Dobrý den,
potřeboval bych poradit s nastavením mezi Grandstream ústřednou a SIP účtem u Odorik.
Na gradnstream mám připojen Analog Trunk s číslem 722 512 xxx a dále SIP Trunk s číslem 228 222 xxx.
Mám nastaveno že pokud klient z ústředny volá ven, tak hovor bude směřován přes SIP Trunk. Na mobilu pak vidím číslo SIP trunku 228 222 xxx, potřeboval bych, aby to bylo maskováno na číslo z analogového trunku 722 512 xxx.
Pokoušel jsem se to nastavit na grandstraem ústředně, ale nedaří se a stále vidím číslo SIP trunku.
Je potřeba něco nastavit na svém účtu u Odorik?
Popřípadě dokáže mi někdo poradit s nastavením.
Snad jsem to popsal srozumitelně.
Díky,
Martin
Grandstream odorik maskování čísla
Re: Grandstream odorik maskování čísla
Není možné jen tak "podvrhávat" jiná veřejná čísla při odchozích hovorech. Pokud potřebujete odchozí identifikovat jinak, než reálným číslem linky, je potřeba požádat Odorik o nastavení CLIP na trunk lince. Po ověření, že jste vlastníkem čísla vám to nastaví. Pokud dojde k povolení řady čísel, budete je pak moci používat podle potřeby v Grandstream ústředně a Odorik už je nepřepíše.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ono záleží na tom, o jakého mobilního operátora se jedná. Pak je různý postup. U T-mobile se jde na pobočku, O2 vyplňuje formulář, Vodafone zatím funguje bez ničeho.
Děkuji moc, za odpovědi.
Mám číslo O2, vyplním tedy formulář.
Mám číslo O2, vyplním tedy formulář.