Ano, přesně tak.Kad píše:Platí a musí stále platit:
Volající A při volání na B platí jen a pouze za spojení A-B. Nic víc!
Je-li příchozí volání na B přesměrováno (uživatelem B) na C, pak to přesměrování musí platit B! Může nastat i stav, že příchozí volání na C je přesměrováno na D, pak úsek C-D platí uživatel C! Jinak to nemůže být. To by pak bylo na úspěšnou stížnost.
Všichni si to platí dle svých sjednaných tarifů.
Odorik virtuálním mobilním operátorem
Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to tak. Odchozí hovory jdou přes náš server, ale příchozí hovory jdou přímo na simkartu, takže nemůžeme kde všude to bude zvonit nemůžeme ovlivnit. Pokud si někdo přesměruje nějaký hovor na svoje mobilní číslo, platí stejně jako by na ně volal z VoIP.
Pane Soukup,
GSM->cokoliv je jasné.
Uživatel A má linku *123456 s CLIPem 777666555
Uživatel B má linku *654321 s Odorikem 799794xxx
GSM->cokoliv je jasné.
To je právě to co úplně nechápu - viz můj post výše. Příklad:příchozí hovory jdou přímo na simkartu
- a) 777666555 -> 799794xxx platí Vodafonu nějakou "férovou" cenu - jasně
b) 799794xxx -> 777666555 platí Odoričí cenu GSM->mobil - jasně
c) *123456 -> 799794xxx by podle mne měl platit 0,59 Kč/min, ale na druhou stranu je to volání v síti
d) *123456-> *654321 A nebude platit nic, B zaplatí 0,59 Kč/min. Ale jak B pozná, že volá *123456 a ne 777666555, když se mu ukáže CLIPované číslo 777666555
Z toho všeho, co zde bylo napsáno, platí zcela jednoznačně vše, co jsem psal (Kad) a potvrdil ViR.
Pro zjednodušení - SIM karta Odorik je z hlediska začlenění do telekomunikační sítě zcela mimo VoIP síť Odorik a z toho pak plyne vše - lze se na ni dívat jako na jakoukoliv jinou SIM kartu, včetně případného využití CLIP na čísle ze sítě Odorik. To, že ji máte pod stejným účtem u Odoriku, je pouze jen věc administrativní, věc zjednodušeného placení atd.
Pro zjednodušení - SIM karta Odorik je z hlediska začlenění do telekomunikační sítě zcela mimo VoIP síť Odorik a z toho pak plyne vše - lze se na ni dívat jako na jakoukoliv jinou SIM kartu, včetně případného využití CLIP na čísle ze sítě Odorik. To, že ji máte pod stejným účtem u Odoriku, je pouze jen věc administrativní, věc zjednodušeného placení atd.
Nastavení CLIP nemá s cenami nic společného!!!!!!Georgius píše:Pane Soukup,
GSM->cokoliv je jasné.
To je právě to co úplně nechápu - viz můj post výše. Příklad:příchozí hovory jdou přímo na simkartu
- a) 777666555 -> 799794xxx platí Vodafonu nějakou "férovou" cenu - jasně
b) 799794xxx -> 777666555 platí Odoričí cenu GSM->mobil - jasně
c) *123456 -> 799794xxx by podle mne měl platit 0,59 Kč/min, ale na druhou stranu je to volání v síti![]()
![]()
d) *123456-> *654321 A nebude platit nic, B zaplatí 0,59 Kč/min. Ale jak B pozná, že volá *123456 a ne 777666555, když se mu ukáže CLIPované číslo 777666555![]()
![]()
![]()
![]()
c) není volání v síti!!!!! Je to volání do sítě GSM. (viz můj předchozí příspěvek)
d) aby B přijal hovor na mobilu přes GSM, musí mít nastaveno paralelní zvonění na lince 654321 na 799794xxx. Pak to přesměrování příchozího hovoru musí zaplatit B! Zda to platí - musí se volajícího zeptat, jaké volal číslo......
Naposledy upravil(a) Kabek dne sob 27. črc 2013 10:08:39, celkem upraveno 1 x.
To vysvětluje případ c), ale neřeší d) ...
Edit: CLIP právě že v tomto případě co do činění s cenou má, protože kvůli němu nepoznám, zda se jedná o variantu a) nebo d) (tedy pokud se d) platí tak jak myslím)
Edit: CLIP právě že v tomto případě co do činění s cenou má, protože kvůli němu nepoznám, zda se jedná o variantu a) nebo d) (tedy pokud se d) platí tak jak myslím)
Přiznám se, že mně to taky nějak neladí dohromady - k lince *123XXX je přiděleno GSM číslo 799794XXX. Takže když někdo zavolá na *123XXX, tak to bude účtováno jak?xsouku04 píše:Je to tak. Odchozí hovory jdou přes náš server, ale příchozí hovory jdou přímo na simkartu, takže nemůžeme kde všude to bude zvonit nemůžeme ovlivnit. Pokud si někdo přesměruje nějaký hovor na svoje mobilní číslo, platí stejně jako by na ně volal z VoIP.
Mimochodem v samoobsluze jsem u položky "Mobilní číslo a SIM karta Odorik" nenašel možnost přenosu čísla od stávajícího GSM operátora. Můžu si pouze vybrat nové mobilní číslo.
Ne není. Je to volání do cizí sítě. Voláním "v síti" je jen a pouze volání na čísla *xxxxxx.Georgius píše: c) *123456 -> 799794xxx by podle mne měl platit 0,59 Kč/min, ale na druhou stranu je to volání v síti![]()
![]()
![]()
Výjimkou z tohoto pravidla je pouze volání na geografická a nomadická veřejná telefonní čísla příslušná do pevné sítě Odoriku, protože linky, resp. terminály, jimi adresované jsou FYZICKY umístěny *xxxxxx v odoričí VoIP síti.
Jednoduše, routovací tabulka odoričí ústředny, pokud někdo zavolá z *123456 na 799794xxx pošle hovor ven, zatímco pokud někdo zavolá z *123456 na 91011xxxx, tak ta tabulka "ví" že toto číslo je uvnitř vlastní VoIP sítě. Vyhledá pak k němu příslušnou interní SIP adresu, např. sip:654321@sip.odorik.cz, (a tedy interní č. *654321) a pošle hovor na příslušnou vnitřní linku.
Linky, resp. terminály, adresované mobilními čísly jsou však FYZICKY umístěny v jiné síti, konkrétně (zatím) v mobilní síti T-Mobile.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Možnost přenosu doděláme. Pokud někdo zavolá na linku *123XXX, kterou máte k mobilnímu číslu, dovolá se, jen pokud jste na tu linku přihlášen přes VoIP. Tedy běžně to nikdo používat asi nebude, ale občas by mohl.Pitomec píše:Přiznám se, že mně to taky nějak neladí dohromady - k lince *123XXX je přiděleno GSM číslo 799794XXX. Takže když někdo zavolá na *123XXX, tak to bude účtováno jak?xsouku04 píše:Je to tak. Odchozí hovory jdou přes náš server, ale příchozí hovory jdou přímo na simkartu, takže nemůžeme kde všude to bude zvonit nemůžeme ovlivnit. Pokud si někdo přesměruje nějaký hovor na svoje mobilní číslo, platí stejně jako by na ně volal z VoIP.
Mimochodem v samoobsluze jsem u položky "Mobilní číslo a SIM karta Odorik" nenašel možnost přenosu čísla od stávajícího GSM operátora. Můžu si pouze vybrat nové mobilní číslo.
Děkuji, to je přesně ta odpověď, kterou jsem čekal, ale která jasně z věci nevyplynula - prostě že GSM číslo potřebuje linku (kvůli účtování atd), ale ve výchozím nastavení na ní není udělané propojení (paralelní vyzvánění), takže se to chová jako kdyby bylo CLIPnuté GSM číslo, t.j. volání na GSM za GSM ceny, volání vnitřní sítí na vnitřní VOIP.