Levný mobilní internet všude na světě

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
jadu

Re: Levný mobilní internet všude na světě

Příspěvek od jadu »

tomplee píše: ↑stř 02. zář 2026 14:09:11 To by Odorik mohl také prodávat svoje datové eSIM. Podle podmínek https://connect-flex.telna.com/policy/tnc v podstatě jejich infrastrukturu může využit každý, stačí se zaregistrovat a předplácet expirující kredit min. 100 USD za půl roku, na to by se zákazníci snad našli.

Na Telně jede BNESIM i bcengi.

Bcengi má nově aplikaci pro iPhone i Android a vypadá dost dobře.

Naposledy upravil(a) jadu dne pát 11. zář 2026 9:57:39, celkem upraveno 1 x.

Tags:
MMMC

Příspěvek od MMMC »

jadu píše: ↑stř 02. zář 2026 18:33:28JetoGO má nově aplikaci pro iPhone i Android a vypadá dost dobře.
Mohl bych poprosit o bližší informace k té aplikaci? Na Google Play ani na webu jetogo.com nemůžu nic najít. Díky. 

jaara

Příspěvek od jaara »

Aplikaci nemají, ale toto funguje skvěle, viz 4. odkaz na https://jetogo.com/faq

Is there a Jetogo app?
Jetogo is a web app — no download needed. Visit jetogo.com from any browser, log in, and add it to your home screen for quick access.

Odorik je špica!
jadu

Příspěvek od jadu »

Chyba na mé straně, napsal jsem to obráceně. Bcengi má nově aplikaci, JetoGO je stále přes web.
konrad

Příspěvek od konrad »

t152 píše: ↑stř 02. zář 2026 9:13:36 Zkouším to jetogo, nákup přes odkaz a zprovoznění v telefonu během 5min bez problémů. Jen rychlostně mě to jede 5-10Mbit DL a kolem 1Mbit UL  v síti O2. Když jsem to ručně zkoušel přepnout na siť Vodafone,tak to jelo jen ve 2G síti a net vpodtatě nešel a taky se to dost dlouho do Vodafonu připojovalo. Na to O2 se to připojí hned i to ukazuje 5G,ale rychlost malá a ping 160ms a zkoušeno na více místech v Kroměříži.Mám to nachystané do Turecka,tak uvidím po cestě jak se to bude chovat tam.

Are there any speed limitations?
No throttling. You get full-speed access on the local network. Jetogo traffic is not deprioritized compared to local users.

vámi naměřené hodnoty jsou trochu mimo jejich deklaraci - jaká je zkušenost z cesty do Turecka?

t152

Příspěvek od t152 »

Do turecka jedu od 16.9 do 28.9,pak napíšu

jadu

Příspěvek od jadu »

A neuvažuje Odorik, že by si pár desítek e-sim adaptérů (co doporučuje - https://www.aliexpress.com/item/1005008383038934.html) pořídil a prodával je? Nevím o nikom na českém trhu, že by adaptér nabízel a všichni to musí řešit individuálním nákupem v zahraničí.

xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

jadu píše: ↑úte 22. zář 2026 8:37:29 A neuvažuje Odorik, že by si pár desítek e-sim adaptérů (co doporučuje - https://www.aliexpress.com/item/1005008383038934.html) pořídil a prodával je? Nevím o nikom na českém trhu, že by adaptér nabízel a všichni to musí řešit individuálním nákupem v zahraničí.

Moc se nám do něčeho takového nechce. Asi je jednodušší, když si to každý objedná v přímo na tom aliexpressu. To nové clo i DPH se nyní platí přímo Aliexpressu. Clo je USD $3.77 na balíček.   Což je méně, než kolik bychom platili my za poštovné. Česká pošta je totiž příšerně nespolehlivá, takže posílat to obyčejným dopisem je risk a doručení České poště trvá až 10 dní. Tedy může to být podobná doba jako z Číny.

Taky by tam byl možná problém, jak to správně proclít, a mohl by být problém, kdyby ty SIM nějak správně nefungovaly.

raduz

Příspěvek od raduz »

t152 píše: ↑stř 02. zář 2026 9:13:36 Zkouším to jetogo, nákup přes odkaz a zprovoznění v telefonu během 5min bez problémů. Jen rychlostně mě to jede 5-10Mbit DL a kolem 1Mbit UL  v síti O2. Když jsem to ručně zkoušel přepnout na siť Vodafone,tak to jelo jen ve 2G síti a net vpodtatě nešel a taky se to dost dlouho do Vodafonu připojovalo. Na to O2 se to připojí hned i to ukazuje 5G,ale rychlost malá a ping 160ms a zkoušeno na více místech v Kroměříži.Mám to nachystané do Turecka,tak uvidím po cestě jak se to bude chovat tam.

To mě zaujalo, tak jsem to Jetogo teď také odzkoušel :-) Mám to ve starém Gigasetu GS185 který používám jen jako navigaci a hotspot, takže ten umí max. 4G a připojilo se mi v CZ do sítě O2. Měřil jsem přes fast.com a naměřilo mi to hned DL 23Mbit.
Pak jsem schválně přepnul na SIM Kaktus (tj. Tmobile) kde mám ještě z nedávných cest aktivní balíček 10GB za 350 Kč. A na stejném telefonu mi to přes fast.com v ČR u Kaktusu naměřilo jen 6,8Mbit druhý pokus 8,8Mbit a dost to skákalo. Až na třetí pokus jsem naměřil 31Mbit.

Takže možná je to jen moje domněnka, ale pozor na to, čím to měříš: Jetogo dává IP adresy z UK rozsahu. A pokud měříš nějakým cz speedmetrem, je možné, že to pak teče zahraniční linkou UK-CZ a úzké hrdlo je tam. Ale to je jen moje domněnka.

Větší rychlosti v budouvě na takto starém telefonu ani nečekám. Na druhou stranu mě by stačilo i těch 5-10Mbit, jelikož se jedná o počítaný tarif.

Já to uvažuju používat i v CZ normálně v telefonu jako druhou SIM jen na data. Na takové to WA, navigaci, RDP, pár mailů a sem tam nějaký web postačující. A chci to dát i dětem v rámci jednoho Jetogo účtu s možností až 4ks e-sim. Protože děti mají datově minimální spotřebu a nebaví mě platit a hlavně hlídat balíčky, kdy při jejich spotřebě třeba 1GB/rok v CZ asi nenajdu nic lepšího.

Jediné co může narazit, když by nějaká služba blokovala UK IP.

raduz

Příspěvek od raduz »

xsouku04 píše: ↑úte 22. zář 2026 10:54:55
jadu píše: ↑úte 22. zář 2026 8:37:29 A neuvažuje Odorik, že by si pár desítek e-sim adaptérů (co doporučuje - https://www.aliexpress.com/item/1005008383038934.html) pořídil a prodával je? Nevím o nikom na českém trhu, že by adaptér nabízel a všichni to musí řešit individuálním nákupem v zahraničí.

Moc se nám do něčeho takového nechce. Asi je jednodušší, když si to každý objedná v přímo na tom aliexpressu. To nové clo i DPH se nyní platí přímo Aliexpressu. Clo je USD $3.77 na balíček.   Což je méně, než kolik bychom platili my za poštovné. Česká pošta je totiž příšerně nespolehlivá, takže posílat to obyčejným dopisem je risk a doručení České poště trvá až 10 dní. Tedy může to být podobná doba jako z Číny.

Taky by tam byl možná problém, jak to správně proclít, a mohl by být problém, kdyby ty SIM nějak správně nefungovaly.

Ano ano, třeba nové estk.me karty mají problémy při prvotní aktivaci s určitými čipsety telefonů, musel jsem řešit s jejich infolinkou a prý to už řeší s výrobcem čipů (někde bych dohledal podrobnosti). Proto je také prodávají jako early beta :-) Ale jinak si zatím na to estk.me nemůžu stěžovat, minimálně ta starší verze šlape hezky.

Nicméně mám takový pocit, že všechno stejně směřuje k esim a pomalu to bude standard u všech nově prodávaných telefonů. Takže pak už si esim rovnou každý nahraje do telefonu a odpadá opruz se cly apod. Přesto se mi hrozně líbí, že si takhle fyzický adaptér s několika esim profily jednoduše přehodím do jiného telefonu a nemusím se drbat s nějakými reaktivacemi esim.

Odpovědět