Odorik a eSIM

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Odorik a eSIM

Příspěvek od xsouku04 »

alfi píše: úte 04. úno 2025 21:45:20
dako píše: pon 03. úno 2025 19:04:56 Mám ve správě 3 SIM od Odorik, všechny jsou to původně micro SIM, které jsou "ořezané" do velikosti nano SIM. Vše sice OK.
Má cenu "upgradovat" ještě na nano SIM a nebo počkat rovnou na tu eSim?
Ořezané SIM fungujou, není důvod měnit. Naopak eSIM je úplně jiný scénář - musí to umět telefon. A za mně je tam zatím docela drsné omezení, že pokud telefon vybiju nebo rozbiju, jsem bez spojení, dokud nekoupím nový telefon s eSIM. Zato klasickou SIM dám do nějaké půjčené vykopávky a můžu pokračovat :) Pak jsou ještě možnosti jako www.esim.me, ale zatím to není zrovna levné..
Přesně tak. Použití eSIM má praktický význam jen v několika případech:
  • Pokud má člověk zařízení, které je tak malé, že tam není slot na SIM
  • Pokud má člověk IPhone nebo jiný telefon, kde druhá SIM může být jen eSIM. Zde ale může být odorik jako první SIM.
  • Pokud člověk cestuje a chce si pořídit eSIM již před cestou na dálku. Výhoda je, že může mít eSIM nejspíše více, i když aktivní může být jen jedna.
Ve všech ostatních případech je dobré se eSIM vyhnout, protože komplikuje možnost použít dočasně jiný telefon, než ve kterém je eSIM.
Jediné co se tím usnadňuje, je to, že není nutné fyzické doručení simkarty. SIM je ale možné poslat obyčejným dopisem a aktivovat a nabít až po obdržení, tedy pokud dotyčný operátor zbytečně věci nekomplikuje.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Existují různé roamingové SIM, které mají docela zajímavé ceny, zejména pro menší objemy to může vyjít i líp než služby našich OPů. Třeba tady https://shop.bnesim.com/plans/europe/ mají datové balíčky s neomezenou platností s cenou 1,83 - 2,09 € za 1 GB a to se prodává prostě jako eSIM.

Nicméně aby se dala eSIM přenést na jiný telefon, musí se z původního nejprve odebrat, ten musí být tedy funkční a musí být dostupné připojení na internet, což je poněkud omezující.

Těch fyzických SIM na které se dá nahrát eSIM existuje více a dá se to koupit pod 400.
alfi

Příspěvek od alfi »

xtonda píše: čtv 06. úno 2025 21:47:37 Existují různé roamingové SIM, které mají docela zajímavé ceny, zejména pro menší objemy to může vyjít i líp než služby našich OPů. Třeba tady https://shop.bnesim.com/plans/europe/ mají datové balíčky s neomezenou platností s cenou 1,83 - 2,09 € za 1 GB a to se prodává prostě jako eSIM.
To víme - jak to souvisí s eSIM u Odorika, který taková data nenabízí? :)
xtonda píše: čtv 06. úno 2025 21:47:37 Těch fyzických SIM na které se dá nahrát eSIM existuje více a dá se to koupit pod 400.
Já vím jen o jednom čínském klonu - kde esim.me prská, že jim to někde v továrně ukradli :(
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Odpovědět