t152 píše: ↑stř 02. zář 2026 9:13:36
Zkouším to jetogo, nákup přes odkaz a zprovoznění v telefonu během 5min bez problémů. Jen rychlostně mě to jede 5-10Mbit DL a kolem 1Mbit UL v síti O2. Když jsem to ručně zkoušel přepnout na siť Vodafone,tak to jelo jen ve 2G síti a net vpodtatě nešel a taky se to dost dlouho do Vodafonu připojovalo. Na to O2 se to připojí hned i to ukazuje 5G,ale rychlost malá a ping 160ms a zkoušeno na více místech v Kroměříži.Mám to nachystané do Turecka,tak uvidím po cestě jak se to bude chovat tam.
To mě zaujalo, tak jsem to Jetogo teď také odzkoušel

Mám to ve starém Gigasetu GS185 který používám jen jako navigaci a hotspot, takže ten umí max. 4G a připojilo se mi v CZ do sítě O2. Měřil jsem přes fast.com a naměřilo mi to hned DL 23Mbit.
Pak jsem schválně přepnul na SIM Kaktus (tj. Tmobile) kde mám ještě z nedávných cest aktivní balíček 10GB za 350 Kč. A na stejném telefonu mi to přes fast.com v ČR u Kaktusu naměřilo jen 6,8Mbit druhý pokus 8,8Mbit a dost to skákalo. Až na třetí pokus jsem naměřil 31Mbit.
Takže možná je to jen moje domněnka, ale pozor na to, čím to měříš: Jetogo dává IP adresy z UK rozsahu. A pokud měříš nějakým cz speedmetrem, je možné, že to pak teče zahraniční linkou UK-CZ a úzké hrdlo je tam. Ale to je jen moje domněnka.
Větší rychlosti v budouvě na takto starém telefonu ani nečekám. Na druhou stranu mě by stačilo i těch 5-10Mbit, jelikož se jedná o počítaný tarif.
Já to uvažuju používat i v CZ normálně v telefonu jako druhou SIM jen na data. Na takové to WA, navigaci, RDP, pár mailů a sem tam nějaký web postačující. A chci to dát i dětem v rámci jednoho Jetogo účtu s možností až 4ks e-sim. Protože děti mají datově minimální spotřebu a nebaví mě platit a hlavně hlídat balíčky, kdy při jejich spotřebě třeba 1GB/rok v CZ asi nenajdu nic lepšího.
Jediné co může narazit, když by nějaká služba blokovala UK IP.