Nainstalovali jsme novější verzi té proxy Kamailio a opravili chybu hlídače. Tedy pokud to opět bud zlobit, měli bychom se to dozvědět.
Jinak to bylo velmi záhadné, protože to zlobilo jen někomu a jen občas, jako kdyby paket vůbec nepřišel.
Pokud novější verze nepomůže, přestěhujeme virtuál na jiný hardwarový stroj.
Spolehlivý SIP klient pro Android s dobrou integrací
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spolehlivý SIP klient pro Android s dobrou integrací
Tak jsme asi přišli na to, v čem byl problém. Docházela paměť, kterou omezovalo nastavení v systemd. Už by to nemělo dělat.
Tak jsem tam vrazil acr.odorik.cz tak uvidíme.......
hlásím stejný problém při nastavení dle návodu nevidím zařízení zaregistrovanésoban píše: ↑sob 15. lis 2025 7:00:27 Tak acr.odorik.cz:6688 zase nefunguje!
I předtím to semtam blblo jsem si všimnul, ale teď se žádný pokus o registraci nekoná a v aplikaci to napíše timeout, nevím zda je zrada v aplikaci nebo u vás.
sip.nllapps.com bez problémů funguje a zaregistruje se.
Zkoušel jsem i různé porty a protokoly a acr.odorik.cz -> nic / sip.nllapps.com -> OK prochází i sip.odorik.cz, ale acr.odorik.cz se ve výpisu pokusu o registraci nezobrazí.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Všechno vypadá OK. Akorát vidím jednoho uživatele, co se snaží zaregistrovat na linku 30331, navíc s linksysu a toho ignorujeme, protože naše čísla v síti jsou šestimístná. Jaké máte číslo linky?
406064 - je zajímavé, že ty včerejší stavy (pokusy o registraci) tady (https://www.odorik.cz/ucet/sip_tisk.html?line=406064) dnes nevidím.Ještě to teď znovu vyzkouším - logy to vytvořilo, ale liší se od těch dříve úspěšných (na předposledním řádku je místo "Authorization: Digest username="406064", realm="sip.odorik.cz", nonce="Z1..." pouze " Allow: PRACK, INVITE, ACK, BYE, CANCEL, UPDATE, INFO, SUBSCRIBE, NOTIFY, REFER, MESSAGE, OPTIONS" a taky tam vidím pouze mou vnitřní IP místo veřejné.
Zkoušel jsem také měnit port nebo přepnout volbu "nahradit hlavičku Via", ale nepomohlo to.
Zkoušel jsem také měnit port nebo přepnout volbu "nahradit hlavičku Via", ale nepomohlo to.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Vidím to, že to fakt nejde, ale jen vaše linka. Napsal jsem panu Kovaříkovi, aby se na to podíval. Nechte to prosím zatím takto, protože zopakovat to nejspíše nepůjde, neb to vypadá, že všem ostatní to funguje.wit.cz píše: ↑ned 18. led 2026 8:41:10 406064 - je zajímavé, že ty včerejší stavy (pokusy o registraci) tady (https://www.odorik.cz/ucet/sip_tisk.html?line=406064) dnes nevidím.Ještě to teď znovu vyzkouším - logy to vytvořilo, ale liší se od těch dříve úspěšných (na předposledním řádku je místo "Authorization: Digest username="406064", realm="sip.odorik.cz", nonce="Z1..." pouze " Allow: PRACK, INVITE, ACK, BYE, CANCEL, UPDATE, INFO, SUBSCRIBE, NOTIFY, REFER, MESSAGE, OPTIONS" a taky tam vidím pouze mou vnitřní IP místo veřejné.