bob: Člověk z Odoriku tady psal, že si to koupili a chtěli odeslat nějakou informaci v SMS svým zákazníkům a Vodafone jim to po pár tisících ihned utnul!
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=336#p1122
To není o GSM bráně, ale já mám třeba obchodní firmu a spoustu registrovaných zákazníků a když pak chci poslat například 30 000 registrovaným zákazníků normální obyčejné přání k Vánocům, tak prostě nemohu - veškeré "neomezeně" jde bokem. Podle mě má Vodafone nastavené svoje "neomezeně" na 10 000 kusů úplně stejně jako konkurence (podle zkušeností jiných lidí z webu).
Jsou to prostě ulhaní hajzlíci! Vymlouvají se na ochranu před spamem, protože když chcete poslat 30 000 SMS z "neomezeného tarifu", tak to zablokují z důvodu "ochrany před spamem", když ovšem stejných 30 000 SMS pošlete normálně placeně za 1Kč/SMS, tak jich pustí kolik je libo a na obsah zpráv se ani nikdo neptá

.
Přitom zrovna ty SMS jsou taková služba, kde je 100% zisk - operátor nemá náklady absolutně žádné. Za SMS se neplatí žádné propojovací poplatky mezi operátory, protože fungují po servisním kanále, proto se za ně také neplatilo a zpoplatnily se až dodatečně, kdy v nich operátoři začli vidět velký business, ale jenom koncovým zákazníkům. Přitom náklady na SMS pro operátora nejsou absolutně žádné - dnes už nejde koupit ústředna, která by v sobě zároveň neměla SMS centrum, přitom jejich kapacitám se není možné ani přiblížit v reálných podmínkách, takže nějaké "přetížení" rozhodně nehrozí.
Je to naprosto to samá situace jako když máte doma nebo na firmě Internet s WiFi a přijde Vám tam člověk s notebookem, který si potřebuje poslat pár e-mailů. Nijak Vám to náklady nezvyšuje, protože tu WiFi tam stejně mít musíte i k jiným účelům, pár textových e-mailů CPU routeru ani nepozná... Nějak si nedokážu představit, že bych takovému člověku měl říct: "Dobře, ale bude to 1 Kč za každého adresáta v e-mailu. Jejda, ty potřebuješ poslat hromadný e-mailový report všem 5000 Vašim zaměstnancům? Tak to mi tady, kámo, necháš pětilitr!"
V takovém případě bych nejspíš riskoval své dentální vybavení dutiny ústní, ovšem u operátora to nikomu divné nepřijde a jsou lidi, kteří se jich ještě zastávají... To opravdu nechápu

.