SIP REFER přijat (202), ale přepojení neproběhlo

Je libo vlastní pobočkovou ústřednu ?
Odpovědět
tomman

SIP REFER přijat (202), ale přepojení neproběhlo

Příspěvek od tomman »

Dobrý den,
Mám aktivovaný SIP TRUNK.

Příchozí hovory fungují bez problému – paralelním zvoněním je směruji na SIP URI cloudové služby (hlasový agent ElevenLabs). Přepojení hovoru na jiné číslo mi ale nefunguje a nevím, jak dál.

ZKOUŠEL JSEM DVĚ CESTY

1) Odchozí INVITE přímo na sip.odorik.cz
Služba se u vás neregistruje a INVITE posílá z vlastních veřejných IP adres, které se mění. Nedostal jsem žádnou odpověď, ani 100 Trying – po sedmi retransmisích spojení vypršelo. Chápu, že bez registrace a bez čísla linky v hlavičce FROM není hovor k čemu přiřadit. Služba mi obsah FROM nastavit neumožňuje a nemá ani pevný rozsah IP adres, který bych vám mohl dodat.

2) Přepojení přes SIP REFER – zde je můj dotaz
REFER jste přijali (202 Accepted), ale hovor se nikdy neuskutečnil. Po 10 sekundách přišlo BYE a ve výpisu volání není po odchozím hovoru na 602554542 žádná stopa.

Identifikace hovoru:
- REFER odeslán v 11:28:40, Refer-To: <sip:telcislo@sip.odorik.cz>
- 202 Accepted přijato v 11:28:40
- BYE přijato v 11:28:50
- Call-ID: 7df84c43223de79f574ca18c5f5ca009@sip.odorik.cz

DOTAZ

Prosil bych o pohled do logu, proč REFER nevedl k sestavení hovoru. A zároveň o radu, zda máte řešení pro cloudovou službu, která se neumí registrovat – třeba autentizaci jinou než registrací, nebo jiný způsob, kterým u vás podobné služby zapojují zákazníci.

Předem děkuji za pomoc.

xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: SIP REFER přijat (202), ale přepojení neproběhlo

Příspěvek od xsouku04 »

Našel jsem tohle.

Nejlépe se mi hledá hovor podle id hovoru. http://www.odorik.cz/w/hlaseni_problemu
image.png
image.png (221.3 KiB) Zobrazeno 329 x
Refer u nás normálně funguje, předpokládám, že zde bude problém s tím, že přepojený hovor selže, protože není jasné, komu jej máme naúčtovat. No ano mohli bychom hádat, že bude váš.
Protože refer provádí pro nás jakýsi anonym.

Jestli by to u nás nějak šlo vyřešit, nevím, kolega, co tohle dělá, má dovolenou.

V každém případě mohu poradit způsob, jak je možné dělat odchozí hovory z podobně uměle inteligetních zabedněných služeb, které nedovolí běžnou SIP registraci ani authentizaci. (např. Twilio )

A to tak, že si zřídíte na Odorik SIP jméno např.   moje_sip_jmeno@sip.odorik.cz  .  Sip jméno funguje úplně stejně, jako další veřejné jméno, jen je textové a je zdarma. A tedy funguje jen na Odorik.cz.  Tedy je možné pro SIP jméno nastavit směrování hovorů (paralelní zvonění) pomocí Odorik API.

Důležité je, že na tohle SIP jméno může volat kdokoli anonymně zdarma. Hovor dovolíme. A vy si předem můžete nastavit, že to SIP jméno se má směrovat na konkrétní mobil. To nastavíte přes naše API. A pak vytočíte    moje_sip_jmeno@sip.odorik.cz a ve skutečnosti voláte na ten mobil.

Možná pak bude fungovat i refer na tohle SIP jméno. To by mělo tu výhodu, že se nejspíše zachová původní číslo volajícího.

Místo SIP jména je možné použít i veřejné telefonní číslo, ale je to asi zbytečné plýtvání. SIP jméno můžete záměrně zvolit takové, aby jej nikdo neuhádl. A mít třeba tři, aby bylo možné provádět tři hovory téměř současně.

xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: SIP REFER přijat (202), ale přepojení neproběhlo

Příspěvek od xsouku04 »

Je to ještě aktuální, máme zkusit to vyřešit ?  Nyní bychom měli čas.

Odpovědět