Presmerovani více linek na mobil

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
petrfm

Presmerovani více linek na mobil

Příspěvek od petrfm »

Ahoj mám tři linky s veřejným pevným číslem. Jedna je hlavní, firemnní, na té mám SIP účet a mám ji přihlášenou na SW telefonu a dosud jsem fungoval tak, že jsem měl ostatní linky přesměrovány na tu hlavní a viděl jsem, na které číslo mi dotyčný volá, podle posledního trojčíslí.

Ne vždy mám k dispozici internet a proto bych si chtěl linky přesměrovat na mobil, ale tak, abych věděl, ze které linky ten hovor je.
Existuje na to speciální kod s přehráním hlášky, *0853*Y*XXXXXXXX což je super. ALE
Přesměrovat na mobil tedy chci vždy, když tu hlavní linku nikdo nebere nebo není registrován SIP klient.

U první linky jsem si nastavil toto jako záložní číslo. To funguje super. Když není linka registrována, hovor mi jde na mobil s úvodní hláškou, že jde o přesměrovaný hovor. Kdybych používal všechny linky klasicky, tak SUPER.
Ale mám problém s dalšími linkami protože nemají SIP klienta, ale jsou přesměrovány na hlavní linku. Ty se mi samozřejmě přesměrují taky, ale vždy s tou hláškou první linky - nepoznám tedy, ze které linky ten hovor jde.

Potřeboval bych zadat ten kod s jinou IVR hláškou přímo do záložního čísla těch dalších linek, ale to nefunguje, když všude mám paralelní vyzvánění na tu hlavní linku.

Vyloženě by se hodilo dát tam paralelní zvonění s hláskou na mobil ale s podmínklou, když první paralelní zvonění (na hlavní linku) nefunguje. Jde to nějak vyřešit, jinak než zpožděním?

Poradíte jak to vyřešit?
Díky.
pe.havel

Re: Presmerovani více linek na mobil

Příspěvek od pe.havel »

Napadá mě,, nebude fungovat varianta, kdy další linky nebudete směrovat na první linku přes paralelní zvonění, ale budete je směrovat přes záložní číslo? Tedy paralelní zvonění dalších linek se vrátí na původní hodnotu vlastní linky a vždy půjde přes záložní, protože nebude přihlášeno SIP. A tam by (teoreticky) mohlo speciální číslo *0853… fungovat?!
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Presmerovani více linek na mobil

Příspěvek od xsouku04 »

petrfm píše: ned 24. lis 2024 11:24:44 Potřeboval bych zadat ten kod s jinou IVR hláškou přímo do záložního čísla těch dalších linek, ale to nefunguje, když všude mám paralelní vyzvánění na tu hlavní linku.
Tohle bychom mohli možná opravit. Protože je to je zjevná chyba.
Mezitím by mohlo zabrat, aby SIP klient na androidu registroval rovnou tříkrát na každé číslo zvlášť. To by pak fungovalo.
Jakého SIP klienta používáte?
Odpovědět