Gigaset A510 IP

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
xmichald

Re: Gigaset A510 IP

Příspěvek od xmichald »

Dnes jsem ho testoval v kombinaci s Asteriskem, narazil jsem pouze na problem pri prepojovani hovoru, kdy protistrana neslysi MoH (hudba pri cekani). Neprisel jsem vsak zatim na to, co zakerneho posle Gigaset v INVITE tim zpusobem, ze MoH sice zacne na Asterisku hrat, ale k protistrane se nedostane. A je tam jeste jedna chybka mimoradne iritujiciho charakteru - pri aktivnim screensaveru je nutny jeden stisk klavesy navic k jeho deaktivaci. Tzn. stisknu cislici jednou, screensaver se "restartuje" ale bezi dal, stisknu podruhe a pak se teprve deaktivuje a cislice se stane soucasti vytaceneho cisla. Druhy problem lze pochopitelne vyresit vypnutim screensaveru, prvni chyba si vyzada delsi analyzu popr. nekoho, kdo se casteji hrabe v tracech ze SIPu. :-) Jinak rychlost odezvy klaves je vyborna, testovaci hovor 6hod pres SIP vydrzel, pouze vymlatil baterku temer do mrte.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Díky za hlášení. Je ten problém s hudbou při čekání i pokud přepojujete v rámci Odorik.cz ? Pokud by byl, tak by se nám to dobře odchytávalo a stejně to musíme vyřešit. Zkoušet je možné i bez zaplacení, stačí se zaregistrovat.
Zkuste použít nejnovější asterisk s podivným značením 10. Možná tam něco co se týká přepojování zpravili.
Jinak co mne u A580 IP štvalo byla především kvalita zvuku. Zlepšilo se to u A510 IP ?
Tatinek2

Příspěvek od Tatinek2 »

U A510 jsem při volání na žádnou špatnou kvalitu nenarazil. Vše funguje bez problémů.
Samsung Galaxy mini GT - 5570i
Na 90% volám přes Odorik
xmichald

Příspěvek od xmichald »

Zkoušel jsem na Asterisku 1.4.31 a na Asterisku 1.8.7.1. Proti Odorik zatím ne, výhledově zkusím. Kvalita zvuku je u G.711 podle mého velmi slušná, G.722 jsem zatím nezkoušel, ale doufám, že proti Wellům řady T2x to bude fungovat a zvuk bude ještě lepší. Ještě k Dialplanům (telefon zatím nasadím v kombinaci s analogovou linkou) - jde bohužel definovat jen počáteční číslice prefixu, takže třeba nejde dělat kouzla typu _5XX na které je člověk zvyklý z Asterisku, ale myslím, že s tím jde žít.
Lukas

Příspěvek od Lukas »

Musím také doporučit GiGASET C610, je tak trochu pro hračičky, webová správa, počasí na displeji, čtení a notifikace příchocích emailů na definovanou emailovou schránku. výborná kvalita zvuku, máme k základně 6sluchátek a voláme si po domě jako intercom + na každé sluchátko samostatná VOIP linka, možnost nastavit výkon sluchátek a šetřit udajně až 80% proudu. Celkově doporučuji.
Limakos

Příspěvek od Limakos »

V podstate je to jedno jakou zakladnu budete mit. Jestli 510 nebo 610. Ja zakoupil A510IP k tomu bylo sluchatko A510H, dokoupil jsem C610H je to nebe a dudy. Je na to uplne stejny firmware a sluchatka jsou kompatibilni.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Můžete prosím porovnat komfort samothéno telefonování mezi A510H a C610H. Věci jako předpověď počasí a pod, myslím nejsou potřeba. Jde o přehlednost základních funkcí, jednoduchost ovládání a též kvalitu a pohodlí volání.

Jde mi o to jestli má smysl tohle dražší sluchátko nabízet.
limakos

Příspěvek od limakos »

Ma vice propracovane menu a celkove na me pusobi lip nez 510. Ma tusim jen 145 kontaktu, ale lze ulozit Jmeno a Prijmeni mobil, tel, atd. Tak jako jsme zvykli z mobilu. Ma taky o neco nizsi vydrz baterie. Lze priradit libovolnou funkci u dvou tlacitek pod displ. treba prave pro vyber linky, pro me docela vyhoda. Dalsi vyhody treba v menu :arrow: dalsich funkcich jako prevodnik u 510 tohle taky je, ale nejak jsem neprisel jak se do toho dostat. Na displ. se zobrazuji ikony o neprijatych hovorech+ blika cervena obalka. Pak ma sledovani zvuku, lze pouzit jako chuvicku. Uz me tak nic nenapada. Jeste je jedno sluchatko C300H je to obdoba 510, ma jen barevny displ. a stoji skoro stejne jako A510H
limakos

Příspěvek od limakos »

No je to primo na krabici ( C300H ) od A510IP, tak to fungovät musi, je tam vice kousku. Priradil jsem k tomu stare prenosne sluchatko od analogove linky ( ma jen EKo nikoliv EKO+) . Co je to za typ nevim ( vim , ze uz ma nejaky ten patek cca 4 roky), ale jde k tomu dle me priradit cokoliv. Jinak C610H ma prehlednejsi maily.
Tatinek2

Příspěvek od Tatinek2 »

Mám možná hloupý dotaz. Co je eko a eko+? Nemohu to v návodu najít.
Samsung Galaxy mini GT - 5570i
Na 90% volám přes Odorik
Odpovědět