Gigaset N610 IP PRO - TLS, SRTP

Volání přes internet pomocí speciálních telefonů nebo adaptérů.
Odpovědět
mrms
Příspěvky: 2
Registrován: sob 15. črc 2023 12:49:44

Gigaset N610 IP PRO - TLS, SRTP

Příspěvek od mrms »

Jakou zkusenost mate s Gigasetem N610 IP PRO s pouzitim TLS a SRTP pri spojeni s Odorik? Koukal jsem se jeste na levnejsi N510, ale ta pry neumi SRTP. Zkousel to nekdo a funguje to v poho?
A obecne jaky mate nazor?

Zakladnovka:
https://www.gigaset.com/pro/cz_cz/gigaset-n610-ip-pro/

Rucka:
https://www.gigaset.com/pro/cz_cz/gigaset-r700h-pro/

Diky za info.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8160
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Gigaset N610 IP PRO - TLS, SRTP

Příspěvek od xsouku04 »

Naprostá většina našich zákazníků používá tu základní řadu gigasetů, tedy bez PRO přívlastku. Tam TLS SRTP nejde, ale jinak jsou funkce velmi podobné a cena menší než poloviční. Jediná známá nevýhoda je, že ty levnější řady gigasetů podporují jen 2 VoIP současné hovory + 1 z "pevné linky". Tedy na jednu základnu není možné navěsit hodně volajících lidí, i když sluchátek může být připojených 6. Většina lidí si s tím ale bohatě vystačí. Např. pro jednu domácnost, nebo ordinaci doktora to stačí. Pokud ne, zpravidla si pořídí základen vícero.

Co se týče TLS a SRTP, tak to jsme testovali nejčastěji s Yealinky, tam nikdy problém nebyl. Lze čekat, že gigasety PRO budou fungovat také, ale vyuzkoušené to nemáme. Mám doma jednu PRO základnu, ale ještě jsem se nedostal k tomu ji testovat. Mohl bych to možná zkusit.

Pokud jsou šifrované hovory nutností, je zde ještě možnost hovory šifrovat pomocí VPN tunelu wireguard. viewtopic.php?t=5352 Funguje to dobře, nevýhoda je, že je třeba mít router s podporou wireguard. Ale ten lze pořídit už za 22 USD nedbo 23 EUR s minimální spotřebou.
mrms
Příspěvky: 2
Registrován: sob 15. črc 2023 12:49:44

Re: Gigaset N610 IP PRO - TLS, SRTP

Příspěvek od mrms »

Dekuji. Ja to prave chci provozovat na TLS s SRTP a to by N610 mela podporovat. Zajimalo me, jestli s tim ma nekdo zkusenost a tak. Vim, ze to neni uplne bezne.
Odpovědět