Xiaomi 13T problém s IPv6

Můžete využít jen část a nebo všechny služby co Odorik.cz nabízí přímo z Vašeho telefonu ?
Pitomec

Re: Xiaomi 13T problém s IPv6

Příspěvek od Pitomec »

jankop píše: čtv 23. led 2025 11:22:11 Já jen nechápu, že všechny moje hračky se protokolem IPv6 ven dostanou a jenom mobily se SIM Odorik ani ťuk. Nejde o to, že by mobil preferoval IPv4. Jde o to, že v lokální síti IPv6 použije a ven ji nepoužije nikdy a tím se pro něj zdroje výhradně IPv6 stanou nedostupné. Proto jsem vznesl dotaz tady. Ale předtím jsem den strávil experimenty a hledáním odpovědi.
Šel bych na to vylučovací metodou - z mobilu vyndal SIM kartu, nechal ho fungovat jenom na WiFi (přes ten Vodafone) a otestoval IPv6. Pak bych do mobilu vložil SIM kartu, vypnul u něho WiFi a opět udělal test IPv6 přes mobilní data (tam je ale téměř 100% jistota, že IPv6 funkční nebude, když to sám T-Mobile takto na svém webu deklaruje).
jankop

Příspěvek od jankop »

Na tom něco je. Teď jsem ale zjistil, že po restartu mobilu nějakou dobu IPV6 do webu funguje, ale pak najednou nic. Mám pocit, že to souvisí s tím, že mobil si generuje náhodně MAC adresu kvůli "bezpečnosti".
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

U WiFi jde náhodnou změnu MAC adresy vypnout a nechat nastavenu MAC adresu telefonu.
jankop

Příspěvek od jankop »

On ji mění dynamicky mobil, klonování MAC na routeru je vypnuté.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Snad u každého mobilu jde v jeho nastavení u konkrétní WiFi sítě zvolit, jestli bude MAC náhodná, anebo se použije MAC telefonu.
jankop

Příspěvek od jankop »

Dospěl jsem k závěru, že je v podstatě jedno, co nastavím na routeru, je v podstatě jedno, co nastavím v mobilu. Když mobil restartuji, tak chvíli běží s IPV6. Po nějaké době s IPv6 prostě přestane fungovat. Myslel jsem si, že by spojení obnovilo třeba vypnutí a zapnutí WiFi, obnovení IP adresy. Ale funguje jen restart ! Budu to muset nechat ještě uležet. :D
Odpovědět