Byl jsem dneska v prodejně WS International a prodávali tam za 99,- Kč retro sluchátko ( připomínající utržené kouzelné sluchátko z Mach a Šebestová

). Ty retro sluchátka mají přípojný jack, takže to funguje jako handsfree, je to jistá obdoba tradičních sluchátek.Ještě jsem to nestihl pořádně otestovat ale už jsem objevil jednu nevýhodu, a to pokud toto retro sluchátko připojíte k mobilnímu telefonu NOKIA S206 dual SIM. Pokud někomu voláte tak ten na druhý straně vás absolutně neslyší, zatímco vy slyšíte jeho. Pak jsem ještě objevil jeden bug u toho retro sluchátka, tato retro sluchátka, kterou nabízí WS International má na boku posuvné tlačítko čímž ovládáte hlasitost, ale taky můžete příjímat a vypínat hovory a pokud dáte na maximum volume tak se vám hovor ukončí, pokud vytočíte nějaké číslo. Ten klasický jack má tři černé proužky, k tomu dostanete ještě přídavný adaptér na další jack s dvěma proužky, ty když připojíte k tomuto telefonu, tak hlasitost v retro sluchátku se citelně zvýší ale krásně slyšíte ale stejně druhý účastník vás nebude moci slyšet.
Zkoušel jsem to ještě na chytrém telefonu a tam je to stejné.
Chci se zeptat, když toto retro sluchátko připojím k počítači mohu to mít jako náhradu " sluchátek s mikrofonem " pro VOIP telefonování ?
Zjistil jsem totiž, že Alza a jiní prodejci retro sluchátka nabízejí za docela luxusní ceny, většinou kolem 700,- Kč. Ale ten WS international to má velmi levné. Ještě zkusím to otestovat na jiných telefonech, ale začínám tušit, že se jedná o nějakou výrobní vadu. Protože volaný vás neuslyší, ale vy jeho ano. Když připojíte standartně retro sluchátko, tak ta hlasitost je hrozně slabá. Pomůže přídavný adaptér. Nevím, nevyznám se v tom jakou roli může sehrát jack se třemi nebo dvěmi proužky. Možná to ovlivní i kvalitu zvuku. Každopádně je to jeden z dobrých způsobu jak si připomět staré dobré časy

- Retro Sluchátko WS International
- RetroSluchatko.jpg (26.04 KiB) Zobrazeno 5050 x

- Retro Sluchátko WS International
- RetroSluchatko.jpg (47.19 KiB) Zobrazeno 5050 x