Ta jejich sms brána společně s jejich samoobsluhou je děsná. Možná i proto posílám na vodafouny raději e-maily. Je to mnohem rychlejší.Filip píše:A chystá se také bezplatná internetová sms brána? V naší rodině je to jediný rozhodující prvek, který nás zatím drží u Vodafonu.
Odorik virtuálním mobilním operátorem
Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem
Od nabidky odoriku (kteremu maximalne fandim pro otevrenost) me odrazuji 2 veci:xsouku04 píše: Úplně na začátku roaming nebude. Bohužel roaming je stále poměrně nebezpečný, kdy je možné (tedy hlavně v zemích mimo EU) udělat za krátký čas velký účet. Zdá se že ostatním virtuálům nedořešenost účtování v reálném čase moc nevadí a klidně vše nabízí, i když není vůbec jisté, že by pak hovory uměli správně a hned zaúčtovat.
- Jsem Po-Pa v zahranici a roaming potrebuji a opravdu ho nebudu nahrazovat volanim pres wifi (potrebuji hlavne byt dostupny na svem cisle)
- Kredit. Uz nejsem student abych musel resit jestli mam zrovna na nabiti kreditu. Mobil je pro mne dulezity a nemit moznost si zavolat, protoze zrovna nemam kredit, je pro mne neprijatelne a nemam cas ani chut porad myslet na dobijeni. Toto se obavam odradi vetsinu lidi co ted maji tarif a jsou zvykli, ze nemusi resit nejake dobijeni.
Naopak cena a uctovani dat je pro mne obrovskym lakadlem, protoze velke datove balicky pro mne nemaji smysl.
No, mne zaujalo to, co jsi napsal, že Tě to drží u Vodafone a Tys to zřejmě myslel ve smyslu přechodu k virtuálům a já to zpočátku pochopil, jakože přechod jinam třeba do T-mobile.
U T-mobile to totiž využívám přes program eSMSka a DreamCom a spokojenost.
Filip píše:Ano, bezplatná sms z internetu na mobil. Vím, velká trojka to v nějaké míře má, ale z virtuálů nevím o nikom.
Předpokládám a pevně v to doufám, že půjde posílat e-mail na mobil. Velká trojka to má. U nových firmiček jsem to ještě netestoval.GeBu píše:No, mne zaujalo to, co jsi napsal, že Tě to drží u Vodafone a Tys to zřejmě myslel ve smyslu přechodu k virtuálům a já to zpočátku pochopil, jakože přechod jinam třeba do T-mobile.
Filip píše:Ano, bezplatná sms z internetu na mobil. Vím, velká trojka to v nějaké míře má, ale z virtuálů nevím o nikom.
xsouku04:
1. budou zaroven spustena i prenositelnost cisel?
2. prosim, bude teda prenos cisla za 300,-
3. pokud zaplatim tech predpokladanych 300,- za prenos, zaplatim jeste 100,- za SIMku?
(Vidim to tak, ze na Odorika pockam, ale chtel jsem k Odorikovi dostat jeste dalsi 3 lidi a ty asi pujdou k Bleskmobilu, jde o ty penize do zacatku, proto potrebuju vedet, jak to bude, abych jim mohl rict, jestli nechcete zadnej vstupni naklad, ale volani bude drazsi, vemte Blesk, pokud vstupni naklad a cislo jakej akceptujete, pockejte tyden na Odorika, budete mit pak volani skoro o korunu na minutu levnejsi. Tohle potrebuju rychle doresit. Predem dik.)
Dik, jeste k tomu:Počítám že by to mělo být spuštěno do týdne.
3. pokud zaplatim tech predpokladanych 300,- za prenos, zaplatim jeste 100,- za SIMku?
(Vidim to tak, ze na Odorika pockam, ale chtel jsem k Odorikovi dostat jeste dalsi 3 lidi a ty asi pujdou k Bleskmobilu, jde o ty penize do zacatku, proto potrebuju vedet, jak to bude, abych jim mohl rict, jestli nechcete zadnej vstupni naklad, ale volani bude drazsi, vemte Blesk, pokud vstupni naklad a cislo jakej akceptujete, pockejte tyden na Odorika, budete mit pak volani skoro o korunu na minutu levnejsi. Tohle potrebuju rychle doresit. Predem dik.)
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano rozumím. Co se týče roamingu, nebude to možné, ale jen na začátku. Později bude více času vše vyladit a vyzkoušet. To, že nejde roaming, je jen dočasná a ne definitivní vlastnost.Návštěvník píše:Od nabidky odoriku (kteremu maximalne fandim pro otevrenost) me odrazuji 2 veci:xsouku04 píše: Úplně na začátku roaming nebude. Bohužel roaming je stále poměrně nebezpečný, kdy je možné (tedy hlavně v zemích mimo EU) udělat za krátký čas velký účet. Zdá se že ostatním virtuálům nedořešenost účtování v reálném čase moc nevadí a klidně vše nabízí, i když není vůbec jisté, že by pak hovory uměli správně a hned zaúčtovat.
- Jsem Po-Pa v zahranici a roaming potrebuji a opravdu ho nebudu nahrazovat volanim pres wifi (potrebuji hlavne byt dostupny na svem cisle)
- Kredit. Uz nejsem student abych musel resit jestli mam zrovna na nabiti kreditu. Mobil je pro mne dulezity a nemit moznost si zavolat, protoze zrovna nemam kredit, je pro mne neprijatelne a nemam cas ani chut porad myslet na dobijeni. Toto se obavam odradi vetsinu lidi co ted maji tarif a jsou zvykli, ze nemusi resit nejake dobijeni.
Naopak cena a uctovani dat je pro mne obrovskym lakadlem, protoze velke datove balicky pro mne nemaji smysl.
Co se týče kreditu, Odorik.cz bude vždy předplacený. O čem ale můžeme uvažovat, je automatické dobíjení kreditu (dorovnávání inkasem) podle částky, která byla v minulém měsíci provolána. Ono totiž je rozumné mít vždy nějaký strop neboli limit a ten si určíte právě výší kreditu.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, přenos čísla bude 300 Kč, protože to jsou naše náklady. Jestli v tom případě cenu simkarty zadotujeme anebo budeme vyžadovat ještě platbu za simkartu, není rozhodnuto. Možná by to mohlo být podmíněno něčím jako dobití alespoň 500 Kč. Jinak raději než bleskmobil, bych doporučil mobil.cz, protože tam je pak možné pomocí internetu bez problémů objednávat zpětné volání.Iwo1 píše:xsouku04:Dik, jeste k tomu:Počítám že by to mělo být spuštěno do týdne.
Dobrý den,
jak to tedy bude s tím výběrem telefonních čísel. Bude to možné, nebo systém číslo přidělí náhodně?
Děkuji.
jak to tedy bude s tím výběrem telefonních čísel. Bude to možné, nebo systém číslo přidělí náhodně?
Děkuji.
mobil.idne.cz o odoriku ani radk asi to maj zakazani kdyz mafra provozuje mobil.cz
Na mobilmanie clanek
Na mobilmanie clanek
Ach jaj, to je ale škoda! Ja strávim ročne niečo vyše mesiaca na služobných cestách (väčšinou po Európe) plus časť dovolenky na Slovensku... Roaming teda potrebujem ako soľ, treba si s kolegami v zahraničí dohodnúť večeru a tak, a byť dostupní pre českú časť rodiny v prípade dovolenky! Tak teraz neviem, čo s tým. Odorika som si hodne obľúbil... A manželka si SIMku bez roamingu určite nekúpi... Kedy uvažujete spustiť aj roaming (na jeseň, či až na budúci rok)? Nešlo by aspoň povoliť na roaming SMS a príchodzie hovory (t.j. callback s SMS objednaním)?xsouku04: Úplně na začátku roaming nebude...
No, neorientujem sa v tejto možnosti, skúsil som zagoogliť, ale nie som z toho múdrejší... Môžete byť konkrétnejší?xsouku04: Tomu, kdo často často obecně cestuje, bych zatím doporučil si pořídit speciální roamingovou simkartu, na které má příchozí hovory pro většinu zemí zdarma nebo za nižší cenu.