Aplikace Odorik Buddy
Re: Aplikace Odorik Buddy
Díky za to, že někdo konečně vyvíjí aplikaci.
Mám návrh na jednu novou funkci, která by ovšem vyžadovala podporu od Odorika: Optimální volání
Funkce by chytře kombinovala přímé volání, přesměrované volání a zpětné volání, případně by dokázala pracovat i s přednastavenými přesměrovanými a zpětnými voláními.
Jak by to mohlo fungovat? Funkce by přes nové API volání zjistila, zda je levnější volat na nějaké číslo přímým voláním (např. číslo v Odorik síti) nebo jinak. V případě, že jinak, a jsem online, volilo by to přesměrované volání. V případě, že jsem offline, použilo by to buď přednastavené přesměrované volání (pokud existuje) nebo zpětné volání (přednastavené, pokud existuje, nebo objednané přes SMS).
Trochu komplikovanější by to bylo v roamingu, kde se ceny přesměrovaného volání a zpětného volání mohou významně lišit. Museli bychom znát ceny volání v roamingové síti, kde se právě nacházíme.
Heuristika volby přesměrované/zpětné volání by měla implementovat předpokládanou dobu vyzvánění a hovoru, aby se rozhodla, co je lepší.
No a pak by byly samozřejmě hezké další funkce: integrace dialeru a integrace kontaktů, aby se dalo přes Odorik Buddy volat přímo, resp. přímo z kontaktů, jako to jde třeba u WhatsAppu či Signalu.
Mám návrh na jednu novou funkci, která by ovšem vyžadovala podporu od Odorika: Optimální volání
Funkce by chytře kombinovala přímé volání, přesměrované volání a zpětné volání, případně by dokázala pracovat i s přednastavenými přesměrovanými a zpětnými voláními.
Jak by to mohlo fungovat? Funkce by přes nové API volání zjistila, zda je levnější volat na nějaké číslo přímým voláním (např. číslo v Odorik síti) nebo jinak. V případě, že jinak, a jsem online, volilo by to přesměrované volání. V případě, že jsem offline, použilo by to buď přednastavené přesměrované volání (pokud existuje) nebo zpětné volání (přednastavené, pokud existuje, nebo objednané přes SMS).
Trochu komplikovanější by to bylo v roamingu, kde se ceny přesměrovaného volání a zpětného volání mohou významně lišit. Museli bychom znát ceny volání v roamingové síti, kde se právě nacházíme.
Heuristika volby přesměrované/zpětné volání by měla implementovat předpokládanou dobu vyzvánění a hovoru, aby se rozhodla, co je lepší.
No a pak by byly samozřejmě hezké další funkce: integrace dialeru a integrace kontaktů, aby se dalo přes Odorik Buddy volat přímo, resp. přímo z kontaktů, jako to jde třeba u WhatsAppu či Signalu.
Omlouvám se, že to je možná trochu mimo, ale objevil jsem zajímavou informaci, která by vás jako programátora mohla zajímat. teď kokám že o ní píšete takyHacker píše: ↑čtv 18. zář 2025 14:37:35 PerfektníZvolil jsem Dropbox, protože na rozdíl od Google Drive neomezuje počet stažení. Nechám to tam viset trvale, ať to mají lidi po ruce.
Google Play jsem zvažoval, ale dřív chtěli 25 USD jednorázově za publikaci, teď nevím a navíc je tam proces schvalování. Nemám v appce nic závadného, ale je to zbytečná byrokracie.
F-Droid je sice zdarma, ale používá ho jen menšina (já sám jedu na deGooglovaném telefonu, takže tam bych to klidně hodil, ale pro většinu lidí to stejně nebude pohodlné). Další otázka je kolik lidí tu aplikaci bude používat, měl jsem tam schovat user_agent do volánípak by jste měli nějaké statistiky
Asi si řekněte, já to dělám protože se v práci nudím, navíc toto je moje první android aplikace, takový side quest.
https://keepandroidopen.org/cs/
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... form?pli=1
Jinak zkouším aplikaci a je skvělá. Jenom jsem kvůli tomu abych zjistil svoji průměrnou útratu za delší období dal celý rok a aplikace se mi kousla. Musel jsem ji smazat a nainstalovat znova se vším všudy. Chápu, že důvodem bylo asi vykreslování grafu za tak velké časové období. Nešlo by ale udělat nějakou jednoduchou statistiku prostě zvolené třeba i delší období = x Kč - hovory, x Kč SMS? Bez grafu, jednoduše. Jde mi třeba o to vědět jak moc se mi odorik vyplatí či ne, I když vy děláte vše pro to, aby se mi vyplatil
Jen pro zajímavost. Jaký používáte deGooglovaný telefon? O něčem takovém přemýšlím. Zatím mám Vivo, a pomocí F-droidu, Aurora store a toho, že jsem se nepřihlásil při zprovoznění telefonu k účtu Google to zkouším obejít, ale nevím nakolik se mi to daří.
Díky
Díky za zpětnou vazbuMartinS píše: ↑ned 22. úno 2026 18:16:05
Omlouvám se, že to je možná trochu mimo, ale objevil jsem zajímavou informaci, která by vás jako programátora mohla zajímat. teď kokám že o ní píšete taky) Mě osobně tenhle přístup dost štve, protože F-Droid a Aurora Store používám taky, ale jako tvůrce to máte šanci víc ovlivnit než já coby uživatel.
https://keepandroidopen.org/cs/
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... form?pli=1
Jinak zkouším aplikaci a je skvělá. Jenom jsem kvůli tomu abych zjistil svoji průměrnou útratu za delší období dal celý rok a aplikace se mi kousla. Musel jsem ji smazat a nainstalovat znova se vším všudy. Chápu, že důvodem bylo asi vykreslování grafu za tak velké časové období. Nešlo by ale udělat nějakou jednoduchou statistiku prostě zvolené třeba i delší období = x Kč - hovory, x Kč SMS? Bez grafu, jednoduše. Jde mi třeba o to vědět jak moc se mi odorik vyplatí či ne, I když vy děláte vše pro to, aby se mi vyplatilAle to za měsíční statistiku nepoznám.
Jen pro zajímavost. Jaký používáte deGooglovaný telefon? O něčem takovém přemýšlím. Zatím mám Vivo, a pomocí F-droidu, Aurora store a toho, že jsem se nepřihlásil při zprovoznění telefonu k účtu Google to zkouším obejít, ale nevím nakolik se mi to daří.
Díky
Upřímně řečeno, nechci úplně pálit čas a energii na řešení ekosystému Googlu, který sám nepoužívám a používat neplánuji
Moje situace je vlastně opačná, já si nemůžu koupit telefon jen podle toho, jak se mi líbí, ale vybírám si jen takový, který jde kompletně „vyčistit“.
Co se týče telefonu, používám Poco F3 s crDroid ROM a rootem. Pokud byste o něčem takovém uvažoval, určitě doporučuji vybírat model, na který už existuje custom ROM nebo alespoň fungující root. Nejlepší zdroj informací je XDA fórum (v angličtině, ale najdete tam prakticky všechno).
Ohledně pádu aplikace, díky za report- může to být problém při velkém množství záznamů, podívám se na to, ale u mě je to ok. Kolik těch záznamů máte? Jednoduchou statistiku udělat určitě jde,je to jen matematika nad záznamy a výkonově je to pro telefon zanedbatelné. Jen se zeptám, nestačí vám na to přehled po přihlášení na stránkách Odoriku? Nicméně teď o takové funkci neuvažuji.
Edit: nenašel jsem kde by mohl být problém, pokud něco zlobí nebo nefunguje prosím o logy z LogCat, bez toho to nedokážu identifikovat
Teď mi s tím převáděním čísel od ukončeného poskytovatele Mikrotech vznikl druhý účet, kde mám další čísla (registrované na s.r.o.). Nešlo by udělat přímo v nastavení appky přepínač účtů, abych se nemusel přihlašovat a odhlašovat?
Bohužel vůbec netuším co jak kde, nemám takový účet takže to nevyzkouším. Možná si tu aplikaci prostě naklonujte ještě jednou
Možná by stačilo, kdyby si appka opravdu pamatovala přihlašovací údaje, ani se zatržítkem Pamatovat mi to nic nenabízí na výběr. Problém taky je, že na webu se nepřihlašuji přes ID a API heslo, je to nezapamatovatelná změť čísel a písmen, na účet na webu jdu normálně přes PIN, tedy v mém případě číslo mobilu plus 4místný kód. Pak vidím normálně všechny linky pod daným účtem, jako bych šel přes API heslo.
To je ale správně, aplikace v tuto chvíli pracuje s jedním přihlášením, něco jako profil a přepínání tam není.
Především bych chtěl poděkovat za tuhle aplikaci, hodně používám Callback a bez ní by to pro mě bylo nepoužitelné, vzhledem k tomu, že Odorik na svojí aplikaci kašle a na nových telefonech nejde vůbec nainstalovat.
Registrace vývojářů - podle toho oznámení https://developer.android.com/developer-verification by mělo být nějaké řešení pro studenty a hobby vývojáře, které teprve bude představeno. A úplně tam na první pohled nevidím, co to bude znamenat na alternativní aplikační obchody, přitom Apple naopak EU nutí aby umožnili alternativní obchody.
Jako deGooglovaný telefon je možná paradoxně nejlepší telefon od Google - snad na všechny Pixely se dá dát Graphene OS nebo Lineage OS.
Android má vlastnost nazvanou Pracovní profil/Work profile, je to určeno pro vytvoření samostatného prostoru, který je spravován firmou a umožňuje to mít tam jednu aplikaci 2x. Pokud nemáš firemní telefon, kde se toto využívá můžeš si pomocí aplikace Shelter https://f-droid.org/packages/net.typeblog.shelter/ zpřístupnit tento prostor pro sebe a mít tam jednu aplikaci dvakrát.
Registrace vývojářů - podle toho oznámení https://developer.android.com/developer-verification by mělo být nějaké řešení pro studenty a hobby vývojáře, které teprve bude představeno. A úplně tam na první pohled nevidím, co to bude znamenat na alternativní aplikační obchody, přitom Apple naopak EU nutí aby umožnili alternativní obchody.
Jako deGooglovaný telefon je možná paradoxně nejlepší telefon od Google - snad na všechny Pixely se dá dát Graphene OS nebo Lineage OS.
Android má vlastnost nazvanou Pracovní profil/Work profile, je to určeno pro vytvoření samostatného prostoru, který je spravován firmou a umožňuje to mít tam jednu aplikaci 2x. Pokud nemáš firemní telefon, kde se toto využívá můžeš si pomocí aplikace Shelter https://f-droid.org/packages/net.typeblog.shelter/ zpřístupnit tento prostor pro sebe a mít tam jednu aplikaci dvakrát.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To bude jednodušší účty sloučit (pokud nevadí, že budou mít společný kredit). Ale máme takových požadavků nyní moc, je rozumné s tím třeba týden počkat a pak teprve požádat o sloučení. Snažím se vyřizovat města a firmy přednostně, protože jim podobné věci mohou způsobit větší škody.