T-Mobile vypíná internet po vyjetí FUP

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Kristovec

Re: T-Mobile vypíná internet po vyjetí FUP

Příspěvek od Kristovec »

xtonda píše:Platí stále, že O2 SK karty roamující u O2 CZ nemají přístup k LTE?
Nevím,protože tady v Lokti nemá LTE ani česká O2.
Jinak,SIMky by na to měly jít,v dubnu jsem si ji tam měnil,je to zdarma,takže počítám,že pokud je signál,LTE na SK SIM jde.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

xtonda píše:Stačí si porovnat pokrytí UMTS a LTE zde http://lte.ctu.cz/pokryti/

Dneska prostě už je nesmysl kupovat jak datový tarif tak telefon bez podpory LTE.
LTE má ještě jednu velikou výhodu proti 3G,signál je velice stabilní a nekolísá.
Včera po vyjetí FUP u Odorika jsem do founu vrátil Vodafona,ten tady v Lokti má taky jen 3G,navíc slabý signál a houpačkový účinek - ze 3 dílků na úplnou nulu a zpět během pár vteřin.Jsem z toho už pěkně naštvaný - vypisuji formulář,chci odeslat,a vymaže se protože není signál,který se ale téměř okamžite vrátí na tři dílky.
LTE toto nedělá,pokud klesne,tak nanejvýš o dílek,a to jednou za několik minut,plus větší dosah 800 MHz,chce to skutečně přeladit na 4G,mobilů je na to už dost.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

xtonda píše:Dostačující jak pro koho, pokrytí LTE je už teď několikanásobně větší než 3G, takže pro spoustu potenciálních uživatelů nedostupnost LTE znamená být odkázán na EDGE.
- viz toto např. ve Starém Sedle na Sokolovsku,Vodafone.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

aplet píše:Pokud vím jsem stále připojeni na 3G a rychlost mám no
rmalni.Sejde na tem kde seš připojen.A to LTE také žádná sláva.
Už jsem naměřil LTE 60/40 MBps,3G tak 25/5.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Já sem z LTE (Vodafone 1800 MHz) vytáhl down i 90 Mbit a podle statistik na Netmetru někteří i přes 100.

Ale s kolísáním na 3G Vodafone problém nemám, na chalupě musím telefon nebo mobilní hotspot vystrčit za okno a zamknout na 3G aby nepadal do EDGE, má jeden dílek a net stabilně drží, možná proto, že je to jediný zachytitelný vysílač, zrovna teď sem tak připojen.
aplet

Příspěvek od aplet »

alfi

Příspěvek od alfi »

Kristovec píše:
xtonda píše:Platí stále, že O2 SK karty roamující u O2 CZ nemají přístup k LTE?
Nevím,protože tady v Lokti nemá LTE ani česká O2.
Jinak,SIMky by na to měly jít,v dubnu jsem si ji tam měnil,je to zdarma,takže počítám,že pokud je signál,LTE na SK SIM jde.
Ještě před časem nefungoval LTE roaming vůbec (=není nasmlouváno ani technicky propojeno), teď, aspoň podle googlu, by měl fungovat alespoň u vodafonu (v Č́R i v zahraničí). Jak jsou na tom ostatní, vč O2 SK jsem nenašel..
aplet

Příspěvek od aplet »

Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

xtonda píše:Já sem z LTE (Vodafone 1800 MHz) vytáhl down i 90 Mbit a podle statistik na Netmetru někteří i přes 100.

Ale s kolísáním na 3G Vodafone problém nemám, na chalupě musím telefon nebo mobilní hotspot vystrčit za okno a zamknout na 3G aby nepadal do EDGE, má jeden dílek a net stabilně drží, možná proto, že je to jediný zachytitelný vysílač, zrovna teď sem tak připojen.
No,možná,že to doslova zoufalé kolísání je skutečně způsobeno sfázováním více vysílačů,plus velmi členitý terén a všelijak směrované odrazy,plus vliv počasí a slunce,nevím,ale někdy doslova zuřím.
Obcí je tu dost vedle sebe,a tak asi i BTS.
Až mi v prosinci vyprší smlouva s Vodkafonem,pojede O2.SK ať s LTE nebo s 3G,mně 3/1MBps celkem stačí.Ale signál mč O2 i T-M silný,všechny dílky.
osmdesát

Příspěvek od osmdesát »

Kristovec píše:Toto píšou novinky.cz
Jsem zvědav,brzy vyjedu těch 10 GB,jestli to vypínají i virtuálům nebo jen přímo svým zákazníkům.
O2.sk toto používá taky,ovšem v roamingu,kde to stopne po vyjetí 25 MB,a zákazník si může buď počkat do druhého dne,nebo za další 2 € FUP obnovit přes SMS.
Doma O2.sk dokonce po FUP zrychlila ze 16 na 48 kbps.
Květen je, zdá se, měsícem „očůrávek“. O2 ČR zase u mobilních datových tarifů zaplo automatické dokupování FUPu. Takže jsem si to musel zase vypnout. Dělal jsem to přes linku o2, protože se mi nedařilo přihlásit do moje O2 a dívka na lince mě přesvědčovala, jak je to pro mě dobré, když se mi to automaticky dokupuje a pak mi vnucovala navýšení tarifu, že mi 1,5 GB přeci nemůže stačit.
Odpovědět