Jak pořídit internet na minimální spotřebu?
Jak pořídit internet na minimální spotřebu?
Teď na konci srpna mi skončí SIMkarty od TMobile, které prodával Odorik za 30 Kč na 0,5 GB dat na rok, což bylo super pro mě, spotřeboval jsem tak 1-3 ročně, spotřeba mi klesá, poslední jsem měl rok a ještě stihl propadnout nějaký kredit.
Co místo toho?
Minimální cena, např. na rok, a jaký objem dat v tom bude, je skoro jedno.
Co místo toho?
Minimální cena, např. na rok, a jaký objem dat v tom bude, je skoro jedno.
Re: Jak pořídit internet na minimální spotřebu?
Pokud vám stačí eSIM, tak využijte https://jetogo.com/r/petr
Za 5$ dostante 5GB + nějaký bobus, kredit/data vám nikdy nepropadne a na ten jeden kredit můžete připojit až 4 zařízení.
Pokud musíte mít fyzickou SIM, doporučuji koupit nějakou univerzální třeba od https://www.9esim.com/en, kde si pak nahrajete profil z Jetogo.
Za 5$ dostante 5GB + nějaký bobus, kredit/data vám nikdy nepropadne a na ten jeden kredit můžete připojit až 4 zařízení.
Pokud musíte mít fyzickou SIM, doporučuji koupit nějakou univerzální třeba od https://www.9esim.com/en, kde si pak nahrajete profil z Jetogo.
BNESim nebo ještě lepší Jetogo. Obé bez exspirace
Odorik je špica!
Postupně jsem si na testování pořídil BNESIM, bcengi i JetoGO.
Krátké srovnání cestovních eSIM: BNESIM, bcengi a JetoGO
Infrastruktura a IP adresy
Všechny tři služby v ČR využívají sítě O2 a Vodafone s podporou 5G bez rychlostního omezení a všem karta přiděluje IP adresy z Velké Británie. BNESIM a bcengi využívají stejného MVNO poskytovatele (při srpnovém výpadku měly shodný problém). Jejich UK IP rozsahy navíc některé služby blokují — například Gemini hlásí nedostupnost a vyžaduje použití VPN. JetoGO funguje přes jiného poskytovatele, výpadek se ho netýkal a služby jako Gemini na něm běží bez omezení.
Ceny, tarify a pokrytí
Krátké srovnání cestovních eSIM: BNESIM, bcengi a JetoGO
Infrastruktura a IP adresy
Všechny tři služby v ČR využívají sítě O2 a Vodafone s podporou 5G bez rychlostního omezení a všem karta přiděluje IP adresy z Velké Británie. BNESIM a bcengi využívají stejného MVNO poskytovatele (při srpnovém výpadku měly shodný problém). Jejich UK IP rozsahy navíc některé služby blokují — například Gemini hlásí nedostupnost a vyžaduje použití VPN. JetoGO funguje přes jiného poskytovatele, výpadek se ho netýkal a služby jako Gemini na něm běží bez omezení.
Ceny, tarify a pokrytí
- JetoGO a bcengi: Využívají systém PAYG (platba z kreditu dle země). Cenově závisí na konkrétní destinaci — v některých zemích vychází výhodněji bcengi, v jiných zase JetoGO. JetoGO navíc nabízí měsíční tarifní plány a jednorázový vstupní bonus 5 GB v zemi pořízení, který u PAYG nepropadá. bcengi měsíční plány nemá.
- BNESIM: Základní ceny jsou nejvyšší a fungují na bázi balíčků (často ale probíhají akce se slevami v řádu desítek procent). Nabízí také lifetime data (bez expirace), která jsou sice dražší, ale nepropadnou. Výhodou BNESIMu je širší pokrytí v exotických destinacích.
- JetoGO: První kontakt zajišťuje AI bot s eskalací na člověka. Reakce podpory na e-mailu bývá v rozmezí 12–24 hodin.
- bcengi: Rovněž využívá AI bota s eskalací, reakce lidské podpory je však okamžitá. Při výpadku služba zákazníky ihned informovala a posílala aktualizace.
- BNESIM: Nabízí přímý kontakt s člověkem 24/7. Při výpadku však podpora neměla informace a vyjádření poslala až dva dny po vyřešení.
- JetoGO: Nejflexibilnější správa. Rozhraní umožňuje mít až 4 eSIM na jeden účet se sdíleným kreditem a nastavením limitů (den/týden/měsíc). Při změně telefonu stačí kartu smazat a vygenerovat novou zdarma.
- bcengi: Umožňuje sdílení kreditu, ale při přechodu na nový telefon je nutné kontaktovat podporu pro zaslání nového QR kódu.
- BNESIM: Jako jediný nabízí mobilní aplikaci s možností přímé instalace eSIM (první instalace nebo opakovaná na stejný telefon). Přechod na nový telefon je však zpoplatněn a nový QR zasílá podpora. Z doplňkových služeb nabízí také vlastní VPN či VoIP.
Možná by se hodila eSIM UA OPa lifecell.ua. Tarif BEZPEKA 200 UAH = 93 CZK na 12 týdnů. Každý z těch 84 dní pak dostáváte 150 MB , 15 minut a 15 SMS po zemi pobytu a z ní na UA.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji Jadu za pěné shrnutí.
Děkuji za přehledné srovnání na základě vlastních zkušeností. Měl bych ale dotaz. U JetoGo jsem našel možnost nastavení limitů jen u Business Plans, na které ale zase asi neplatí bonusy (referral, nový uživatel). Případně je možné se registrovat jako Pay as You Go, inkasovat bonusy a pak přejít na Business Plan a tam je utratit? Nezkoušel jste? Nebo nezkoušel někdo jiný? Možnost nastavení limitů mne hodně zajímá, protože plánuji pro využití členy rodiny, u kterých bych potřeboval ochranu proti nevědomému čerpání dat nejlépe v podobě denního limitu. Být omezen jen celým kreditem 5 EUR (resp. 2O EUR) není úplně ideální, už jen proto, že plánuji sdílení kreditu více lidmi. Děkuji.
EDIT: A ještě jeden dotaz. Jedu z ČR do vzdálenější ciziny a projíždím více zeměmi, v každé z nich spotřebuji trochu dat. Pokud jsem správně pochopil, tak JetoGo z kreditu odečte v každé zemi částku za každý spotřebovaný MB (vypočtenou ze zveřejněné ceny za GB - tedy za MB asi 1/1000 ceny za GB). Je to tak?
Ano, je to tak, pokud máte PAYG.MMMC píše: ↑pon 14. zář 2026 12:53:08 A ještě jeden dotaz. Jedu z ČR do vzdálenější ciziny a projíždím více zeměmi, v každé z nich spotřebuji trochu dat. Pokud jsem správně pochopil, tak JetoGo z kreditu odečte v každé zemi částku za každý spotřebovaný MB (vypočtenou ze zveřejněné ceny za GB - tedy za MB asi 1/1000 ceny za GB). Je to tak?
Limity jsou i u varianty PAYG, netuším, jak to je s přechodem mezi plány, nezkoušel jsem a ani nepotřeboval.