Program pro android pro skenování smluv

Chcete probrat nezařaditelné téma ?
Odpovědět
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Program pro android pro skenování smluv

Příspěvek od xsouku04 »

Byl jsem nucen skenovat sešité delší smlouvy. Bohužel najít nějakou použitelnou aplikaci pro android není úplně snadné.
Často jsou to aplikace plné reklam, které by nejraději chtěli zaplatit.

Poslední týden jsem zkoušel Microsoft Lens z google play.

https://play.google.com/store/apps/deta ... l=cs&pli=1

Skenování smlouvy je rychlé. Vždy otočím stránku, udělám dvě "fotky" a zase otočím stránku. Výsledek je relativně malý PDF soubor.
Ten pak mohu odeslat např. pomocí Programu Telegram do PC.

Obrázky to samo ořezává a narovnává, že vypadají, jako by byl použitý scanner.

Aby PDF bylo nerozmazané a dobře čitelné, je naprosto nezbytné mít dobré světlo. Nejlepší je přirozené světlo u okna, když svítí slunce.

Vše pak mohu kontrolovat, více PDF souborů mohu slučovat, případné špatně nafocené stránky vyměnit pomocí programu na počítači s názvem PDFarranger. https://github.com/pdfarranger/pdfarranger

Výsledný soubor mohu ovlivnit nastavením filtrů - viz níže. Přišel jsem na to až dodatečně. Pokud byste měli nějaké podobné tipy, byl bych za ně rád.
Pitomec

Re: Program pro android pro skenování smluv

Příspěvek od Pitomec »

Už spoustu let používám Simple Scanner (https://play.google.com/store/apps/deta ... an.scanner), zaplatil jsem si i verzi Pro. Je to v češtině, je tam možnost úpravy naskenované fotky a samozřejmě export do PDF a odeslání kam člověk chce (email, WhatsApp atd.).
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše: stř 13. lis 2024 15:17:04 Už spoustu let používám Simple Scanner (https://play.google.com/store/apps/deta ... an.scanner), zaplatil jsem si i verzi Pro. Je to v češtině, je tam možnost úpravy naskenované fotky a samozřejmě export do PDF a odeslání kam člověk chce (email, WhatsApp atd.).
Také jsem zkoušel, ale Microsoft lens se mi zdá lepší a je zdarma. Vyčistit obrázky se dají pomocí ikonky "filtrs", čehož jsem si prvně nevšiml. Tam se dá nastavit, že chci filtr "dokument" (vyčístí to různé stíny) nebo "black and white" - vyčistí stíny a vytvoří černobílý pdf bez odstínů šedi, který je vhodný pro tisk na černobílé tiskárně - vypadá to jako fotokopie.
Jo na každou stránku mi stačí zmáčknout jen jediné tlačítko. Všechno nastavení je stejné jako u první. Tedy dají se skenovat i opravdu velké dokumenty docela pohodlně.

Ale samozřejmě pokud si na něj někdo zvykl a zaplatil si verzi bez reklam, tak může být Simpple Sanner dobrý také.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Já si ten Simple Scanner zaplatil někdy v roce 2021 a pak už jenom přenášel mezi mobily, takže jsem ani neměl potřebu hledat nic jiného :-)
konrad

Příspěvek od konrad »

Léta používám CamScanner https://play.google.com/store/apps/deta ... camscanner a nemám důvod hledat jiný
Hafi

Příspěvek od Hafi »

Měl jsem v telefonu předinstalovaný správce souborů Google Files...a po několika letech jsem si všimnul, že obsahuje obstojný skener bez reklam. Vždy jsem tam to tlačítko "scanovat" viděl a nenapadlo mě na to kliknout, abych zjistil, že to není prostý foťák. Až nedávno, když v rámci změny UX z nápisu udělali piktogram jsem to zkusil...a voila
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Nutno podotknout, že pokud s mobilem děláte dobře, výsledek není vůbec žádná nouzovka a nemusí to nikdo poznat.
Pokud skenujete něco, co nemá volné listy, může to být i výrazně rychlejší, než to vkládat do scaneru. Např. z knihy nebo sešité smlouvy. Nehledě na to, že to lze dělat kdekoli. Jen je potřeba slušné světlo. Dokonce je možné to pak i vytisknout a vypadá to podobně jako fotokopie. Pro případ tisknutí je lepší skenovat černobíle bez odstínů šedi, neb tiskárna je černobílá a odstíny neumí jinak, než mícháním černých a bílých míst. A je výrazně lepší, když se tato konverze provede už před uložením a komprimací.

Takže ačkoli máme dva lepší scannery, mnohdy je lepší nesmyslně dlouhé smlouvy "naskenovat" průměrným mobilním telefonem.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Hafi píše: pon 18. lis 2024 15:25:14 Měl jsem v telefonu předinstalovaný správce souborů Google Files...a po několika letech jsem si všimnul, že obsahuje obstojný skener bez reklam. Vždy jsem tam to tlačítko "scanovat" viděl a nenapadlo mě na to kliknout, abych zjistil, že to není prostý foťák. Až nedávno, když v rámci změny UX z nápisu udělali piktogram jsem to zkusil...a voila
Jo to také někteří radí, že je to docela dobrá apikace na skenování. Já se ale googlu a jeho účtům snažím vyhýbat.
Odpovědět