Děkuji za odpovědi.
Co se týče odnosu čísla, tak snad jsem to nepřehlédl, ale nějaký souhrn potřebných kroků by někde v Uživat. nastavení mohl být, i když to (zatím) nebude nijak automatizované.
Např. o potřebě zažádat o deaktivaci SIMky u mé linky jsem vůbec netušil a pokládal jsem to za samozřejmost.
Ruční uspání nějak selhalo, stále ji vidím aktivní. Číslo SIM končí ????????8753, pokud se na to chcete podívat.
Mrzí mě, že je SIM zničena a moc to nechápu.
Jde o právní/smluvní zničení, fyzické zničení nebo technické omezení systému?
Co konkrétně brání jejímu znovupoužití?
Chápu, že ohledně webu a nastavení jste v prekérní situaci. Situaci by částečně řešilo dvojí GUI, pro staré a zvyklé geeky a pak nové pro BFU, přehledněji strukturované, modernějšího vzhledu.
Cest jak k tomu přistoupit je řada, od vize "potřebuji změnit to a to" a GUI mě tam intuitivně dovede, až po "kažou položku někam zařadíme, on si to tam najde", což je možná nynější stav.
Z mého pohledu bych uvítal klidně jednu jedinou stránku, kde bude absolutně všechno, a půjde na ní vyhledávat přes CTRL+F. Zde je zaručeno, že kdo hledá, najde, a nebude muset marně proklikávat desítky submenu. Tato "flat page" stránka může paralelně existovat k jakékoliv struktuře a GUI, jako jistota pro všechny. A věřte, že už teď bych ji několikrát bral, když jsem hledal to ČVOP a postup odportování.
Je mi jasné, že předělat web a nastavení je úkol nelehký. Svým způsobem je to třídící faktor budoucích zákazníků a nezlákáte k vám BFU, což je asi nakonec výhoda.
Je však otázkou nakolik bude přehlednost a vizuál GUI korelovat s obratem/profitem (nejen) GSM virtuála a zda je to pro vás vůbec zajímavé, protože na sexy weby zákazníci letí, ale jací...
Má pro vás takovýto boj o zákazníka smysl anebo si nechcete přidělávat práci a nynější stav, z řad spíše !TMOU zákazníků, je pro vás vyhovující?

Anebo se držíte vyčkávací taktiky, než se trh s GSM virtuály provětrá, a do té doby ti chytří stále přijdou a na ty BFU pak budete připravenější?
Samoobsluha Vodafone pravda neoplývá rychlostí (a není to ani linkou ani počítačem), ale její struktura, přehlednost a dostupné nápovědy u většiny položek z ní činí nástroj velmi účinný.
Oproti Odoriku bych řekl, že tam mají řadu jiných nastavení, které zase nemá Odorik, například varovací SMS v roamingu o dosažení nějakých limitů, SMS e-mail, info SMS o ceně hovoru/SMS a řada dalších drobností, které však na možnosti přesměrovávání linek a paralelní zvonění u Odorika nemají, o tom žádná. Celkovým rozsahem jsou však dle mého soudu obě služby ekvivalentní.
Vadilo mi tam jen to, že jsem si těch cca 8 změn v nastavení musel aktivovat takřka po jednom (a vždy přišla potvrzovací SMS), protože změny vzájemně kolidovaly a nešlo jich udělat více najednou.
Mají tam také své mouchy, například v přehledovém menu selský součet cen tarifu, služeb a slev nedává výslednou částku, protože zapomněli započíst slevu za internet, což jsme už řešili s infolinkou a podnět pro nápravu byl zadán. Jsem teď zvědav na jejich reakční dobu nápravy, protože bych se vsadil skoro o cokoliv, že vy byste to spravili do druhého dne, ale oni to tam asi nebudou mít snad ani za měsíc...

Mimochodem, na jejich Android aplikaci mě dostalo to, že jsem se dozvěděl, když jsem kdysi vyjednával o lepším internetovém tarifu, že "Žádost o ukončení služeb - Consumer Plánuje", a poslední bylo "Consumer MNP s ČVOP".

Na toto jsem ve webové verzi nenarazil, zajímavé.
Jako inspiraci pro vás bych určitě doporučil vizuál jako takový, ten je opravdu moderní, lehký a přehledný, strukturu už třeba úplně ne, ale i nápovědu (nejen kontextovou) tam mají fakt parádní. Moje orientace 95 %, pochopení nápověd 100 %, dosažení cílů 100 %, potřeba operátora 5 %, vnímané bezpečí 95 %, spolehlivost všech informací a nastavení účtu 98 % (viz info o slevách výše plus ještě jedna drobnost).
Rozhodně se mi líbilo rozklikávání jednotlivých položek pro jejich změnu, hodně to přidává na zpřehlednění.
Jinak samozřejmě chápu, že porovnávat Odorik a Vodafone je troufalé, ale nemyslím si, že množství zaměstnanců, poboček nebo zákazníků musí nutně určovat kvalitu vizuální komunikace. Vezměme si např. to, že jsou v ČR i menší GSM virtuálové než vy a jaký mají web? Například plus4u.net, lamamobile.cz nebo emtecko.cz. Váš web je v tomto ohledu skutečně výjimečný, ne-li jediný... Ale aspoň je vidět, jak dlouho už na trhu jste.

Neberte to prosím ale tak, že se mi to jako anonymnímu diskutérovi dobře kecá a kritizuje, mám i nějakou praxi v marketingu a konzultace GUI pro medicínu a vím, kolik úsilí znamená atraktivní A4 leták na mezinárodní medicínský veletrh, natož pěkný web. Takže když mi řeknete, ať tedy nekecám a dělám, tak se rád zapojím (protože s Odorikem sympatizuji a stále jej doporučuji), minimálně jako tester či konzultant (na což mám talent).
Android app - hmm, těším se a jsem zvědav. Já byl dosti zklamaný z toho, že sice existuje několik fanouškovských Odorik app, ale žádná není snadno použitelná a nikde nebylo info o prosurfovaných datech, natož jako widget.
Kaktus má moc pěknou Android app, včetně widgetů, inspirujte se.
SMS na rozloučenou - jsem rád, že to padlo na úrodnou půdu. Jistě objevíte ještě další myšlenky, které by tam patřily a byly prospěšné.
...Ops, to jsem se rozepsal...