SIP přes „vyfupovaný“ internet O2

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
osmdesát

Re: SIP přes „vyfupovaný“ internet O2

Příspěvek od osmdesát »

Kristovec píše:Časy se mění,jak se zpívá v jisté písničce,asi před 3 lety mi O2 nabídla datovku 500 MB za 100 Kč,poté došlo na postupné navýšení FUP na 1,5GB za stejnou cenu,2letá nabídka vypršela,ale aby si mne udrželi dávají mi to za 149 Kč,běžně stojí 199.Tu SIMku má kamarád,já jedu přes ten Tescomobile.
Ale,jak dříve mazali,tak možná teď budou dusit,všude se dnes "šetří" doslova zběsile.
Přesně tuhle simku mám, byla to vánoční akce, měl jsem tehdá štěstí, že jsem při shánění co nejlevnějšího internetu zašel i do prodejny O2. Internet M se to jmenovalo. Asi po dvou měsících to všem zvýšili na 1 GB a ještě zrychlili data po vyčerpání fupu, rok na to na 1,5 GB, ale FUPovou rychlost snížili a zablokovali porty. Mně ale asi ještě to nové omezení neaplikovali, snad aby nezhoršili podmínky běžící smlouvy. Loni v prosinci mi to skončilo, řekl jsem, že odcházím, tak mi to taky zlevnili na 149 Kč, ale je to s úvazkem na 2 roky. A ty fupové podmínky mi při obnově smlouvy nejspíš taky upravili podle nových parametrů.

Celkově si nestěžuji, to trojnásobné zvýšení fupu je fajn, ale blokovat porty? To mi moc hlava nebere...
Naposledy upravil(a) osmdesát dne čtv 06. srp 2015 21:52:50, celkem upraveno 1 x.
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

Někde jsem četl, nevím jestli to není hoax, že O2 chce lidi, kteří vyčerpali FUP nějakým způsobem demotivovat využívat internet po vyčerpání fupu. Rychlost se má údajně snížit na 16 kpbs a k tomu ještě účtovat data jako za starého WAPu, kdy se tenkrát běžně platilo kolem 0,60 Kč/kb. Tak fakt nevím, co tím sledují, holt potřebují asi peníze na LTE. Mimochodem, Kellner tlačí na to aby se zpoplatnili i Wifiny. Například některé země ( ke kterým bychom určitě se neměli vzhlížet ) začali zpoplatňovat Wifi. Dnes o zpoplatnění údajně uvažuje Čína, Rusko, Bělorusko, a dnes už se platí na Kubě, Venezuele, a v jedné evropské zemi, ale teď si nepamatuji v které. Každopádně na Kubě Wifi je předražené. Pán Mládek se jistě nechá rád inspirovat.
osmdesát

Příspěvek od osmdesát »

Já už jsem tedy od používání internetu O2 demotivován dostatečně :) A protože jiný internet doma nemám, vím, že i na normální serfování těch 64 kb/s (v reálu tedy spíše 56 kb/s), potažmo 32 kb/s pro https, rozhodně není. Tedy při datových nárocích dnešních webů. S touhle rychlostí člověk hned pozná, který web obsahuje tuny balastu - některé stránky se dokonce nenačtou vůbec, modem (nebo server) to prostě vzdá :lol: V tomto směru chválím stránky tohoto fóra, případně Odorika, ty běhají svižně i s tímhle omezením.

Na spekulace a hoaxy moc nedám, ale každopádně jak to s námi O2 myslí, ukázal v květnu, kdy zavedl automatické doplňování vyčerpaných dat, samozřejmě za poplatek. Člověk tedy musel tuto funkci ručně vypnout, pokud ji nechtěl používat.
volani.webnode.cz

Příspěvek od volani.webnode.cz »

existuje navod jak zprovoznit tls vrstvu aby fungoval sip na bleskmobile? na android 4.2.2. a nejsis pro csipsimple nebo nejaky program za ktery neni treba platit.
Ptal jsme se i tady: http://www.telefonujeme.cz/viewtopic.ph ... highlight= a zatím bez odpovědí.

Naposledy oživil volani.webnode.cz v pát 11. zář 2015 18:30:16
Odpovědět