Sehnal jsem ATA172 od bazaru a ptřboval bych abi to nebylo zablokovaný na T Mobil.
Snažim se updateovat firmware podle https://joyce-it.cz/files/produkty/ip-b ... update.txt a zaboha mi to nejde. Myslim že nedokážu tam vložit správny heslo v kroku 2. To heslo má diakrytiky (Standardně není nic) tak zaleží to na code page? prohlízeč? os? Skusil jsem to na Debian Chrome, Debian Firefox, a Windows 10 Edge. Všechny se chovaji stejně, zadam Username a Password, kilknu Login, nic se nestane, změnim adresu na http://192.168.123.1:9999/update.htm a oběví se Configure OK. You have to re-login.
Záleži jestli se spojim přes lan nebo wan? Skusil jsem oba. Jsou ty kulaté zavorky součást hesla? Taky jsem skusil s něma a bez.
Věřim že se tady s tím nekdo potkal.
Welltech ATA172 firmware update
-
Re: Welltech ATA172 firmware update
Nerozumím… Jestli je v návodu u hesla uvedeno "Standardně není nic", tak bych tam nic nedával, než se tam snažit nacpat "(Standardně není nic)" a řešit diakritiku. Nebo jsem úplně mimo? A pokud je tam FW pro T-Mobile, nebude heslo úplně něco jiného, co se nedá nikde najít?
¨
Já mám dobrou zkušenost s českou podporou pro Well/Yealink produkty – už dvakrát jsem potřeboval u starého VoIP telefonu přehrát FW ze zamknutého pro prodejce na běžný, a vždy mi pomohli (jednou se připojili nadálku, podruhé zase zaslali ten správný FW).
¨
Já mám dobrou zkušenost s českou podporou pro Well/Yealink produkty – už dvakrát jsem potřeboval u starého VoIP telefonu přehrát FW ze zamknutého pro prodejce na běžný, a vždy mi pomohli (jednou se připojili nadálku, podruhé zase zaslali ten správný FW).
-
Skusil jsem dat prazdne heslo a nefungovalo. Tak skusim napsat na Joyce podporu. Díky
Možná hloupost, ale pokud je krabička z bazaru, tak je třeba nejdřív provést reset do továrního nastavení a tím případné heslo vynulovat. Vzadu je v dírce tlačítko reset, které je třeba při vypnutém přístroji tužkou držet stlačené, pak přístroj zapnout a stále držet, než se rozblikají ledky. Pak použít login root, heslo nechat prázdné a je to.
Musíte si ovšem předtím na PC nastavit síť, abyste respektoval onu IP adresu 192.168.123.1:9999.
Jo a kabel do LAN.
Musíte si ovšem předtím na PC nastavit síť, abyste respektoval onu IP adresu 192.168.123.1:9999.
Jo a kabel do LAN.
-
Od Joyce mi odpověděli že "bohužel u uvedeného modelu již neposkytujeme technickou podporu vzhledem ke stáří zařízení. Doporučuji tedy výměnu za novější typ PBX."
Když byl přístroj zapnuty a držel jsem tlačítko reset asi 20 vteřin se mi podařilo ho dat do továrního nastavení. Bohužel jsem porad nemohl přihlásit jako root.
Pak jsem zkoušel různý kombinace a dokázal jsem se přihlasit jako admin:admin. Bohužel v tom účtu jsem taky nemohl flashnout.
Edit: Ale v účtu admin mi to dovoluje změnit jméno SIP serveru, tak alespoň je to plně funkčni.