mobilní e-mail
mobilní e-mail
Dobrý den,
nevíte někdo, jestli bude možné si v síti Odorik nechat přeposílat maily
např. ze Seznamu do mobilu ve formě SMS? Používám tuto službu u Vodafonu
(mobilní mail) a velmi mi vyhovuje.
xeon
nevíte někdo, jestli bude možné si v síti Odorik nechat přeposílat maily
např. ze Seznamu do mobilu ve formě SMS? Používám tuto službu u Vodafonu
(mobilní mail) a velmi mi vyhovuje.
xeon
Re: mobilní e-mail
Předpokládám, pokud by byl dostatečný zájem, že jedině jako placená služba. Virtuální operátor (MVNO) totiž za každou SMS musí tomu síťovému (MNO) zaplatit běžnou cenu, zatímco síťový má ve své síti ty SMS "v režii", tedy prakticky zdarma.xeon píše:Dobrý den, nevíte někdo, jestli bude možné si v síti Odorik nechat přeposílat maily např. ze Seznamu do mobilu ve formě SMS? Používám tuto službu u Vodafonu (mobilní mail) a velmi mi vyhovuje.
Ptal jsem se na to a je to skutečně tak. Odorik musí za každou sms platit.ViR píše:Předpokládám, pokud by byl dostatečný zájem, že jedině jako placená služba. Virtuální operátor (MVNO) totiž za každou SMS musí tomu síťovému (MNO) zaplatit běžnou cenu, zatímco síťový má ve své síti ty SMS "v režii", tedy prakticky zdarma.xeon píše:Dobrý den, nevíte někdo, jestli bude možné si v síti Odorik nechat přeposílat maily např. ze Seznamu do mobilu ve formě SMS? Používám tuto službu u Vodafonu (mobilní mail) a velmi mi vyhovuje.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
jojo, není to úplně běžná cena, možná by se na to stahovala trochu snížená cena, ale i tak za každou sms musíme platit. A to by se nám nějaké to spamování emailama mohlo pěkně prodražit. Doporučuji na prohlížení hlaviček mailů používat data a protokol imap nebo něco podobného.
Je nějaká jiná možnost, jak se nechat upozornit na nové maily na "hloupém" mobilu
než přes přeposlání do SMS?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A jaký přesně mobil to je? Třeba takový telefon nokia S40 není úplně hloupý, když mezi chytré telefony nepatří.xeon píše:Je nějaká jiná možnost, jak se nechat upozornit na nové maily na "hloupém" mobilu
Nokia 6303i, ta by S40 měla mít. Je tu nějaká možnost na autom. upozornění?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Podle toho co píšou zde má obsahovat email klient: http://cs.wikipedia.org/wiki/Nokia_6303_Classicxeon píše:Nokia 6303i, ta by S40 měla mít. Je tu nějaká možnost na autom. upozornění?
Asi bych na to doporučoval si zřídit nový email, kde si necháte přeposílat jen to, co Vás zajímá. (aby tam bylo minimálně spamu). A ty emaily pak můžete číst kdykoli na mobilu. Nejlépe přílohy nějak zakázat a pod. Ale nemám s tím zkušenost.
Ano, lepší hloupé telefony, tj. typicky ty, které podporují data, obsahují i základního mailového klienta a ten pravděpodobně bude možné nastavit tak aby kontroloval mail v pravidelných intervalech. Ale bude to stát nějaká data.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Důležité je, aby to nestahovalo velké přílohy, celé dlouhé emaily. To ale např. protokol IMAP dovoluje, ale celé tohle vychytat nemusí být triviální.xtonda píše:Ano, lepší hloupé telefony, tj. typicky ty, které podporují data, obsahují i základního mailového klienta a ten pravděpodobně bude možné nastavit tak aby kontroloval mail v pravidelných intervalech. Ale bude to stát nějaká data.
Pokud by se tohle podařilo vyřešit, těch dat by mohlo být opravdu málo.