Seznam povolenych cisel

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
Xnann
Příspěvky: 2
Registrován: pon 22. kvě 2023 10:03:05

Seznam povolenych cisel

Příspěvek od Xnann »

Uz delsi dobu vyuzivam filtr dle pracovni doby na firemnim cisle. Kdyz nekdo vola mimo pracovni dobu, tak je nastaveno presmerovani pravidlem dle dne a casu na cislo s hlaskou ze vola mimo pracovni dobu a kdy bude otevreno. Pomoci paralelniho vyzvaneni mam nektera cisla z rodiny a znamych povolena, aby se mi dovolali vzdy. Ale uz jich zacina byt cim dal vic a ocenil bych napr. funkci ze se dovolaji na dane cislo pouze lide ulozeni v rychlych kontaktech, kde vidim i jmena u tech cisel. Je nejaka takova funkce v odoriku pripadne to resit nejakym elegantnejsim zpusobem? Diky za rady
pe.havel
Příspěvky: 227
Registrován: pát 02. zář 2016 10:34:20

Re: Seznam povolenych cisel

Příspěvek od pe.havel »

Myslím si, že nic jako předdefinovaný seznam čísel pro použití v podmíněném směrování v paralelním zvonění Odorik nemá.
Možností je (byť ne jednoduchou) řídit hovory přes Odorik hook vlastním skriptem. Příchozí hovor vyvolá vlastní skript někde na serveru, který zkontroluje, zda je číslo povoleno a vrátí ústředně, kam má hovor pokračovat (vyzvánět nebo přehrát hlášku a položit).

Osobně si však myslím, že problém je už v tom, že vám rodina a známí volají na pracovní tel. číslo. Ideálně by to podle mělo být tak, že známí znají a využívají soukromé číslo (třeba mobilní se SIM) a pracovní číslo je další SIM nebo číslo pevné linky Odoriku s přesměrováním na mobil a s omezením podle času, s IVR, hláškami atd. Pak by žádného složitého filtrování podle čísel nemělo být potřeba.
5uch
Příspěvky: 456
Registrován: stř 21. lis 2012 4:01:18

Re: Seznam povolenych cisel

Příspěvek od 5uch »

Přesně tak. Soukromý a pracovní život je vhodné oddělit.
Už jen z toho důvodu, že v pracovním životě může dojít ke změně (konec firmy jako takové, resp. konec člověka ve firmě, přechod do jiné firmy, začátek podnikání v diametrálně jiné firmě...).
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
Odpovědět