Hacker píše: ↑čtv 18. zář 2025 17:51:52
to by nemuselo být těžké, například udělat to takž že se čísla z toho řádku nebudou ukládat, ale zůstanou zapamatované pouze po dobu běhu aplikace, pokud jí android zabije tak se řádky vyčistí. Nedává mi smysl to ukládat, ale dalo by se i tak.
Většina lidí volá pořád ze stejného čísla a mění se jen čísla kam volají. Ať už je to VoIP číslo, nebo mobil samotný. Aby číslo odkud se volá museli hledat vždy po restartu aplikace není praktické.
Ano, tohle je dobré využití pro callback, jen musí každý nejdříve pořešit ten nesmysl zvaný Firewall 2.0. Další věc je že někdo jako doktor nebude instalovat aplikaci z F-Drodu a už vůbec ne stahovat bokem apk a instalovat ručně
No třeba ten doktor to řešit nemusí, protože on chce schválně volat ze služební pevné linky a to i když je zrovna mimo ordinaci. Potřebuje to ale třeba jen několikrát do měsíce. Jinak firewall je velký opruz, ale už si jej stihlo vypnout stovky lidí na stovkách čísel.
mělo by, teď to funguje tak, že api údaje aplikace zašifruje a uloží si je. Chtělo by to ale otestovat od více lidí, já mám jen Android 14 a 16, navíc oba dva bez Google s custom ROM, u mě se to může chovat všelijak.
Šlo by z toho udělat normální text, který by se podržením prstu dalo zkopírovat. Takto to myslíte? Mohu se zeptat proč ty aplikace Google odstranil, možná by to mohlo být jako ponaučení pro teď. Já ten Google Play budu muset nastudovat, mě opravdu není jasný proč ten jejich proces musí být tak složitý, jestli je cílem odradit lenochy, tak se jim to daří...
Další věc je že ta aplikace aspoň na Login screenu chce nějaké logo nebo něco barevného, pokud máte pošlete. Můžu vám na sebe dát email nebo číslo - Signal, Viber
Obyčejný text by bohatě stačil. Jeden z důvodů proč se někdo kouká do historie hovorů je právě to, aby si mohl zkopírovat nějaké číslo, co mu třeba daný den volalo.
S tím že aplikace není na google play bude mít problém kde kdo. Nejen doktor. Protože to porušuje bezpečnostní doporučení.
Trochu lepší situace je, pokud by byl aplikace alespoň na F-droidu, protože ten má dobrou pověst a instalace F-droidu je jednorázová. Dále už doktor může aktualizovat aplikaci sám a bezpečně. Každá aplikace co je na F-droidu je také rázem důvěryhodnější. Postup je složitější výhradně kvůli aroganci googlu. Se divím proč EU nenařídí povinnost pro google mít ve svém play storu alternativní story.
Já např. F-droid pooužívám, protože má neořezané verze Tmuxu, které mají např. přístup k SMS. Google play to nedovolí.
Google maže aplikace tak, že zveřejní nové API pro novější verzi androidu a kdo aplikaci během třeba půl roku nepozmění, toho vyhodí.
U jedné aplikace si vymyslel, že přístup ke kontaktům je bezpečnostní riziko a mohou to mít jen aplikace na volání. Že callback je volání to už ale pochopit nedokázal. No ale aplikace nemusí mít přístup ke všem kontaktům, stačí když zákazník může nějaký kontakt vybrat a vložit do aplikace jen jedno číslo. Ale když to má někdo "špatně" tak se nechce to předělávat jen proto že si google najednou vzpomene. On prostě z telefonu dělá banku a co bylo dříve OK, může být najednou špatné a aplikaci smaže bez náhrady i s historií.
Různá loga jsou zde.
http://www.odorik.cz/w/propagace