Objednávání zpětného volání přímo z Outlooku?

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
xmichald
Příspěvky: 33
Registrován: pon 16. led 2012 23:10:50

Re: Objednávání zpětného volání přímo z Outlooku?

Příspěvek od xmichald »

xtonda, p. Soukup: Díky za upozornění na SIP TAPI. Neznal jsem. Loni jsem laboroval s ACTIVA a management interfacem na vlastní Asterisk, ale bylo to komplikované a funkčnost nebyla spolehlivá. Navíc je tam potenciální bezpečnostní problém s ukládáním hesla k tomu interface na lokálních PC.

SIP TAPI je PECKA. Každý uživatel bude používat svůj vlastní účet ze SIPu.

Pokud to dobře chápu, nefunguje akorát ve volné verzi SIP registrace. Tzn. není ani možno mít pop-up příchozího hovoru. Ale i tak je to velmi užitečné pro odchozí hovory.

Vlastní konfigurace SIP TAPI je primitivní, ale hodinu jsem bojoval s Outlookem 2013 a Win 8.1. Na níže uvedeném odkazu je postup v němčině, co vše je potřeba poladit v registrech. (Mám nainstalován i korporátní MS Lync a ten mi možná něco z toho pokazil. Nemusí platit obecně). Dále: Kontakty v Outlook 2013 je nutno přepnout do režimu "Vizitek", jinak se možnost "Volat" v kontextovém menu při kliku pravým tlačítkem vůbec neobjeví!!! Ať žije Microsoft...

http://www.apfelkern.info/tapi-probleme ... -und-2013/

Jinak paráda! Návod od pana Soukupa je taky moc pěkný, toto by mohl být docela komerční tahák pro určité skupiny zákazníků. Doporučuji patřičně zviditelnit. S tou komerční verzí SIP TAPI je možno používat více linek, tzn. dělat i takové věci jako vybrat volání s mobilním CLI místo pevného apod.
mobilemanic
Příspěvky: 486
Registrován: čtv 10. říj 2013 10:20:15

Re: Objednávání zpětného volání přímo z Outlooku?

Příspěvek od mobilemanic »

xmichald: Pokud máte vlastní Asterisk a chcete příchozí notifikace, použijte OutCall, je free a pro notifikace o příchozích hovorech se na AMI registruje bez potíží a je hodně spolehlivý.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8160
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Objednávání zpětného volání přímo z Outlooku?

Příspěvek od xsouku04 »

Příchozí notifikace zvládne jakýkoli SIP klient. Ale asi je rovnou nespojí s Vašimi kontakty v Outlook. Klient blink umí používat google kontakty.

Dnes jsem přidal návod pro telify, což je add-on pro firefox i thunderbird (pošta), který umí označovat telefonní čísla na webu nebo přímo v textu mailu. Pro volání pak už stačí jen kliknout. http://www.odorik.cz/w/siptapi:telify
Odpovědět