Asi opravdu nevíte jak callback funguje, nejsou třeba data ani SMS.Pitomec píše:Jistě, můžeš si to objednat přes SMS (http://www.odorik.cz/w/callback), což má ale k pohodlí hodně daleko, nehledě na cenu za SMS. Proto jsem to ani nezmiňoval, stejně jako přednastavené zpětné volání, protože ani to není plnohodnotná funkce.
Odorik virtuálním mobilním operátorem
Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem
Nechcete nám zde udělat přehled a školení pro (mne a ostatní neználky) ty, co jsou méně chápaví???Host píše:Asi opravdu nevíte jak callback funguje, nejsou třeba data ani SMS.Pitomec píše:Jistě, můžeš si to objednat přes SMS (http://www.odorik.cz/w/callback), což má ale k pohodlí hodně daleko, nehledě na cenu za SMS. Proto jsem to ani nezmiňoval, stejně jako přednastavené zpětné volání, protože ani to není plnohodnotná funkce.
Nakopírování, které je možné např. na Nokii 5310 (tel. seznam -> detail čísla -> volby -> použít číslo), nestačí. Jediné, co zajímá tu ústřednu, jsou DTMF signály z klávesnice. Tak možná nainstalovat nějaký DTMF keypresser nebo sender, pak by to šlo. Nic takového se mi bohužel nepodařilo objevit.JPT píše:No a nedalo by se to vymyslet tak, že by se vytočilo číslo callbacku a po přijmutí by se vybralo ze seznamu číslo, které se má volat jako druhé a to by se tam nakopírovalo a odeslalo místo ručního zadávání? Nebo to nějak uplně zautomatizovat ?

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Většina telefonů má volbu "pošli jako DTMF", nebo "send as DTMF". Funguje to, jen to neumí vyťukat +, některé Nokie se kvůli plus kousnou. Nicméně ani tak to není moc pohodlné, protože tato volba je někde hluboko v menu.jtr píše:Nakopírování, které je možné např. na Nokii 5310 (tel. seznam -> detail čísla -> volby -> použít číslo), nestačí. Jediné, co zajímá tu ústřednu, jsou DTMF signály z klávesnice. Tak možná nainstalovat nějaký DTMF keypresser nebo sender, pak by to šlo. Nic takového se mi bohužel nepodařilo objevit.JPT píše:No a nedalo by se to vymyslet tak, že by se vytočilo číslo callbacku a po přijmutí by se vybralo ze seznamu číslo, které se má volat jako druhé a to by se tam nakopírovalo a odeslalo místo ručního zadávání? Nebo to nějak uplně zautomatizovat ?
Skutečné to funguje! Na mé Nokii 5310 stačí přijmout ústřednu, pak dát volby, odeslat dtmf, hledat (číslo z tel. seznamu!) a stisknout dtmf!xsouku04 píše:Většina telefonů má volbu "pošli jako DTMF", nebo "send as DTMF". Funguje to jen to neumí vyťukat +, některé nokie se kvůli plus kousnou. Nicméně ani tak to není moc pohodlné, protože tato volba je někde hluboko v menu.jtr píše:Nakopírování, které je možné např. na Nokii 5310 (tel. seznam -> detail čísla -> volby -> použít číslo), nestačí. Jediné, co zajímá tu ústřednu, jsou DTMF signály z klávesnice. Tak možná nainstalovat nějaký DTMF keypresser nebo sender, pak by to šlo. Nic takového se mi bohužel nepodařilo objevit.JPT píše:No a nedalo by se to vymyslet tak, že by se vytočilo číslo callbacku a po přijmutí by se vybralo ze seznamu číslo, které se má volat jako druhé a to by se tam nakopírovalo a odeslalo místo ručního zadávání? Nebo to nějak uplně zautomatizovat ?
No, rozhodně to je pohodlnější, než čísla pokaždé vyťukávat ručně...
Plus to ani nevezme, ale čísla, která začínají na 00420 (např.) jdou bez problémů.
Tak toto by rozhodně mělo být přidáno do dokumentace/návodu na callback.
Teď už zbýva jenom zkrátit dobu od prozvonění (a položení), ve které se ozve ústředna zpátky. Je to možné?
Tak to je super, že to aspoň někomu funguje. Na mém Samsungu s Win Mobile to neni. Zkouším jestě najít nějaké utility, ale myslím, že nic použitelného nenajdu. Zatim neplánuju kupovat Android, tak ještě něco pohledám.jtr píše:Skutečné to funguje! Na mé Nokii 5310 stačí přijmout ústřednu, pak dát volby, odeslat dtmf, hledat (číslo z tel. seznamu!) a stisknout dtmf!xsouku04 píše: Většina telefonů má volbu "pošli jako DTMF", nebo "send as DTMF". Funguje to jen to neumí vyťukat +, některé nokie se kvůli plus kousnou. Nicméně ani tak to není moc pohodlné, protože tato volba je někde hluboko v menu.
No, rozhodně to je pohodlnější, než čísla pokaždé vyťukávat ručně...
Plus to ani nevezme, ale čísla, která začínají na 00420 (např.) jdou bez problémů.
Tak toto by rozhodně mělo být přidáno do dokumentace/návodu na callback.
Teď už zbýva jenom zkrátit dobu od prozvonění (a položení), ve které se ozve ústředna zpátky. Je to možné?
Do toho návodu na callback by to nebylo špatné dát.
EDIT:
Tak jsem našel aplikaci pro Windows Mobile, která funguje uplně skvěle (Callback for Pocket PC 1.0 http://www.softbuz.com/mobile/system-ut ... pocket-pc/). Po nainstalování stačí zadat pouze číslo callback brány a pak už stačí jen vybrat ze seznamu číslo a vytočit. Aplikace odchytí a hned típne vytáčené číslo, zavolá na callback bránu, zavěsí, počká až brána zavolá, zvedne to a vytočí prvně odchytěné číslo a pak už brána spojí druhé číslo. Uplně paráda. Má to jen jednu chybu. Je to jen 7 denní trial a firma která to napsala už neexistuje a nejde to nikde koupit...
Naposledy upravil(a) JPT dne sob 06. črc 2013 21:09:45, celkem upraveno 2 x.
Bylo by dobré přidat možnost callback přes DTMF do aplikace Odorik callback pro Android. Byla by to jedna z dalších možností, zajímavá hlavně pro toho, kdo nemá data a nebo nechce utrácet za objednání přes SMS.
Bude možné mít několik SIM se stejným CLIP?
Dá se očekávat změna cen i na VOIP účtech po zavedení odorika jako virtuálního operátora, tak jako to udělal konkurenční operátor? Mám účet u obou a zůstat chci jen u jednoho...
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano.palo píše:Dá se očekávat změna cen i na VOIP účtech po zavedení odorika jako virtuálního operátora, tak jako to udělal konkurenční operátor? Mám účet u obou a zůstat chci jen u jednoho...