alarm

Příspěvek od Hooonza »

Jestli alarm by nebylo lepší připojit přes GSM (tarif O2 Zero má nulový paušál; třeba evolveo sonix); je tedy rozdíl v ceně alarmu (cenu za volání je zbytečné uvažovat, tak často snad neoprávněné vniknutí se spuštěním alarmu nezažíváte); GSM taky může spadnout, to je pravda, ale jistě s menší šancí, než kombinace internet - voip :?:

[EDIT]Pokr. diskuse na http://www.telefonujeme.cz/viewtopic.php?p=70030[/EDIT]
tom_speedy
Příspěvky: 71
Registrován: stř 10. říj 2012 17:02:51

Re: Dvě linky a telefonní alarm

Příspěvek od tom_speedy »

Spojovat to s GSM se mi nechce. A ještě když zloději nebudu říkat, přes co to mám připojené, tak nezjistí, že to jde přes internet. Ano pokud budu paranoidní, tak GSM signál se dá zlikvidovat rušičkou. Jediná výhoda by byla v tom, že bude přerušena elektřina. U Odoriku mám v plánu si zřídit "pevnou linku", takže bych s tím spojil i ten alarm. Jen bych potřeboval vědět, jestli tak jak jsem to nastínil, tak jestli by to šlo.

Ještě nikde na webu Odorik jsem nenašel, jak by se nastavil Grandstream HandyTone 702. Přehrál jsem si video se zařízením pro 1 linku. Předpokládám, že každá linka po přihlášení dostane IP adresu. Tu zadám do prohlížeče a nastavím podle toho potom i MAC adresu.
Hooonza
Příspěvky: 256
Registrován: úte 03. led 2012 18:09:05

Re: Dvě linky a telefonní alarm

Příspěvek od Hooonza »

Zloději to říkat nemusíte, ale nemáte jisté, že Vám stále a) nevypadlo napájení (modem, voip adaptér), b) dobře funguje připojení k internetu, c) funguje voip volání. Je toho na cestě moc, co se může polámat a co nemáte vždy pod kontrolou. Stačí bouřka v blízkém okolí, vypadne registrace VoIP a máte po zabezpečení. Projděte si diskusi http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=1389 .
Uživatelský avatar
Pitomec
Příspěvky: 2583
Registrován: ned 27. lis 2011 21:26:33
Bydliště: Brno

Re: Dvě linky a telefonní alarm

Příspěvek od Pitomec »

GSM a kartu typu O2 Zero nebo Vodafone, nulový tarif na míru. U T-Mobile pak existuje i speciální předplacená karta pro tyto účely Twist M2M, ale "sežere" 29Kč měsíčně (jsou tam ale v ceně 3 minuty a 3 SMS a 1MB dat).
Obrázek
Uživatelský avatar
Eshop
Příspěvky: 31
Registrován: pon 20. úno 2012 13:50:51

Re: Dvě linky a telefonní alarm

Příspěvek od Eshop »

tom_speedy píše: Ještě nikde na webu Odorik jsem nenašel, jak by se nastavil Grandstream HandyTone 702. Přehrál jsem si video se zařízením pro 1 linku. Předpokládám, že každá linka po přihlášení dostane IP adresu. Tu zadám do prohlížeče a nastavím podle toho potom i MAC adresu.
HT702 lze nastavit podle tohoto návodu ručně http://www.odorik.cz/w/grandstream_ht701

Nastavení HT702 je stejné jako u HT701,jen s rozdílem, že HT702 má 2porty.
IP adresu dostane zařízení jen jednu. Bude stejná pro obě linky (porty).

Pokud je internet OK, se spolehlivostí to nemusí být tak špatné. U nás na webu se dá navíc občas zkontrolovat, že se zařízení stále přes SIP hlásí. Taky si tam můžete dát VOIP kameru a rovnou se podívat co se děje, třeba jen tím, že zavoláte z videotelefonu na číslo té kamery.
Uživatelský avatar
Largon
Příspěvky: 448
Registrován: pon 07. lis 2011 10:14:09

Re: Dvě linky a telefonní alarm

Příspěvek od Largon »

Eshop píše:U nás na webu se dá navíc občas zkontrolovat, že se zařízení stále přes SIP hlásí.
Toto je možné i automatizovat přes naše API. Připojená zařízení exportujeme ve zdroji lines.json.
Odpovědět