Bude GSM Odorik taky rozdávat vánoční dárky ?

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
paty07

Re: Bude GSM Odorik taky rozdávat vánoční dárky ?

Příspěvek od paty07 »

Pitomec píše:
JPT píše:Já vím, ale myslel jsem za 0 bez podmínek. Ono když má člověk VoIP, tak toho z mobilu už moc nenavolá. A VoIP u Odoriku je bez paušálu a GSM je s poplatkem, tak to nějak nejde k sobě. Jednorázové poplatky mě nevadí. Rači bych je zaplatil Odoriku + pušál za 0 než někde jinde platit paušál za 0 a mít přenos zdarma.
Jenomže u VoIP platíš nějaký paušál poskytovateli internetu (bez toho by bylo VoIP na dvě věci), takže to opravdu nejde srovnávat.
Jenomže uživatel měl na mysli, že callbackuje, a tak by byl rád, kdyby se útrata dala počítat z obratu na VOIP. Možná by mu vyhovovala i vyšší třeba 200. Bohužel podmínky GTS něco takového vylučují.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Nevím jak kdo, ale já měsíční částku za aktivní SIM (odpovídající cca jednomu malému pivu v hospodě) opravdu neřeším :D
JPT

Příspěvek od JPT »

Pitomec píše:
JPT píše:Já vím, ale myslel jsem za 0 bez podmínek. Ono když má člověk VoIP, tak toho z mobilu už moc nenavolá. A VoIP u Odoriku je bez paušálu a GSM je s poplatkem, tak to nějak nejde k sobě. Jednorázové poplatky mě nevadí. Rači bych je zaplatil Odoriku + pušál za 0 než někde jinde platit paušál za 0 a mít přenos zdarma.
Jenomže u VoIP platíš nějaký paušál poskytovateli internetu (bez toho by bylo VoIP na dvě věci), takže to opravdu nejde srovnávat.
Já už jsem platil internet (stejnou částku) předtím než jsem začal používat VoIP.
JPT

Příspěvek od JPT »

paty07 píše:
Pitomec píše:
Jenomže uživatel měl na mysli, že callbackuje, a tak by byl rád, kdyby se útrata dala počítat z obratu na VOIP. Možná by mu vyhovovala i vyšší třeba 200. Bohužel podmínky GTS něco takového vylučují.
Ne ne. Sice callbackuje, takže by ho to nemuselu trápit, ale myslel to všeobecně ne jen pro sebe. Obrat se počítá myslím i s callbacku, pokud je použité stejné číslo a je 100Kč (http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=14&t=2105), ale když jsou ty ceny tak levné, tak 100 kč provolám tak za půl roku a ne za měsíc.
xsouku04 píše:
JPT píše:Jojo, já vím. Něco v tom smyslu už jste psal zezačátku, ale teď někteří virtuálové taky pod GTS nabízí i bez paušálu, tak to jen tak zkouším jestli to náhodou nepujde :-)
Ale ti mají zase smlouvu, kde zákazník ručí celým svým majetkem. (a nebo to s tím nulovým paušálem není tak úplně pravda, ale je to napsáno někde jen malýma písmenkama .)
Tak někteří ne. I když ty podmínky jsou obsáhlejší a obsahují možná víc nějakých méně populárních ujednání, tak to neni tak hrozné. Někteří mají jen nutnou konzumaci alespoň jedné placené služby za měsíc/jiné období. Někteří ale používají odrbávky. Proto jsem chtěl mít i GSM u Odorika, navíc když už tu mám i VoIP. Tak jsem to tu zkoušel s tím nulovým paušálem :-)
Pitomec píše:Nevím jak kdo, ale já měsíční částku za aktivní SIM (odpovídající cca jednomu malému pivu v hospodě) opravdu neřeším :D
Tak já jo a myslím, že nejsem sám. Prostě jsem zvyklý z předplacenky a nějak psychologicky to působí, že platím za nic. Ale to už se to myslím taky řešilo.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Platba "za nic" je taky třeba tarifikace 60+1 (samozřejmě vyjma případů, kdy hovor trvá minutu a déle) a nikdo se nad tím u všech těch předplacenek nepozastavuje...
JPT

Příspěvek od JPT »

No třeba pozastavuje, ale jinde. U Odorika nemusí. Pokud bych provedl třeba jen pár hovorů za měsíc, tak je lepší 60+1 nebo i 60+30 + nulový paušál než 1+1 + měsíční poplatek. 60+1 je standard a lidi jsou na to zvyklí, protože tu většinou bylo jen toto, tak třeba proto se nad tím většina nepozastavuje a 1+1 je nadstandard, který nabízí jen málo firem.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Pokud budu provádět pár hovorů měsíčně, tak vezmu VF Nulový tarif na míru nebo O2 Zero a k tomu callback od Odoriku. To mírné nepohodlí při objednávání hovorů se dá snést. To už si ale každý musí spočítat sám co je pro něho výhodnější :-)
JPT

Příspěvek od JPT »

To je pořád dokola. Už jsem to tu v nějakém vlákně psal. Já callback používám, ale rodiče to nenaučím, protože se to nechtějí učit. Pokud mi na to někdo napíše, že jeho rodiče to umí, nebo, že když se chce šetřit, tak se pro to musí něco obětovat atp, tak to neberu. Moji rodiče to prostě neumí a učit se to nebudou a tečka.
Na nulové tarify jsem jim to předělal, jenže jsem myslel, že po provolání kreditu to pujde do mínusu a budou chodit faktury, ale to ne. Musí se to vyřešit s operátorem to přepnutí a ten pak pošle ověřovací dopis a pak se cca nic 2 měsíce neděje :-(
Teď jsou různí virtuálové s nulovími tarify, tak než to definitivně rodičů předělám, tak jsem to zkoušel u Odoriku, jestli už se třeba něco nezměnilo, když u jiných to jde nabízet nulový tarif a i bez zjevných odrbávek. Je možné, že pak budou špatně účtovat, ale nikde nemají napsané nic malým písmem co by nasvědčovalo, že nulový tarif nebude nulový tarif. Maximálně je tam minimální konzumace 1 placené služby za nějaké období, ale to má i Vodafone nulový tarif.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

U VF Nulový tarif na míru a O2 Zero chodí normální faktury. Není to předplacenka. Akorát tam mají oba operátoři dané, že fakturu pošlou až po nakumulování útraty aspoň 120Kč (VF má myslím až 150Kč).
ViR

Příspěvek od ViR »

Pitomec píše:U VF Nulový tarif na míru a O2 Zero chodí normální faktury. Není to předplacenka. Akorát tam mají oba operátoři dané, že fakturu pošlou až po nakumulování útraty aspoň 120Kč (VF má myslím až 150Kč).
U VF to může být i prepaid služba, pokud si na nulový tarif převedete předplacenou kartu.
Odpovědět