Program pro telefonování přes vestavěný modem v PC

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
lifdo69

Program pro telefonování přes vestavěný modem v PC

Příspěvek od lifdo69 »

Ve starších win tato možnost byla.. je nejaký program i na XP a vyšší? nedaří ze mi nic dohledat. Jde o to že by s epřipojilkagel do modemu v pc z voip brány... a pc by sloužil jako analogový telefon. je toto řešení možné, nebo je to hovadina.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Program pro telefonování přes vestavěný modem v PC

Příspěvek od xsouku04 »

A k čemu by to mělo být dobré?

To že můžu volat i bez PC je spíše výhoda.

Některé modemy uměly funkce jako záznamník. Že by s nimi ale někdo telefonoval jsem nikdy neslyšel.
lifdo69

Příspěvek od lifdo69 »

Něco sem o tom někde četl, tak zajimalo mě jestli existují ještě taková řešení, je jasné že na normální užití by to moc nebylo.
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

Když si ve W7 dám vyhledat "dialer", normálně nějaký program vyskočí, jak se používá, netuším.
http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... f5ff96191b
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Hooonza píše:Když si ve W7 dám vyhledat "dialer", normálně nějaký program vyskočí, jak se používá, netuším.
http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... f5ff96191b
Přes pevné linky se dříve běžně připojovalo na internet, na způsob jak dnes funguje fax. Rychlost ale byla max 56 kbit. Tedy na dnešní poměry hrozně pomalé.
ViR

Příspěvek od ViR »

xsouku04 píše:Přes pevné linky se dříve běžně připojovalo na internet, na způsob jak dnes funguje fax. Rychlost ale byla max 56 kbit. Tedy na dnešní poměry hrozně pomalé.
Přesně tak. A samozřejmě se s odpovídajícími programy dalo z počítače i faxovat. A určitě alespoň u některých modemů i volat. Měl jsem tenkrát HW modem (samostatná karta, fungující i pod DOSem a pod.), který m.j. umožňoval přímé připojení "náhlavní sady" a číslo šlo buď vybrat v PC ze seznamu, nebo vyťukat přes dialer...

Jinak jsme někdy v r. 2004 s Petrem Styxem ze SoftPhone testovali i VoIP telefonování přes vytáčené spojení, a po nějakých drobných úpravách na straně serveru, tuším na bufferu (a samozřejmě při vhodném kodeku - zpravidla G.729 či iLBC) to fungovalo celkem uspokojivě. Smysl byl v tom, že leckams delší hovor přes vytáčené připojení k internetu přes pevnou + VoIP vycházel levněji, než přímé volání.
Odpovědět