21.09.2026 - velký výpadek internetu O2

Místo pro služby, které lze dobře kombinovat se službami Odorik.cz .
Odpovědět
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

21.09.2026 - velký výpadek internetu O2

Příspěvek od xsouku04 »

Pokud vám záhadně zlobí dnes internet a máte O2, nebo operátora, kterého nedávno O2 koupil, problém způsobuje O2.

Střídavě některé stránky jdou, některé ne, některé špatně. Včetně služeb Odorik.cz.

Problém se může týkat i mobilních služeb, tedy přepnutí na mobilní data  jsme si v našem případě nepomohli.
Na technické podpoře O2 odstavili i umělou asistentku Evu, aby se jim nezavařila a místo toho tam dali hlášku, že jsou dnes přetíženi zájmem  o jejich služby a proto neberou telefon.

Update 10:15. Už si toho začínají všímat i  hlavní média: https://www.novinky.cz/clanek/internet- ... 2-40598685

Update 10:17 Idnes už též: https://www.idnes.cz/mobil/mobilni-oper ... eratori_jm

Update 10:23 . Na našem pevné připojení ex. nej.cz se již zdá být vše v pořádku.

Pitomec

Re: 21.09.2026 - velký výpadek internetu O2

Příspěvek od Pitomec »

Před chvílí mně na cca 15 minut vypadly 2 linky na síti Vodafone (ta třetí linka tamtéž ale fungovala) - nějaká spojitost? Nebo náhoda?
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Jestli u Vás pršelo,tak se tomu nedivím.
Loket nad Ohří - velmi často při silnějším dešti mobilní signál O2 i TM úplně mizí, po celou dobu deště. To mne přimělo k přechodu na Vodafone, i když TM 5G je až 10x rychlejší, nněkdy atakuje 600 MBps. Ale - nesmí pršet!
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Píší že to bylo překopnutým optickým kabelem. https://www.novinky.cz/clanek/internet- ... u-40598977

Ale zapomínají dodat, že aby tak velká a celorepubliková společnost závisela na jednom optickém kabelu, je poněkud špatně. I každé datacentrum má minimálně několik optických kabelů (minimálně dva), proč by měl pak tak velký operátor záviset na jediném propojí?  O to by se měli novináři zajímat. Na to by se dalo dívat též jako bezpečnostní riziko státu. Ostatně O2 skupuje velké množství lokálních poskytovatelů internetu. A to se zdá také nikomu nevadí. Pak ale od O2 v mnohých lokalitách není kam utéci.

Rozumím tomu, když přestane fungovat internet třeba v jednom menším městě, kvůli jednomu překopnutému optickému kabelu.  Ale rozhodně by to nemělo být půl republiky. Pak je něco hodně špatně.
Jednoduše ten problém nebyl jen v tom kabelu, ale špatně musely být těch věcí spoustu. Proto mi to přijde zajímavé.

Když to zlobilo, tak jsem viděl můj počítač, jak se nefungující stránky snaží načíst přes ipv6. Zaradoval jsem se, že by snad O2 začalo nabízet i ipv6. Ale nic se nezměnilo, zjevně to počítač zkouší po ipv6 když ipv4 nefunguje.

Odpovědět