Push notifikace a Linphone

Programy, které slouží k volání přes internet z počítače nebo chytrých mobilů.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Push notifikace a Linphone

Příspěvek od xsouku04 »

Děkuji plasticassius za popis. Nevím jestli má smysl se snažit dát nový linphone na google play. Politika google je podle mne nepřátelská k menším vývojářům. Neradi povolují aplikace, co mají přístup ke kontaktům a mohou dělat hovory. Spoustu dobrých starších aplikací odstranili jen proto, že si dodatečně z měnili politiku a podmínky.

Osobně ale nemám s registrací na googple play zkušenost.

Nemuselo by tak být špatné dát nový Linphone jen na stránky Odorik.cz. A nebo od opensource marketu F-droid? Tam už Linphone je https://f-droid.org/en/packages/org.linphone/

Také je otázka pod jakým názvem. Linphone by se to asi jmenovat nemělo, aby to neškodil původnímu Linphone, tedy asi by to chtělo nový název a zveřejnit všechny změny kterými se liší od původního Linphone. Už jen to přejmenování nemusí být snadné.

Proto může být nejsnadnější stahovat alespoň pro začátek apk soubor z našeho webu.

Nemyslím že ta vlastní kompilace je nutně odrazující, zvláště kdyby byla s návodem jak si ji provést i sám a tím zkontrolovat, že výsledek je stejný.

Co se týče provisioningu přes QR kód je mi vše už jasné.

Virtuál k push serveru poskytneme.
bman

Příspěvek od bman »

Jako dělat vlastní klon Linphone je pakárna a není to přece normální, aby si každý dělal vlastní fork.

To se nejde domluvit s Linphone vývojáři, aby toto bylo v aplikaci konfigurovatelné?
Třeba někde v advanced ať to není na očích a kde se dá vložit URL a certifikát?

Nebo by push byly moduly, který by dodal poskytovatel do Linphone a udržoval jej sám a šlo by to za ním, aby to Linphone nemusel řešit?
plasticassius

Příspěvek od plasticassius »

xsouku04 píše: stř 05. čer 2024 19:17:46 Osobně ale nemám s registrací na googple play zkušenost.
Já také né.
Nemuselo by tak být špatné dát nový Linphone jen na stránky Odorik.cz. A nebo od opensource marketu F-droid? Tam už Linphone je https://f-droid.org/en/packages/org.linphone/

Také je otázka pod jakým názvem. Linphone by se to asi jmenovat nemělo, aby to neškodil původnímu Linphone, tedy asi by to chtělo nový název a zveřejnit všechny změny kterými se liší od původního Linphone. Už jen to přejmenování nemusí být snadné.
Každopádně bude v tom práce.
Proto může být nejsnadnější stahovat alespoň pro začátek apk soubor z našeho webu.

Nemyslím že ta vlastní kompilace je nutně odrazující, zvláště kdyby byla s návodem jak si ji provést i sám a tím zkontrolovat, že výsledek je stejný.
Vše se může zveřejnit případně na githubu. Jen je potřeba vynechat ty push klíče.
Virtuál k push serveru poskytneme.
Asi by se dal využít virtuál který už máte v provozu, třeba ten pro ACR phone. Neni potřeba aby flexisip vůbec viděl RTP packets, tak zátěž je minimální. Mohlo by se využit jiný port.
rikudou

Příspěvek od rikudou »

Posunulo se to tu nějak? Příchozí hovory nefungují, když se mobil zamkne a měnit výchozí volací aplikaci nechci.
rikudou

Příspěvek od rikudou »

Tak mi to nedalo a jal jsem se to řešit sám. Běží mi na mém serveru flexisip, zatím jsem otestoval volání a funguje. Ještě musím otestovat, co se stane, když bude telefon zamknutý a vyprší registrace, to jsem tam teď přidal nově, teď musím počkat cca hodinu, než mi vyprší registrace zařízení.

APK soubor je ke stažení zde: https://drive.proton.me/urls/ZYH4EZ33B4#XsITGTiArSCq

Změny v apk souboru:

- je přeskočen výběr mezi Linphone účtem a SIP účtem a jde se rovnou na SIP účet
- obrazovka je přejmenována z "SIP účet třetí strany" na "SIP účet"
- server je předvyplněn jako sip.odorik.cz
- změneno package id, tedy je možno to mít nainstalováno v telefonu ve stejnou dobu jako základní Linphone
- aplikace se na obrazovce / v seznamu aplikací jmenuje "Odorik [Linphone]"
- je automaticky vyplněna doména mého proxy serveru na "flexisip.odorik.chrastecky.dev"

Tj. z hlediska uživatele: 

1. stáhnout & nainstalovat
2. zadat jméno a heslo, přihlásit se
3. hotovo

---

Pokud by to Odorik chtěl nějak zoficiálnit a mít vlastní "Odorik" appku na Play Store, neměl by být problém - na Play store už jsem i něco publikoval, takže jsem s tím procesem obeznámen - mohl bych to publikovat buď pod svým účtem, nebo pomoci se založením vlastního.

Jen by byl potřeba změnit ten branding, ať tam nikde není Linphone. A muselo by to být open source, vzhledem k tomu, že Linphone je GPL.

Abych sám dodržel GPL, zde je zdroják jako diff vůči commitu 721e379b50d836aad7ce6b5cbdda74bee6eedc40: https://drive.proton.me/urls/8KW27TM5EC#4IJpwcnHMfMV

jadu

Příspěvek od jadu »

Pokud je tady ochota upravený Linphone vypublikovat a udržovat, bylo by skvělé, kdyby to Odorik přijal za své nebo alespoň zastřešil a mohlo by to běžet na jeho flexisipu. Umístění na Play by bylo jen plusem. Linphone zas tak často aktualizace nevydává, jen při velkých změnách to pak dolaďuje, tak by s tím nemuselo být tolik problémů to párkrát za rok aktualizovat a zuživateského hlediska je umístění na Play jen přínosem.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Zájem bychom měli. Co je potřeba pro to ještě udělat?
Sám používám ACR phone.  V funguje dobře, ale je to dost velký zásah, když se člověku vymění celý dialer. Mít vlastní Linphone by se hodilo.
Odpovědět