Pokud vám bude volat někdo s ukrajinským přízvukem a nabízet vyplacení provize z investic, o kterých ani nevíte, nebo říkat, že je váš bankovní účet ohrožen, dost možná volá z Ukrajiny města Dnipra.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... i-40566958
Komarov sice tvrdil, že se jako vlastenec zaměřoval na to podvádět Rusy, ale obávám se, že těmto lidem je to jedno. Rusko je dobrý cíl pro ně hlavně proto, že tam pro ně není jazyková bariéra. Ukrajinců, co umí jiné jazyky než ruštinu, není tolik a silný přízvuk působí nedůvěryhodně. Oni jsou ale schopni si najmout i rodilé mluvčí. V článku píší, že se tímto živí v Dnipru až 30 000 lidí.
Zde je možné se podívat, jak takové jedno callcentrum zaměřené na Čechy vypadalo: https://www.novinky.cz/clanek/krimi-dal ... m-40532988
Hlavně takové lidi nikdy nepouštějte vzdáleně na svůj počítač nebo mobil.
Panu Kmentovi volali pravidelně. Doporučuji jen říct. Nezlob, nebo půjdeš na frontu! A oni pak hovor ukončí.
Bohužel kvůli takovým "podnikavcům" jsou mobilní operátoři nuceni regulovat volání z mobilních čísel, aby tak bránili spoofingu. V ČR to jde, ale musí se to povolovat pomocí formuláře. V zahraničí to bývá také problém.
A také je pro nás mnohdy problém pomáhat někomu na dálku s nastavením VoIP zařízení, protože lidé mají oprávněně k podobným postupům nedůvěru. Je to problém hlavně u nových zákazníků.
Světové centrum telefonních podvodníků je na Ukrajině v Dnipru
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Světové centrum telefonních podvodníků je na Ukrajině v Dnipru
A mě pořád nikdo
Mě zase občas zavolá nějaké callcentrum, co nabízí investice do akcií. Tam je ten podvod jinde. Nejsou to skutečné akcie, ale je to jen taková hra. (to je ale legální - sází se na skutečný pohyb akcií). Podvod je v tom, že ten člověk, co vám radí, má provize z toho, co proděláte. Ze začátku nechá mírně vydělat, vy tam nasypete statisíce a pak o většinu časem přijdete. Ti klidně volají z ČR, protože policisté nejsou schopni tohle vyhodnotit jako podvod, i když to jasný podvod je.
Hru "sázení na pohyb akcií" lze hrát i bez zrádného samozvaného poradce. Pak je větší šance něco vydělat. Ale zjevně nesmíte vydělat moc, jinak vás vyhodí. Ale lepší je se takovému hazardu vyhnout.
Mě si zase vytipovali pro investice do staveb. Jedno číslo dám do blacklistu a za nějaký čas volají z jiného čísla s podobnou nabídkou. Blacklist se utěšeně plní...
Mně už se to stalo ,byť je to delší doba. Já ale používám právě UA SIMky.
Oni o tom vědí a píší i na svých web novinách. Totéž i ruské weby , často varují před tel.útoky ze zahraničí.
Příští rok bude Ukrajina členem Unie,takže se máme na co těšit. Už teď je spolu s námi v Euroroamu.
Oni o tom vědí a píší i na svých web novinách. Totéž i ruské weby , často varují před tel.útoky ze zahraničí.
Příští rok bude Ukrajina členem Unie,takže se máme na co těšit. Už teď je spolu s námi v Euroroamu.