Pix píše:Těšil jsem se na nabídku Odoriku, ale ten roční poplatek 365 Kč za "nic" se mi také hodně nelíbí.
Nebylo by od věci napřed číst, pak pochopit důvody, a pak komentovat... Jestliže musí Odorik (a nejen on) odevzdat MVNE z
každé aktivní SIMky nějakých 30 Kč (bez ohledu, zda se ze SIMky volalo či nikoli) za "přistavení služby" + peníze za protelefonované minuty a poslané SMS, má v podstatě dvě možnosti. První je, že to udělá jak to udělal, tedy nasadí nějaký poplatek za čas, plus nízké hovorné pro každého. Nebo použije druhou možnost, kdy "rozpustí" všechny tyto fixní náklady do hovorného (čímž se dostane z 1,69 Kč/min na nějakých 2,40 - 2,50 Kč/min) a těm "sběratelům SIMek" (alias černým pasažérům systému), kteří neprovolají v průměru aspoň 100 Kč měsíčně
(i kdyby volat nepotřebovali), v tomto druhém případě vlastně to
přistavení služby zadotují jako charitu ti více volající.
Pokud vám ten způsob, který zvolil Odorik (ale také Voocall, ha-loo mobil, Gomobil, 99mobil, Komutel a další) nevyhovuje, zjevně to není služba pro vás.
Takže si můžete koupit třeba SIMku bleskMOBILu, který používá ten druhý způsob (nebo si pořiďte nulový tarif u VF nebo O2), a obcházejte jeho vyšší cenu třeba CallBackem.
Mně je osobně odoričí systém, vylučující křížové dotování jedněch služeb či jedněch klientů jinými, sympatický, protože je z něho celkem zřejmé, co kolik stojí
(a že třeba i přistavení služby, abych ji mohl využít kdy potřebuji, něco stojí).
A jelikož měsíčně v průměru provolávám z mobilu víc, než nějakých 40 minut (kde se to láme), nemám s tím poplatkem, srovnatelným za měsíc aktivní SIM s cenou kávy či sklenice vody v nádražní restauraci, celkem problém...