Nefunkční Asterisk(FreePBX) ústředna

Poradna při řešení nejrůznějších problémů spojených s provozem virtuálních serverů.
Zamčeno
buritos

Nefunkční Asterisk(FreePBX) ústředna

Příspěvek od buritos »

Dobrý den,
admin mi zavedl nové VPS se šablonou Asterisku s www rozhraním. Dostal jsem neveřejnou ip adresu,namapoval jsem si port 80 na veřejnou ip adresu hlavního serveru. Po zadání ip adresy do prohlížeče http://XX.XX.XXX.XX:XXXX/ se dostanu na hlavní menu Asterisku, kde jsou na výběr tři položky, jenže po kliknutí na na Voicemail dostanu hlášku:
ARI
DB Error: connect failed
Cannot connect to the asterisk database
Check AMP installation, asterisk, and ARI main.conf
Po kliknutí na FreePBX administraci dostanu hlášku:
FATAL ERROR
DB Error: connect failed
Trace Back

Array
(
[0] => Array
(
[file] => /var/www/admin/common/db_connect.php
[line] => 69
[function] => die_freepbx
[args] => Array
(
[0] => DB Error: connect failed
)

)

[1] => Array
(
[file] => /var/www/admin/header.php
[line] => 131
[args] => Array
(
[0] => /var/www/admin/common/db_connect.php
)

[function] => require_once
)

[2] => Array
(
[file] => /var/www/admin/config.php
[line] => 54
[args] => Array
(
[0] => /var/www/admin/header.php
)

[function] => include
)

)
Jedině po kliknutí na FOP se dostanu do nějakého menu.

Jsem v tomto začátečník,tak si nejsem jistý jestli není chyba mezi klávesnicí a židlí. Mé ID 132.

Děkuji za nakopnutí do správných míst.
4smart.cz
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční Asterisk(FreePBX) ústředna

Příspěvek od 4smart.cz »

Dobrý den.
Chyba byla zrejme na strane me, nikoliv vasi.

Zapomel jsem vam manualne nastavit hesla (databaze a www rozhrani).
Nyni jsem to napravil. Z vasi strany byl postup Ok.

Prihlasovaci heslo pro uzivatele 'asteriskuser' jsem vam nastavil v souboru /etc/amportal.conf.
Najdete jej uplne na konci souboru. Totez heslo je nastaveno v mysql. Pouzijte jej pro prihlaseni.
Pokud by jste jej chtel zmenit, nezapomente jej zmenit i v mysql (uzivatelsky ucet asterskuser).
Jinak vam bude www rozhrani nadavat, ze se nemuze spojit s databazi.

S pozdravem
J. Marak
buritos

Příspěvek od buritos »

Dobrý den,
děkuji.
Chápu to dobře, že pro objevení těch hesel, co jste mi nastavil potřebuji program Putty nebo Win SCP,kde si pak cestu k souboru zadám?
Oba jsem zkoušel, ale nedaří se mi k účtu připojit. Jelikož mám neveřejnou IP adr., co bych měl vyplnit do pole hostitel? Zkoušel jsem tam vyplnit adresu, kterou jsem si namapoval na port 22 - XX.XXX.XXX.XX:XXXX ale hlásí to,že hostitel neexistuje. Pokud adresu vyplním bez :XXXX připojí se k serveru,ale zase se tím nedostanu k mé VPS,protože to se pouze připojím na hlavní server, pokud se nemýlím.

Děkuji za trpělivost.
4smart.cz
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 4smart.cz »

Dobry den. Heslo jsem Vam pro jistotu taslal na email, ktery jste uvedl pri registraci.

Ano, pro pristup dovnitr vaseho VPS, prostrednictvim protokolu SSH potrebujete program Putty.
Pro tento ucel musite mit s pomoci www rozhrani 4smart.cz nastaveno mapovani portu 22 vaseho virtualniho stroje na nektery z portu verejne ip adresy naseho HW stroje. Jinymy slovy:

1) pridelte vasemu VPS neverejnou IPv4 adresu

2) V tabulce "Nastavení mapování tcp, udp portů neveřejné IPv4 adresy" zadejte port 22 a kliknete na "přidat"

3) Poznacte si udaj ze sloupce "namapováno na IP:port" v te same tabulce, ktery se po chvili objevi.

4) Ujistete se, ze vas virtualni stroj bezi

5) Pouzijte program Putty pro dalkovou spravu a zadejte jako cil pro pripojeni poznacenou IP adresu a port (viz bod 3).

Pokud je stale neco nejasneho, mrknete na nas clanek o Putty:

Kód: Vybrat vše

http://wiki.4smart.cz/doku.php?id=program_putty
Pomoci vam muze rovnez jediny obrazek v tomto clanku, ktery jasne demonstruje ody dva podstatne udaje - vyplnovanou IP adresu a port. V pripade neverejne IPv4 adresy vaseho VPS bude port vetsi nez 2000 (napriklad muze byt 2100) a vyplnovana IP adresa bude napriklad 89.185.255.40, nebo 77.93.202.253 - viz zminovany sloupec v tabulce (bod 3).

Verim, ze tento navod pomuze.

J.M.
Zamčeno