Wifi zásuvka Tasmota, co detekuje nefunkční internet a restartuje modem

Volání přes internet pomocí speciálních telefonů nebo adaptérů.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8160
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Wifi zásuvka Tasmota, co detekuje nefunkční internet a restartuje modem

Příspěvek od xsouku04 »

Narazil jsem na verzi této wifi zásuvky určené na DIN lištu. Jedno zařízení umožňuje řídit čtyři relátka.
obrazek.png
obrazek.png (242.05 KiB) Zobrazeno 254 x
https://www.aliexpress.com/item/1005004464526242.html

Pokud chcete šetřit životnost, nebo ovládat všechny tři fáze, tak je možné pomocí těchto relátek řídit další relátka. Tedy ovládat je možné naprosto cokoli.

Je to ta lepší verze ESP32 se skriptovacím jazykem. Mělo by být možné si např. napsat skript, který si bude z internetu stahovat spotovou cenu elektřiny a zapínat topení a boiler v době, kdy je cena nejnižší za daných 24 hodin.

Kolega to používá pro řízení boileru a topení v době, kdy solární elektrárna vyrábí nejvíce. Propojené to má pomocí home asistenta.

Tasmota je tam rovnou z výroby. Tedy žádný šmejdský čínský firmware tam není, ale opensource kvalita bez závislostí na cloudech.

Plánuji to využít pro pouštění reklamního poutače nad obchodem po setmění a také vypínání zásuvek v nočních hodinách při minimálním odběru. Nikdo není přítomen a ten minimální odběr je jen zbytkový odběr nedokonalých zdrojů různých zařízení, které jedou naprázdno. Domácnost může mít takový noční odběr za nic naprázdno i klidně 200W. Pomocí skriptu hodlám takový zbytkový odběr detekovat a dané zásuvkové obvody na noční dobu vypnout. Pokud by ale byl výjimečně nějaký skutečný odběr, k vypnutí nedojde. A jak takové noční vypnutí zrušit? Stačí třeba rosvítit světlo, ono to může detekovat zvýšenou spotřebu a pustit i zásuvky.
Odpovědět