Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
luky

Re: Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Příspěvek od luky »

skvělé.
Díval jsem se, že na https://www.4smart.cz/OdorikCallbackAndroidApp/ je už adresář pro verzi 1.2b včetně changelog (zatím samotná aplikace chybí)
evid

Příspěvek od evid »

Nebylo by něco takového - s možností výběru čísla z telefonního seznamu - i pro tzv. hloupé telefony, které fungují pouze s programy v javě (např Samsung Duos B 7722)?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

evid píše:Nebylo by něco takového - s možností výběru čísla z telefonního seznamu - i pro tzv. hloupé telefony, které fungují pouze s programy v javě (např Samsung Duos B 7722)?
To už existuje několik let. http://www.odorik.cz/m/ Odorik jar - hned to první ke stažení.
evid

Příspěvek od evid »

Ten mám stažený a nainstalovaný, ale možnost výběru čísla z telefonního seznamu jsem tam nenašel.
V menu je tam:
1 Volat odorik
2 Smazat číslo
3 Prohodit čísla
4 Poslat SMS
5 Hovory (po zvolení se mobil snaží připojit k internetu)
6 Nastavení jazyka
7 Nastavit PIN
8 Nastavení připojení
9 Nápověda

Nemáte náhodou na té Vaší stránce (odkazu) nějakou starší verzi, která tu funkci neměla - nic jiného mne nenapadá?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

evid píše:Ten mám stažený a nainstalovaný, ale možnost výběru čísla z telefonního seznamu jsem tam nenašel.
V menu je tam:
1 Volat odorik
2 Smazat číslo
3 Prohodit čísla
4 Poslat SMS
5 Hovory (po zvolení se mobil snaží připojit k internetu)
6 Nastavení jazyka
7 Nastavit PIN
8 Nastavení připojení
9 Nápověda

Nemáte náhodou na té Vaší stránce (odkazu) nějakou starší verzi, která tu funkci neměla - nic jiného mne nenapadá?
Pokud smaži číslo co je tam z minule, objeví se místo položky Volat Odorik, položka Search, (nebo česky asi vybrat nebo tak něco)
evid

Příspěvek od evid »

Nefunguje. Neberte to jako otravování, ale kdyby to fungovalo, byl bych šťastný jak ...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

evid píše:Nefunguje. Neberte to jako otravování, ale kdyby to fungovalo, byl bych šťastný jak ...
Jakej máte přesně telefon? Je to nejspíš na telefonu, jestli tohle dovolá nebo nikoli.
evid

Příspěvek od evid »

Je to typ - se 2 simkartami: Samsung B7722 Duos (přesně ze štítku uvnitř: GT-B7722).
4smart.cz
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 4smart.cz »

Dobrý den,

právě jsem uvolnil novou verzi 1.2b naší aplikace Odorik Callback pro Android.

Nová verze přináší mnoho zlepšení, jak designových, tak funkčních.
Aplikaci i podrobný soupis změn (v changelogu) najdete zde:

https://www.4smart.cz/OdorikCallbackAndroidApp/

Mezi hlavní zlepšení patří implementace funkcionality callback na Skype login, dále funkcionalita pro nastavení/získání aktuálního nastavení/odstranění nastavení přesměrování hovorů na zvláštním telefonním čísle, uvedeným v nastavení. Toto číslo je třeba vždy uvádět v mezinárodním tvaru, např. 00420910123456.
Funkce směrování hovorů umožňuje, tak jak je implementována, nastavit i paralelní vyzvánění.

Současně je třeba, aby použité číslo pro přesměrování bylo vždy číslem určeným pouze k tomuto účelu. Důrazně nedoporučuji takto manipulovat s čísly, která běžně používáte na svých VoIP zařízeních. Vytvořte nebo vyčleňte si vždy zvláštní linku pro tento účel. Předpokládám, že funkcionalitu směrování hovorů použijí jen guru-uživatelé Odoriku a ti ostatní si vystačí jen s funkcemi callback na číslo nebo callback na skype.

Dále byla implementována historie provedených operací. Opakovat callback nebo nastavení přesměrování tak lze prostým tapnutím na položku v historii.

Bylo odstraněno a nalezeno mnoho chyb, takže je vylepšena i stabilita a byl odstraněn problém s defaultním focusem na EditText.
Trochu jsem si pohrál s designem celé aplikace.

Tato nová verze aplikace je horkým kandidátem pro zařazení do Googláckého obchodu. Prosím uživatele, aby ji náležitě otestovali na svých zařízeních (mám za to, že je v tuto chvíli stabilní) a do 16.10. sem do tohoto vlákna podali hlášení o nalezených problémech a názorech. Po tomto termínu buď vydám opravnou verzi 1.3b nebo stávající verzi 1.2b přímo zařadím do Google App Store.

J.M.
luky

Příspěvek od luky »

historie: tapnutí na záložku historie nic neprovede (Cyanogenmod 9). Zcela bez odezvy. A to ani když provedu volání callbackem a dovolám se
Odpovědět