dve mobilni cisla s jednou SIM kartou

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
alfi
Příspěvky: 721
Registrován: čtv 03. led 2013 15:31:10

Re: dve mobilni cisla s jednou SIM kartou

Příspěvek od alfi »

Pitomec píše: pát 26. kvě 2023 10:53:58 Na SIM se dneska tuším vejde až 500 čísel, ale ono je to fuk, protože použití Povolených čísel stejně není pro běžný firemní provoz, ale využívá se např. v nějakých velkých skladovacích halách a výrobnách, kde má firma spešl tarif od operátora s neomezeným voláním v rámci podnikové sítě a telefony tam slouží čistě pro vnitřní komunikaci (v podstatě náhrada dřívějších vysílaček nebo pevných linek) a není ani žádoucí, aby zaměstnanci mohli volat někam ven.
Stejně si nedokážu představit, že by někdo klikal desítky-stovky povolených čísel do každého telefonu, když se ty čísla navíc můžou často měnit :) Volání mimo privátní síť by mělo jít zakázat v nastavení u operátora? (do reálné PPS už nevidím, tak se nepodívám)
jlo píše: pát 26. kvě 2023 21:25:54 Je to mírně mimo téma, ale aby nevzniklo zmatení: Pozor, vysílačky se mnohde stále používají (a budou používat) a má to velmi dobré důvody; asi nejzřetelnější je ten, že vysílačka jede bez problému v režimu „každý slyší každého“ (historicky je základní), což je v mnoha provozech nutnost; x násobný konferenční hovor by se skládal a udržoval fakt špatně. (A uskutečnit s vysílačkou cílený hovor jen s někým na jiném kanále problém není.)
Push-to-talk existuje už dlouho, dost to svého času propagoval Ufon. I do Androidu na to existuje spousta aplikací (např. https://www.gtricks.com/android/6-best- ... talk-apps/ a nejspíš i nějaké profi verze), ale netuším, jestli se to v praxi používá. Přeci jen vysílačka s jedním tlačítkem je do skladu odolnější než telefon s 6" sklem :)
Uživatelský avatar
Pitomec
Příspěvky: 2581
Registrován: ned 27. lis 2011 21:26:33
Bydliště: Brno

Re: dve mobilni cisla s jednou SIM kartou

Příspěvek od Pitomec »

Povolená čísla jsou uložená na SIM kartě, ne v telefonu. A do SIM se tuším dají hromadně nahrát.

Ano, u firemních čísel je asi snadnější řešit blokování služeb na úrovni operátora, než jít cestou povolených čísel.
Obrázek
Odpovědět