Co říkáte na dalšího virtuála Viral Mobil ?

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
helmut.niederman

Co říkáte na dalšího virtuála Viral Mobil ?

Příspěvek od helmut.niederman »

Dnes na Mobilmanii byl článek o novém virtuálovi avšak já si říkám, že jsem vděčný za to, že máme Odorika, protože jsou tu hned diametrální rozdíly. Viral Mobil si účtuje udržovací poplatek 37,- Kč/měsíčně, a účtuje si hovory v režimu 60+1. Co mne ale znepokojuje, je, to, že když na SIM kartě si zablokujete PIN 1 tak odblokování vás příjde na 20,- Kč. Zřejmě tedy PUK 1 neobdržíte se SIM kartou. SIM karta stojí 111,- Kč a další věc co mne odrazuje je to, že při zůstatku kreditu 0 korun dochází k jednosměrné blokaci, obousměrná blokace nastane 15.dnem po jednosměrné blokaci. Odblokování obousměrné blokace vás pak výjde na 44,- Kč.

Takže si to představte, máte předplacenou kartu, a najednou se dostanete do nuly. Pak se rozhodnete kartu znovu dobít částkou dejme tomu 500,- Kč, ale zároveń vám strhnout 44,- Kč za odblokování defacto tedy dobijete jen 456,- Kč. To tu ještě nebylo aby si mobilní operátor účtoval poplatek za odblokování hovorů na předplacenkách když máte nulový kredit. To je jako by operátor vám účtoval manipulační poplatek za to, že si dobijete kredit . Podtrženo sečteno. Odorikovi nesahá ani po kotníky. 8-)
ViR

Re: Co říkáte na dalšího virtuála Viral Mobil ?

Příspěvek od ViR »

Cenová politika je holt podnikatelské rozhodnutí konkrétního operátora.
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

Já jen mám obavy aby virtuálové nenakazili pak kartelovou dohodu aby si pak třeba T-mobile nebo O2 taky nezačali účtovat udržovací poplatky nebo například nezačali zavádět poplatek za odblokování hovorů z důvodu vyčerpání kreditu. Dnes toto je zdarma. A myslím si, že by měli i právem toto zavést, protože jsou tlačeni Evropskou unií na snižování cen roamingu a oni to berou jako diktát. Proto mám obavy.
ViR

Příspěvek od ViR »

helmut.niederman píše:Já jen mám obavy aby virtuálové nenakazili pak kartelovou dohodu aby si pak třeba T-mobile nebo O2 taky nezačali účtovat udržovací poplatky nebo například nezačali zavádět poplatek za odblokování hovorů z důvodu vyčerpání kreditu. Dnes toto je zdarma. A myslím si, že by měli i právem toto zavést, protože jsou tlačeni Evropskou unií na snižování cen roamingu a oni to berou jako diktát. Proto mám obavy.
To není otázka nakažení kartelové dohody od virtuálů, ale důsledek toho, že díky omezování terminačních a roamingových poplatků, současně s tlakem na pokles hovorného (oprávněným zejména ze strany středně a více volajících), klesají možnosti marketingově vděčného křížového financování fixních nákladů "za přistavení služby" u předplacenek.
forum-user-UDFENS

Příspěvek od forum-user-UDFENS »

U O2 mi příjdou celkem dobré ceny, ale skryté či manipulační nebo expresní poplatky jsou šílené. Mám službu za 100,-Kč/měs., pokud to chci platit na pobočce, tak za poplatek 79,- Kč. Pokud to chci obejít platbou v hotovosti v bance, tak moc nepochodím - UniCredit bank si účtuje za poslání hotovosti na účet příjemce stejné banky také poplatek 70,- Kč. Pokud s touto částkou nepočítám, protože je dost velmi hluboko zarytá v ceníku tak pak chodí upomínky každý měsíc ve výši 180,- Kč. Z ročního přehledu pro podnikatele se pak z plánovaných 1 200,- Kč rázem může stát 3 108,- Kč.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Když má někdo účet v bance (a je jedno, jestli v UniCredit nebo v jiné), tak tam přece klidně může dávat jednorázové příkazy nebo zřídit trvalý příkaz, příp. povolit inkaso a nemusí nic vkládat na pobočce...
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Vždyť s tou bankou to je jako s virtuálem..... Vyberu si takovou banku, co mně vyhovuje. Já jsem u jedné, kde se opravdu neplatí nic za účet, neplatím ani korunu za převody a příchozí platby. No a i běžný účet je úročen nyní 1,6% p.a., za dodržení podmínky - alespoň pětkrát měsíčně zaplatit platební kartou.... Jasně, že vklady v té bance jsou také pojištěny jako v ostatních.
Má také své mínusy - málo poboček, ale bezproblémový kontakt přes internet je samozřejmost, výběry hotovostí i na terminálech sazky.....

(v reklamě je taková zelená....)
TKlf

Příspěvek od TKlf »

A stale tam v leve casti pada kvadr nekomu na hlavu ...

Prave se tam chystam prenest ucet, jsem v polovine prenosu a hned mi volali z puvodni banky, ze mi nabizeji vse zadarmo ... :lol:

Pozde .... prominte, sem mimo tema, ale nedalo mi to.
Odpovědět