Dotaz na kompatibilitu
Dotaz na kompatibilitu
Hezký den, nemáte prosím někdo zkušenost s použitím telefonu WELL 3170IB IP se službou Odorik?
Je to bezproblémová a spolehlivá kombinace?
Díky
Díky
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotaz na kompatibilitu
rolfovo píše:Hezký den, nemáte prosím někdo zkušenost s použitím telefonu WELL 3170IB IP se službou Odorik?
Díky

http://www.joyce.cz/kategorie-0401-voip ... outer.html
Můj odhad je, že se to projeví hlavně na kvalitě zvuku. Signalizačně potíže nepředpokládám. Máte-li někdo zkušenost napište.
S telefonem nemám zkušenost ale pozor, vypadá to že se nejedná o přeprodávanou značku Yealink jako je většina nyní prodávaný Well VoIP telefonů, ale nějaký čínský noname. Předpokládám že cena bude odpovídat kvalitě. Osobně bych si asi cca stovku připlatil a šel bych do tohohle.
http://www.grandstream.com/index.php/pr ... es/gxp1400
Má to kvalitu HD a je to téměř stejný jako GXP 1450 ale nemá to podsvícenej display.
GXP 1450 mám tady vedle na stole a má výbornej zvuk a 2 linky.
Kvalita HD = kvalitní zvukové filtry.
OK, moc děkuju za info, ten vypadá dobře, nechám si tedy poradit a vezmu ten. Díky!
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Že má router je na stránce dovozce přímo v nadpise toho produktu. Dále už jen je že má dvakrát ethernet 10/100 Mbit.ender píše:Jen se zeptám - má to router stejně jako ten Well?
Promiňte mi znovu dotaz laika - zajímá mě, jestli TEN Grandstream má router. Nikde to totiž nevidím. Bude to fungovat na následujícím příkladu? - poskytovatel dává 1 IP adresu, tu použiji pro tento telefon a za něj pověsím PC s IP adresou, kterou mi už dá ten telefon. Děkuji za odpověď. Z návodu toho Grandstreamu jsem totiž pochopil, že funguje pouze jako switch.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že Grandstream nemá router. Jen switch. Model GXP280 také neměl router. Doporučuji mít však router zvlášť.ender píše:Promiňte mi znovu dotaz laika - zajímá mě, jestli TEN Grandstream má router. Nikde to totiž nevidím. Bude to fungovat na následujícím příkladu? - poskytovatel dává 1 IP adresu, tu použiji pro tento telefon a za něj pověsím PC s IP adresou, kterou mi už dá ten telefon. Děkuji za odpověď. Z návodu toho Grandstreamu jsem totiž pochopil, že funguje pouze jako switch.
Nenáročným uživatelům co nevyžadují rychlý internet a vědí co dělají by WELL 3170IB IP mohl vyhovovat.
Děkuji mnohokrát. V tom případě se ptám, jestli mi můžete doporučit IP telefon s routerem, který zvládne alespoň 2 SIP účty, má podsvícený velký displej (používá senior), telefonní seznam; a jeho název nezačíná slovem WELL? Hledám, ale nenacházím.
Pokud ISP nedá další IP adresu (což by klidně mohl, aspoň neveřejnou), tak bych to řešil externím routerem, který je na to stavěný a ne telefonem, který to může mít max. jako doplňkovou funkci, ale spíš to bude mizérie nonstop vytuhlá. Ono je lákavý mít všechno v jednom, ale mnohdy to nadělá víc škody než užitku...
Tento případ je trochu specifický - je to u babí, která vlastně potřebuje internet pouze pro ten telefon. PC využívají pouze návštěvy (vnoučata o víkendech). Čili vůbec nevadí, že telefon internet pro PC mírně "prasí".