Nemožnost se dovolat na geografická čísla Odorik

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
tom_speedy

Nemožnost se dovolat na geografická čísla Odorik

Příspěvek od tom_speedy »

Zdravím,

pokusím se co nejsrozumitelněji popsat problém, který pozoruji od včerejšího večera. Přátelé mi dali vědět, že se mi nedá dovolat. A stěžovali si něco o hlasové schránce. Nechápal jsem proč nemám ji nastavenou. Tak jsem večer v 21:09 zkusil zavolat ze svého soukromého mobilu na Odorik geo číslo. Hovor je to 66458377.
Předesílám, že u linky mám falešné zvonění, skype zvonění a zvonění na linku. Takže by to mělo pořád zvonit. Výsledek byl takový, že "telefon" 2x zazvoní, potom se ozve ženský hlas: "Vítejte v hlasové schránce Odorik, po zaznění tónu zanechte vzkaz. Pak je několik vteřin ticho a poté mužský hlas hlásí hovor se nepodarilo spojit/volané číslo neexistuje. Za tento 9s hovor mi můj operátor (VF) hovor počítal, jako by došlo k normálnímu spojení.
Potom jsem to zkoušel ještě z normální pevné ID 66458415, 66458459, 66460328 a výsledek stejný. Dnes ráno jsem to zkoušel zavolat si sám sobě na goe číslo přes SIP a výsledek stejný ID 66465746

Vůbec nevím co s tím. Nic jsem neněnil, nenastavoval. Jen mě napadlo, jestli důsledkem včerejších bouřek nevzikl nějaký výpadek. Geo číslo ani číslo linky sem psát nebudu, předpokládám, že ho uvidíte.

Díky moc
Kabek

Re: Nemožnost se dovolat na geografická čísla Odorik

Příspěvek od Kabek »

Jen mě napadlo, jestli důsledkem včerejších bouřek nevzikl nějaký výpadek

Tak tak! Atmosférická elektřina a její projevy jsou jedni z největších nepřátel elektronických komunikací a elektroniky vůbec..... My jsme byli zcela bez internetu od večera až do rána.... Například nešel po nějakou dobu i satelitní příjem, což je v podstatě při bouřce a jejím vysokém a "hustém" mraku, je-li v ose příjmu, zcela obvyklé a očekávatelné.
tom_speedy

Přidávám ještě výpis z pevné linky, kterou jsem to zkoušel. Opět je to cca 10s. podle toho jak brzo jsem to položil.
Přílohy
vypis.jpg
vypis.jpg (26.79 KiB) Zobrazeno 2755 x
kovik

Příspěvek od kovik »

Zdravim, to bude jednou jeste nezverejnenou novinkou. Opravim. Diky za nahlaseni.
kovik

Příspěvek od kovik »

Zdravim,
mate (asi omylem) aktivovano, `Přehrávání uvítací hlášky:`, ale zadnou nemate nahranou takze prehrajeme defautni.

Je to nova jeste nezdokumentovana funkce, ktera zvedne hovor prehraje hlasku a potom pokracuje v par. vyzvaneni.
Vlastni hlasku si muzete nahrat *08541.

Obrázek
tom_speedy

Ok díky už je to v pořádku. Musel jsem to omylem nějak nakliknout. Omlouvám se nebyla to tedy chyba Odoriku ale moje :cry:
Odpovědět