Aktivace VoLTE a VoWiFi?

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
jadu

Re: Aktivace VoLTE a VoWiFi?

Příspěvek od jadu »

Tak mi na Xperii začalo fungovat VoLTE. Zajímavé a pozitivní.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

xsouku04 píše: ned 07. led 2024 16:12:00 Tedy jsem našel jak je možné volat přes VoWifi, třeba z Thajska, tedy pokud máte Vodafone.

https://myego.cz/item/jak-volat-v-zahra ... keho-cisla

Je ale hrozně důležité to nepoplclést a vybrat si operátora, který roaming neumí, aby se nepřipojil Vodafone přes běžné mobilní sítě, ale jen Wifi a nenaúčtoval pak hrozné pálky.

Předpokládám, ale že tímto způsobem nebudete mít přístup k příchozím SMS. Protože ty asi přes VoWifi chodit neumí. Ale dočasně se lze přihlásit do obilní sítě a SMS obdržet, jen si pak musíte dát pozor, aby jste nepřijali příchozí hovor.

Ti co nemají Vodafone, nebo telefon s podporou VoWifi mohou volat jen přes Odorik.cz. Pokud jste v roamingu tak CLIP funguje.
Úplně stačí si roaming u Vodafone zablokovat v samoobsluze a pak v cizině jenom povolit VoWiFi, na nějakou funkční Wi-Fi se připojit a vše funguje, osobně vyzkoušeno v Tunisku :-)
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

jadu píše: čtv 19. zář 2024 20:19:05 Tak mi na Xperii začalo fungovat VoLTE. Zajímavé a pozitivní.
Na Samsungu bohužel zatím nic. I když ono to asi nesouvisí přímo se značkou telefonu, ale s tím, jak to T-Mobile kdy a komu zprovozní.
alfi

Příspěvek od alfi »

jadu píše: čtv 19. zář 2024 20:19:05 Tak mi na Xperii začalo fungovat VoLTE. Zajímavé a pozitivní.
Mně se VoLTE na různých Nokiích rozjelo taky - aneb tam, kde to dřív šlo jen s TM SIM kartou, to teď jde i s Odorikem. Jen v menu telefonu zmizely nastavení okolo. VoWifi nejde ani s TM číslem (ale i to možná závisí na konkrétním telefonu?)
Odpovědět