Pub.lbc píše:To není chyba, ale vlastnost.
Jak jsem dříve četl tady v několika vláknech, hovory na Odorik GSM jsou primárně směrovány do sítě mobilního operátora.
Po ukončení hovoru dojde ke zpětnému vyúčtování na účet Odorika, takže nelze on-line vidět aktuální hovory na GSM Odorik.
Oproti tomu "VoIP brána" odorik umí zaznamenat aktuálně probíhající hovory na pevná čísla právě proto, že se jedná o domácí hovor realizovaný přes Odoričí bránu
S tím nesouhlasím, neboť můj kamarád má v účtu ODORIK přidělenou pouze jednu linku a k ní namapované GSM číslo ODORIK a ve výpisu hovorů vidí v části " přehled volání " i příchozí hovory ze sítě O2. Takže to musí fungovat, musí být zobrazeny příchozí hovory z ostatních sítí do sítě GSM Odorik.
EDIT : Tak je to pěkně zašmodrchané a zmatené. ODORIK skutečně registruje příchozí hovory např. z pevné linky na GSM ODORIk avšak s jistým časovým zpožděním cca 60 minut.
Příklad. Voláte ze sítě O2 723123456 na číslo ODORIK GSM 799794000 10.listopadu ve 22 hodin. HOvor trval 5 sekund. Ve 22 hodin a pět minut tento hovor ještě není zobrazen. Zobrazí se až ve 23 hodin s tím, že ve výpisu je to vypsáno že hovor se uskutečnil ve 22 hodin. Pak dochází k tomu, že na jednom řádku máte kredit např. 105,- Kč. pak tam máte ten hovor co se s hodinovým zpožděním zapíše a je tam kredit 96,- Kč. a na třetím řádku máte uskutečněný hovor na VOIP číslo a kredit tam je 100,- Kč.
Zjistil jsem, že volám-li z GSM Odorik na GSM Odorik, tak se mi zobrazí " právě probíhající hovory " a po ukončení se to ihned zapíše jako odchozí hovor, na druhé straně u volaného se to zapíše až s hodinovým zpožděním. Ale správně chronologicky zařazené.