Nezobrazují se mi hovory v právě probíhajících hovorech

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
helmut.niederman

Nezobrazují se mi hovory v právě probíhajících hovorech

Příspěvek od helmut.niederman »

Hezký večer, hlásím poruchu takovou, že když mi někdo volá z pevné linky na mobilní telefon např. 799794xxx tak se mi to neobjevuje v části Právě probíhající hovory pokud jsem s tím člověkem spojený a taky se to nezobrazuje po ukončení hovoru ve výpisech v přehledu volání.

Doplněno : Jedná se pouze o volání na GSM telefonní čísla v síti Odorik vč. přenešených čísel. Voláte-li na geografické či nomadické číslo, tak se tato chyba nevyskytuje.

To znamená, odkudkoliv kdo vám volá na vaše GSM zařízení připojené k lince ODORIK tak se příchozí hovor v částech Právě probíhající hovory a Přehled volání nezobrazuje, volá-li vám odkudkoliv volající na vaše geografické či nomadické zařízení připojené k lince Odorik, tak se příchozí hovor zobrazuje.

Je možné tuto chybu opravit ? Děkuji 8-)
Pub.lbc

Re: Nezobrazují se mi hovory v právě probíhajících hovorech

Příspěvek od Pub.lbc »

To není chyba, ale vlastnost.
Jak jsem dříve četl tady v několika vláknech, hovory na Odorik GSM jsou primárně směrovány do sítě mobilního operátora.
Po ukončení hovoru dojde ke zpětnému vyúčtování na účet Odorika, takže nelze on-line vidět aktuální hovory na GSM Odorik.
Oproti tomu "VoIP brána" odorik umí zaznamenat aktuálně probíhající hovory na pevná čísla právě proto, že se jedná o domácí hovor realizovaný přes Odoričí bránu

Doplnění: Pokud se mýlím, rád si to nechám objasnit.
Naposledy upravil(a) Pub.lbc dne ned 10. lis 2013 22:23:44, celkem upraveno 1 x.
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

Pub.lbc píše:To není chyba, ale vlastnost.
Jak jsem dříve četl tady v několika vláknech, hovory na Odorik GSM jsou primárně směrovány do sítě mobilního operátora.
Po ukončení hovoru dojde ke zpětnému vyúčtování na účet Odorika, takže nelze on-line vidět aktuální hovory na GSM Odorik.
Oproti tomu "VoIP brána" odorik umí zaznamenat aktuálně probíhající hovory na pevná čísla právě proto, že se jedná o domácí hovor realizovaný přes Odoričí bránu
S tím nesouhlasím, neboť můj kamarád má v účtu ODORIK přidělenou pouze jednu linku a k ní namapované GSM číslo ODORIK a ve výpisu hovorů vidí v části " přehled volání " i příchozí hovory ze sítě O2. Takže to musí fungovat, musí být zobrazeny příchozí hovory z ostatních sítí do sítě GSM Odorik.

EDIT : Tak je to pěkně zašmodrchané a zmatené. ODORIK skutečně registruje příchozí hovory např. z pevné linky na GSM ODORIk avšak s jistým časovým zpožděním cca 60 minut.

Příklad. Voláte ze sítě O2 723123456 na číslo ODORIK GSM 799794000 10.listopadu ve 22 hodin. HOvor trval 5 sekund. Ve 22 hodin a pět minut tento hovor ještě není zobrazen. Zobrazí se až ve 23 hodin s tím, že ve výpisu je to vypsáno že hovor se uskutečnil ve 22 hodin. Pak dochází k tomu, že na jednom řádku máte kredit např. 105,- Kč. pak tam máte ten hovor co se s hodinovým zpožděním zapíše a je tam kredit 96,- Kč. a na třetím řádku máte uskutečněný hovor na VOIP číslo a kredit tam je 100,- Kč.

Zjistil jsem, že volám-li z GSM Odorik na GSM Odorik, tak se mi zobrazí " právě probíhající hovory " a po ukončení se to ihned zapíše jako odchozí hovor, na druhé straně u volaného se to zapíše až s hodinovým zpožděním. Ale správně chronologicky zařazené.
ViR

Příspěvek od ViR »

helmut.niederman píše:Zjistil jsem, že volám-li z GSM Odorik na GSM Odorik, tak se mi zobrazí " právě probíhající hovory " a po ukončení se to ihned zapíše jako odchozí hovor, na druhé straně u volaného se to zapíše až s hodinovým zpožděním. Ale správně chronologicky zařazené.
Ano to je správné chování, protože příchozí hovor na odoričí GSM číslo neprochází odoričí sítí (jde rovnou do TMo sítě), a Odorik se o tomto hovoru dozví až dodatečně, "separátní" cestou.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Ano, je to tak. Příchozí hovory na naše GSM čísla nejdou přes naši ústřednu. Proč také, když jsou vždy zdarma. Jen by to zvýšilo latenci a poruchovost (i když zanedbatelně). A ve výpise hovorů se objeví s cca 3/4 hodinovým zpožděním.
Z čehož také vyplývá, že pokud by měla Odorik ústředna potíže, mohou zlobit odchozí hovory. Příchozí hovory a příchozí i odchozí sms zprávy by mohly zlobit jen v případě, že by měl problémy samotný T-mobile.
Odpovědět