Bezdrátová náhlavní souprava Platronics C565 DECT GAP

Volání přes internet pomocí speciálních telefonů nebo adaptérů.
Odpovědět
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8146
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Bezdrátová náhlavní souprava Platronics C565 DECT GAP

Příspěvek od xsouku04 »

Update: Náhlavní souprava C565 je dlouhodobě nedostupná a výrobce aktuálně není schopen sdělit žádný konkrétní termín dodání. Tedy koupit se to dá zdá se jen ze zahraničí, možná jen použité.
Lze doporučit použít náhlavní soupravu k běžným DECT sluchátkům s konektorem 2.5mm (gigaset) nebo 3.5mm(Grandstream). http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=14&t=5030


Potřebujete-li bezdrátovou náhlavní soupravu pro VoIP hovory a nevystačíte-li si bluetooth, nebo drátovými sluchátky přepojenými k DECT ručce, pak jsou ostatní možnosti velmi drahé.
https://www.atel-cz.cz/nahlavni-soupravy/bezdratove/

Jediná výjimka je Platronics C565, který je možné koupit už za cenu od cca 2500 Kč vč. DPH. I to je dost, ale pokud je to hlavní pracovní nástroj, není to zas tak příliš. A vydrží to opravdu hodně.

Podrobnější specifikace viz http://www.isccz.eu/plantronics-bezdrat ... 31050.html

Platronics C565 je novější náhrada modelu Platronics C65, kterému jsem dělal recenzi před osmi lety. Platronics C565 se zdá být funčkně shodný a připojuje se jako další sluchátko k vaší DECT GAP základně. Ono sluchátko Platronics 65, které mám už 8 let, stále funguje a to dokonce s původní baterií, přestože je už celé ošoupané. Odchozí hovor se dělá tak, že vytočí na jiném sluchátku nebo telefonu a hovor se následně přepojí na ono sluchátko.

Máte-li zkušenost s jinými bezdrátovými možnostmi - jako např. bluetooth a VoIP, podělte se prosím.
Přílohy
plantronics-c565_4.jpg
plantronics-c565_4.jpg (50.71 KiB) Zobrazeno 2975 x
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8146
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Bezdrátová náhlavní souprava Platronics C565 DECT GAP

Příspěvek od xsouku04 »

Tak již nějakou dobu sluchátko používám a mohu napsat, že funguje bez problémů.
Odchozí hovor se udělá tak, že vytočíte hovor na jiném telefonu a pak hovor přepojíte na linku, na které je tohle bezdrátové sluchátku.
Pokud děláte hovor ze sluchátka gigaset, můžete přepojit po spojení hovoru jen v rámci základy na jméno sluchátka. Má to výhodu v tom, že k tomu není potřeba další hovorový kanál.

Pokud někdo potřebuje během hovoru chodit s větším dosahem a mít volné ruce (např. skladník) a nechce mít DECT sluchátko v kapse a od něj drát, je to dobrá volba.
Odpovědět