Problém s funkcí sipa.

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
polni

Problém s funkcí sipa.

Příspěvek od polni »

Dlouho používám u Odorika funkci sipa k mé spokojenosti. Dnes jsem zjistil, že mi nefunguje. Používám ji pro spojení voip hovorů s operátorem stuntcalls. Když použiji jejich aplikaci, dovolám se. To znamená, že operátor stuntcalls je funkční. Má někdo podobnou zkušenost?
Funkci sipa používám v rychlých kontaktech. Operátor StuntCalls je klon Dellmontu.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s funkcí sipa.

Příspěvek od xsouku04 »

Před pár dny jsme řešili, že přestaly fungovat hovory přes Daktelu. Od Daktely to nebyl rozhodně záměr, ale nejspíše nějaká blokovací automatika.
Ale není jisté, jestli to spolu souvisí. Účet jsem si našel podle vaší emailové zprávy, SIPa vidím v rychlých kontaktech, řeknu kolegovi, aby se na to podíval. Musíme zkusit nějaký hovor, jestli stuncalls něco odpovídají.
polni

Příspěvek od polni »

Děkuji.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Je to celé zvláštní. Už to jde.
Oni posílají v hlavičce Contact: nesmyslnou ip adresu 77.72.169.131 a to ještě špatným způsobem s chybějícími znaky < a >.
A náš proxy to začal na tuhle adresu posílat.
Ale nyní opět přestal. Takže volat zase jde.
obrazek.png
obrazek.png (8.27 KiB) Zobrazeno 6103 x
obrazek.png
obrazek.png (2.16 KiB) Zobrazeno 6103 x
V každém případě ta nesmyslná neodpovídající adresa, co mají v Contactu, je chyba na jejich straně.
Ale nyní se opět přestala projevovat. Takže dovolat se dá.

Jinak máte ten sip účet zadaný i pro registraci. (číslo od jiného operátora) Registrace je jen pro příchozí hovory, a aby fungovaly odchozí, by neměla být potřeba.
polni

Příspěvek od polni »

Děkuji za dobrou zprávu. Už jsem zkoušel volat a funguje to. Mám jen obavu, aby se tato situace ze strany StuntCalls znovu neopakovala.
polni

Příspěvek od polni »

Tak moje obavy se vyplnily. Volání pomocí sipa nefunguje. Od odorika je to výborná věc, možnost volat přímo z rychlých kontaktů přes jiného operátora. Stálo by zato pokusit se ještě jednou tuto funkci zprovoznit.
polni

Příspěvek od polni »

Tak StuntCalls si se mnou jen hraje. Teď už funguje. Asi si na to musím zvyknout.
Odpovědět