Príjem SMSiek na VOIP čísle v textovej forme

Programy, které slouží k volání přes internet z počítače nebo chytrých mobilů.
Odpovědět
jadu

Re: Príjem SMSiek na VOIP čísle v textovej forme

Příspěvek od jadu »

xsouku04 píše: pon 01. zář 2025 11:46:08 Odkud ta sms byla? Předpokládám, že byla odeslána hromadně přes API a ne přes mobilní operátory v ČR.
Předpokládám, že API. Byla to Alza.
pali

Příspěvek od pali »

jadu píše: pon 01. zář 2025 18:27:29
xsouku04 píše: pon 01. zář 2025 11:46:08 Odkud ta sms byla? Předpokládám, že byla odeslána hromadně přes API a ne přes mobilní operátory v ČR.
Předpokládám, že API. Byla to Alza.
V tomto vlákne sa už o tom diskutovalo, viď: viewtopic.php?p=43543#p43543
pe.havel

Příspěvek od pe.havel »

Už někdo zkoušel reklamovat SMS u odchozího operátora za to, že nedorazí na pevnou linku (FAX nebo datově) v pořádku nebo vůbec?
Pomůže něčemu, když budu oficiálně reklamovat u Odoriku, aby mohl oficiálně (interně) reklamovat u T-Mobile, nebo to nic neřeším a jen přitížím?

Čím dál více chodí SMS s diakritikou, takže to celé jde do kytek. Už mě nebaví stále psát odesílatelům, dělat ze sebe blbce, když jsem dřív tvrdil, že posílat SMS na pevnou je OK, a žádat, ať mi to napíšou ještě jednou, že jsem nerozluštil, co mi psali.
Nechápu a hrozně mě štve, že služba SMS není postavena na stejnou úroveň jako hlasové hovory, že stejně, jako je samozřejmé, že se dovolám mezi jakýmkoliv operátorem a zařízením, tak že není samozřejmé, aby dorazila SMS (i když to technicky jde).
jadu

Příspěvek od jadu »

Bylo by možné přidat do rozhraní linky možnost vypnout příjem SMS v PDF? Stále mi chodí jen prázdné stánky, to je lepší si to poslechnout od automatu.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

jadu píše: pon 06. říj 2025 20:40:24 Bylo by možné přidat do rozhraní linky možnost vypnout příjem SMS v PDF? Stále mi chodí jen prázdné stánky, to je lepší si to poslechnout od automatu.

Prázdné stránky chodí, pokud je odesilatel pošle s diakritikou.  To by se vám pak  přehrávala prázdná zpráva. Dnes jsem to testoval.

Ten email lze smazat, aby jste to mohl otestovat.  Prostě posílání SMS na pevnou s diakritikou a nebo o větší délce nefunguje nikomu a to žádným způsobem. Dokud si to "trafikant" neopraví, nelze s tím nic dělat.
jadu

Příspěvek od jadu »

Aha, tak to je pro mne nová informace. A nemůže to reklamovat Odorik? I on nabízí odeslání SMS ze svého rozhraní, takže by šlo poslat zde SMS z diakritikou, která nedorazí a reklamovat ji u Odorika. Nezískal by tím páku na poskytovatele této služby? Nechci tím Odoriku komplikovat život, jen si říkám, že operátor, byť virtuální, má větší páky než uživatel. Třeba by to mohl nahlásit tomu, přes čí bránu SMS odesílá.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

jadu píše: úte 07. říj 2025 7:13:22 Aha, tak to je pro mne nová informace. A nemůže to reklamovat Odorik? I on nabízí odeslání SMS ze svého rozhraní, takže by šlo poslat zde SMS z diakritikou, která nedorazí a reklamovat ji u Odorika. Nezískal by tím páku na poskytovatele této služby? Nechci tím Odoriku komplikovat život, jen si říkám, že operátor, byť virtuální, má větší páky než uživatel. Třeba by to mohl nahlásit tomu, přes čí bránu SMS odesílá.

Firma co odesílání SMS zajišťuje je trafikant dohozený od O2. Je jím úplně jedno, že to nefunguje, tváří se, že je to v pořádku a podle dokumentace z doby, kdy ještě SMS s diakritikou a delší SMS nebyly.  Musí na ně zatlačit někdo, kdo jim za to doručování SMS platí.

Tedy řešení je, poslat si SMS z diakritikou a reklamovat těch 2.5 Kč, co za to zaúčtují. Doložit to prázdné PDF jako zprzněný fax. Když by tohle občas udělalo více lidí, mobilní operátoři na něj zatlačí, aby to dodělali.

Hacker

Příspěvek od Hacker »

xsouku04 píše: úte 07. říj 2025 9:38:27Firma co odesílání SMS zajišťuje je trafikant dohozený od O2. Je jím úplně jedno, že to nefunguje, tváří se, že je to v pořádku a podle dokumentace z doby, kdy ještě SMS s diakritikou a delší SMS nebyly.  Musí na ně zatlačit někdo, kdo jim za to doručování SMS platí.

Tedy řešení je, poslat si SMS z diakritikou a reklamovat těch 2.5 Kč, co za to zaúčtují. Doložit to prázdné PDF jako zprzněný fax. Když by tohle občas udělalo více lidí, mobilní operátoři na něj zatlačí, aby to dodělali.

To bude Materna s.r.o.  :lol:  napsal bych na ČTU datovkou nebo emailem stížnost, možná se tomu někdo bude věnovat

pe.havel

Příspěvek od pe.havel »

Hacker píše: úte 07. říj 2025 11:07:19 To bude Materna s.r.o.  :lol:  napsal bych na ČTU datovkou nebo emailem stížnost, možná se tomu někdo bude věnovat

Zkuste to, já už jim dříve psal a výsledek byl prakticky nulový, ale třeba když nás bude víc, začnou se tomu prakticky věnovat: 
pe.havel píše: sob 16. srp 2025 22:40:11Jelikož jsem byl už úplně zoufalý, nakonec jsem psal i na ČTU s dotazem, jak je to s SMS na pevné, zda je to nějak zákonem/nařízením upraveno atd. a dozvěděl jsem (zjednodušeně) se že ne, že je to čistě věc obchodních vztahů mezi operátory, zda a vůbec budou SMS na pevnou chodit a za jakých podmínek, takže to nelze nijak vymoci. Ale nastínili ještě několik možných řešení (např. již zmíněné reklamace) a možnost problematiku více rozebrat, neměl jsme však dosud čas se tomu nadále věnovat.

xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Jediný co jde napadnout je to, když si někdo naúčtuje za SMS 2,5 Kč a ta SMS pak nedojde, protože to nějaký trafikant po cestě zprzní. To opravdu odesilatel nemůže očekávat, zvláště když se o tom nikde nepíše.  Je to tedy účtování peněz za službu, která nefunguje.

Není se ale o to zajímal technik z VZP, který je pro T-mobile jistě vážený zákazník a mohli by to chtít opravit. Posílají SMS i na pevnou s diakritikou, které pak někdo zahazuje a přitom si za to účtují. Případná reklamace tohoto většího zákazníka by mohla zabrat.

ČTÚ je zde hlavně sám pro sebe a dělá jen to co je donucen buď zákonem nebo okolnostmi.

Odpovědět