"Simple CallBack" na vlastní (MVNO) SIM

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Odpovědět
ViR

Re: "Simple CallBack" na vlastní (MVNO) SIM

Příspěvek od ViR »

helmut.niederman píše:...... ale proč to píšete na stránce http://www.odorik.cz/ucet/sdilene_identifikace_linky, Z výše povolených linek provedete hovor vytočením čísla <volané_číslo>*6XXXXX anebo <volané_číslo>*4. nebylo by lepší nechat jenom tu variantu např. <volané_číslo>*4 ?
Protože to co tam je napsané platí pro VoIP síť, kde to takto (tedy oběma způsoby) fungovalo (a patrně stále funguje). A ta varianta s šestimístným číslem linky byla patrně vývojově starší, i když myslím jen o hodiny....

Použití z mobilní sítě (a jen a pouze s odoričí SIM pracující v síti TMo/GTS) v současné podobě je "beta test"! Čili musíte předpokládat jak občasnou nefunkčnost, tak jiné problémy. A je žádoucí, abyste jako tester pokud možno přesně věděl a chápal, co děláte (více méně je to o pečlivém přečtení všech vláken ve fóru).

Při použití z mobilní sítě je omezením to, že zatím je programátory povoleno k testování za "*" dát buď jedinou číslici z rozsahu 1 až 9, které aktivují CLI, patřící k 1. až 9. lince (pokud je to u linky povoleno na odkazu http://www.odorik.cz/ucet/sdilene_identifikace_linky), a nebo číslici 0 která má speciální funkci "zjednodušeného callbacku" na odoričí SIM (což lze využít proto, že nultá linka neexistuje).

BTW, je zřejmé, že délka suffixu za číslem je mobilní sítí limitována....
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

ViR píše: Protože to co tam je napsané platí pro VoIP síť, kde to takto (tedy oběma způsoby) fungovalo (a patrně stále funguje). A ta varianta s šestimístným číslem linky byla patrně vývojově starší, i když myslím jen o hodiny....
Ale neplatí pro VOIP, teď jsem to zkoušel z aplikace X-lite a pořád se mi zobrazuje stejné číslo. Tedy ta varianta <volane cislo>*cislo linky
ViR

Příspěvek od ViR »

helmut.niederman píše:Ale neplatí pro VOIP, teď jsem to zkoušel z aplikace X-lite a pořád se mi zobrazuje stejné číslo. Tedy ta varianta <volane cislo>*cislo linky
Máte patrně pravdu, z CSipSimple to, zdá se, také nejde. Uvidím, co to řekne při použití "ověřeného" SIP klienta, až se k němu dostanu.
Largon

Příspěvek od Largon »

Taky jsem to teď zkoušel a vypadá to, že volání <volane_cislo>*<cislo_linky> momentálně nefunguje. Kolegové museli provést nějaké změny, kterými se to rozbilo. Podíváme se na to.

Nicméně mám dojem, že z GSM sítě fungovala stejně jen varianta s krátkým číslem nahrazujícím linku. Hovory, kde za hvězdičkou je více než tuším tři cifry, k nám vůbec nedorazí od T-Mobile/GTS.
Fex

Příspěvek od Fex »

Nevíte, prosím, jak je to podle GSM normy - kolik znaků za číslem volaného by ještě síť měla (případně musí) přenést z volajícího mobilu až k cílovému zařízení (tj. např. na volanou ústřednu)? Pro jednoduchost pomiňme, kolik znaků takto vůbec přenáší telefon volajícího, to se jistě bude lišit podle typu přístroje. Jde mi čistě o to, jak se má správně zachovat GSM síť, když z mobilu zkusím zavolat číslo +420abcdefghijklmnopqrstuvwxyz a můj přístroj tento požadavek do sitě opravdu odešle. Děkuji.
ViR

Příspěvek od ViR »

IMO by měla přenést číslo o maximální délce dle ITU normy. Tedy 15 znaků vč. country code a bez přestupného kódu do mznr. sítě (u nás zástupný znak + nebo kód 00). Při delším číslu může vrátit CC 28 - invalid number format a volání ukončit, případně se některé sítě mohou pokusit spojit hovor (je-li z počátku čísla zřejmé směrování) na číslo "ořízlé" na právě 15 znaků.
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

Co to má znamenat ? Vytočím číslo např. 799794000*2 a ve sluchátku obdržím hlášku " voláte mimo vašeho operátora "
Když vytočím to samé číslo ale v tomto správném formátá 799794000 žádnou hlášku neuslyším. Ještě předevčírem jsem tu hlášku neměl a troufám si říci, že ani včera až dnes to poslouchám po každé pokud za volaným číslem zadám *dvoumístné číslo linky pro CLIP. Podotýkám, že se to týká hovorů do sítě Odorik do hlásí " voláte mimo vašeho operátora "
Georgius

Příspěvek od Georgius »

Asi toto vlákno nesmazali včas ... :evil: Nebo jsem jenom paranoidní :?:
ViR

Příspěvek od ViR »

Georgius píše:Asi toto vlákno nesmazali včas ... :evil: Nebo jsem jenom paranoidní :?:
Pan kolega helmut.niederman hlavně nikde nepíše, z čeho že to volá. A údaj o "dvoumístném čísle linky pro CLIP" už je naprosto zmatečný, protože podporována byla a patrně stále je od samého počátku jen jedna pozice za *. Mně to z odoričí SIM funguje pořád stejně, tj. číslice 0 aktivuje CB a 1 až 9 nastavují CLIP jiné linky. (Pravda, nevolal jsem na jiné odoričí GSM číslo ale jen na nomadické...).
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

A když má někdo víc než 9 linek, tak jak?
Odpovědět