Aplikace samotná má pár chybiček spíš minoritního charakteru, ale toho si člověk všimne, až když ji používá delší dobu, a třeba takový Linphone je na tom ještě hůř. (Dokázal mi např. sežrat celou baterku jen tím, že jsem si zavolal na číslo svého mobilu, ze kterého jsem volal přes SIP, a hovor jsem zvednul.)
Bohužel má ten systém VoIP hovorů na WP, ač je docela promyšlený, jednu trochu negativní vlastnost: aby šlo přijímat hovory, musí být buď aplikace spuštěná, nebo musí SIP proxy při příchozím hovoru odeslat speciální PUSH notifikaci - neboli HTTP POST požadavek - na adresu spojenou s daným zařízením. Tím se aplikace probudí a je připravená přijmout hovor.
Adresu pro push dostane SIP proxy při registraci ve speciální hlavičce (X-PUSH-URI). Probuzení a připojení k SIP proběhne cca do 10 sekund od odeslání notifikace. Toto řešení si obvykle také žádá delší dobu registrace, protože Zoiper v telefonu nemůže na pozadí se SIP proxy vůbec komunikovat. (Ono by to vlastně asi šlo, ale bylo by to dost krkolomné.)
Sám Zoiper má tento proces velmi dobře popsaný na svých stránkách - spolu s návody, jak PUSH rozchodit na známých SIP proxy. Viz http://www.zoiper.com/en/tutorials/push-notifications
Osobně jsem toto chování otestoval pomocí generátoru HTTP dotazů, a opravdu to funguje přesně tak, jak popisují. Vlastně jediný důvod, proč ten PUSH dotaz posílá právě ta SIP proxy, je ten, že zaznamená příchozí hovor, jinak k tomu není potřeba naprosto nic, ta push zpráva má naprosto generický formát.

Rád bych se jenom zeptal, jestli je někdy v budoucnu aspoň malinkatá šance, aby Odorik takový push systém (aspoň neoficiálně) podporoval? Nevím, jak složité by to bylo naimplementovat, ani zda se to vyplatí, jen by to bylo strašně fajn.