Byl by zájem o přeprodej internetu od O2 ?

Místo pro služby, které lze dobře kombinovat se službami Odorik.cz .
cizo

Re: Byl by zájem o přeprodej internetu od O2 ?

Příspěvek od cizo »

Určitou cenovou výhodou u pevného internetu od O2 může být existence účtu u Airbank vzhledem k jejich majitelskému kamarádšoftu. Lze tak dosáhnout slevy 300 Kč z platby za internet. Je třeba splnit několik celkem splnitelných podmínek (příchozí platba min. 10 000 Kč, 5 plateb kartou, služby 02 aspoň za 600 Kč).
Je však třeba hlídat časté ceníkové změny u O2, takže je to taková bojovka. Původně jsem měl internet s downloadem 50 Mbit/s za 549 Kč, chybělo tedy 51 Kč k dosažení slevy. Proto jsem nechal zvýšit rychlost na 100, což obnášelo 649 Kč, tedy 349 Kč s tou slevou. Po čase přišli u O2 s tím, že sjednotili ceny u DSL služeb bez ohledu na dosaženou rychlost, pomalým zdražili, rychlejším zlevnili na jednotných 598 Kč, takže jsem hledal službu za 2 Kč, abych měl zase 300 Kč zpátky. Než jsem se k tomu rozhoupal, změnili mi sami modrou televizi (byla k internetu zdarma) za tuším bronzovou - ta je za 300 Kč, ale sami nasadili jakousi slevu 200 Kč, takže i s kamarádskou slevou 398 Kč. Teď zase O2 přichází se sloučením O2TV s Voyo do Oneplay, což vypadá na zdražení o 150 Kč. Uvidím, co to udělá, možná Oneplay zruším a budu třeba hledat dodatečnou službu za 2 Kč nebo se možná porozhlédnu jinde. Tam bych už asi nedostal zdarma pevnou IPv4, kterou u O2 zatím stále držím.
Odorikovi fandím, ale vypadá to, že uvedených cenových výdobytků nedosáhne.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Nutnost příchozích plateb min. 10.000 Kč už není, bylo to nahrazeno provést aspoň 5 plateb kartou v měsíci.
jadu

Příspěvek od jadu »

T-mobile dává u podnikatelského internetu pevnou IP v ceně. V rámci ceníkových změn při vzniku OnePlay mi O2 zdražili internet a také pevnou IP ze 119 na 250. Takže za stejnou službu bych měl platit o cca 290 Kč více, celkem 749 Kč po všech možných slevách. Takže jsem přešel k T-mobile za 399 s pevnou IP, se slevou na 299 na 12 měsíců a ještě mi dali na 30 dní slevu 100%, abych neplatil v přechodném období dva internety.
Naposledy upravil(a) jadu dne úte 15. dub 2025 16:14:49, celkem upraveno 1 x.
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Retenční oddělení T-mobile může poskytnout slevu 40% ze základní ceny a cenu garantují 2 roky.
Zobrazil jsem si na svém účtu OKU a sami se ozvali, co že se chystá? Proč chci odejít a ke komu? Tak místo 649,- za 100 Mb/s nabízejí 389,- Kč/měs., resp. při 250 Mb/s sníží cenu ze 749,- na 449,-/měs.
Při přepočtu na měsíční náklady za 1. rok to vychází na 100 Mb/s za 344,- Kč a 250 Mb/s 374,- Kč. To jsou ceny zajímavé. Důležité je, že smlouva je stále na dobu neurčitou, že lze kdykoliv podat výpověď bez sankce nebo požádat o přenos k někomu jinému.

Kdežto https://www.interconnect.cz/internet/ sice nabízí prvních 6 měsíců za 295,-/měs., ale v případě výpovědi např. po 5 měsících si doúčtují aktivační poplatek v částce 3013,- Kč (!), a to i v případě přenosu již funkčního internetu k nim (OKU). Zřejmě to mají ve smlouvě. Tuto info jsem získal při komunikaci na jejich stránkách...
tomplee

Příspěvek od tomplee »

xsouku04 píše: sob 12. dub 2025 20:35:08 OK. Ale oni jej dodají jen pro bonding na dva dráty. Tedy člověk si musí na půl roku objednat tohle, aby jej dostal v ceně.
Pokud člověku stačí jen 100Mbit/25Mbit terminátor nedostane a O2 mu místo toho nabízí placený pronájem modemu nebo nesmyslně předražený modem za 4000 Kč?
Lze použít naprosto jakýkoli VDSL modem, jaký se u nás prodává. Když mi odešel modem od O2, prostě jsem koupil nejlevnější z alzy.
Kabek

Příspěvek od Kabek »

tomplee píše: stř 16. dub 2025 22:40:44
xsouku04 píše: sob 12. dub 2025 20:35:08 OK. Ale oni jej dodají jen pro bonding na dva dráty. Tedy člověk si musí na půl roku objednat tohle, aby jej dostal v ceně.
Pokud člověku stačí jen 100Mbit/25Mbit terminátor nedostane a O2 mu místo toho nabízí placený pronájem modemu nebo nesmyslně předražený modem za 4000 Kč?
Lze použít naprosto jakýkoli VDSL modem, jaký se u nás prodává. Když mi odešel modem od O2, prostě jsem koupil nejlevnější z alzy.
To není až tak zcela pravda, protože záleží na tom, jakou rychlost požadujete. Ne každý VDSL modem z těch levnějších umí profil 35b protokolu, který je třeba pro rychlosti nad 100 Mb/s po jednom páru.
Výhoda popisovaného modemu Zyxel VMG4005-B60A (Terminátor) spočívá také především v tom, že si za ním můžete zapojit wifi router libovolného výrobce, který umí požadované funkce, což z těch novějších umí většina.
jaara

Příspěvek od jaara »

Včera jsem se z hlášení obecního rozhlasu dověděl, že Cetin bude měnit měď za optiku a kdo nemá nic, může si nechat optiku zavést a to vše pro obyvatele zdarma. Akce proběhne do konce roku z peněz EU a obecní úřad žádá o co nejvyšší zapojení občanů. Hned jsem zbystřil a vybírám vhodného poskytovatele ze seznamu na stránkách Cetinu. I kdybych si nyní nevybral, optickou přípojku si udělat určitě nechám do budoucna.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Skoro to tak vypadá, že na obecním úřadě někdo dostal slušně nasypáno do kapsy, že tak vehementně bojuje za Cetin...
tomplee

Příspěvek od tomplee »

To sotva. Rozumná obec po tom skočí, protože natáhnout optiku po vesnici se nikdy nikomu nemůže vyplatit a udělá to jedině cetin s dotací. U nás v obci to taky nabídli, ale podmínkou je, že úplně všechny VDSL přípojky v obci přejdou na novou optiku, a metaliku úplně zruší. Pokud se jeden vesničan zasekne, že to nechce, nebude nic. Takže chápu, že to obec tlačí.
alfi

Příspěvek od alfi »

Pitomec píše: ned 20. dub 2025 12:21:34 Skoro to tak vypadá, že na obecním úřadě někdo dostal slušně nasypáno do kapsy, že tak vehementně bojuje za Cetin...
Vyhlášení prodeje čehokoliv v místním rozhlase nabízí snad každá obec, stojí to max. stokoruny :)
Kdysi dávno to u nás dělali stejně - v obci byly hrozně dlouho jen asi 4 telefonní čísla, pak rozkopali celou vesnici a všem nabízeli přípojku až do domů. Tehdy na tom bylo jen hlasové číslo, které už ani nebylo potřeba. Kdyby za to něco chtěli, tak přípojka není. Uběhlo několik let, objevilo se ADSL, a najednou se drát doma docela hodil :)
Odpovědět