Vypis volani

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
jirka

Re: Vypis volani

Příspěvek od jirka »

xsouku04 píše: Jo tohle bych navrhoval opravit až při samotném vypisování. Tedy v databázi to necháme jak to máme, ale během výpisu pro zákazníka bychom čísla mohly znormovat do vždy stejného tvaru aby byla všechna stejná. Nyní se můžeme zamyslet jestli by to mělo být ve tvaru +420 00420 a nebo jen v národním tvaru pokud to není hovor ze zahraničí ? ...
V podstatě jde o sjednocení, sám volám i mimo republiku a za sebe by se mi líbilo, kdyby ve výpisu byly místní hovory pouze v národním tvaru bylo by to asi nejpřehlednější (navíc po exportu do excelu nejsou třeba další úpravy), o to lépe by vynikly zahraniční hovory.
Z tvaru 00420737****** je při exportu celkem špatný chudák Excel - zobrazuje jej 4,20738E+11, je nutná úprava, po úpravě 420737******, což je už použitelné.
Nicméně všechny tři tvary jsou možné, pokud budou vždy stejné.
jirka

Příspěvek od jirka »

vypis hovoru - volba jen verejna cisla/i v siti nerozlisuje geograficka (asi ani nomadicka) cisla v siti Odoriku ale bere v uvahu jen vnitrni cisla Odoriku (s hvezdickou), ja vim ze i geograficka cisla Odoriku jsou "verejna", ale bylo by dobre mit moznost ve vypisu zobrazit "vse mimo sit Odoriku" a "jen v siti Odoriku" (bez ohledu na to zda je to vnitrni/geograficke/nomadicke cislo Odoriku)

Zde bych možná měl lépe vysvětlit že čísla 91011XXXX i všechny geografická čísla nebo osmistovky jsou čísla veřejná. Naproti tomu čísla v síti *XXXXXX nejsou tak úplně veřejná, protože dovolat se na ně nedá ze všech telefonů na světě. Spousty našich zákazníků hodně používá paralelní vyzvánění, kdy třeba jedno geografické číslo nechají zvonit na pěti různých linkách. To vytváří velmi nepřehledný výpis hovorů. Protože ke každému zvonění na geografické číslo je tam celá množina čísel v síti kam to všude zvonilo. Z toho důvodu jsou defaultně zobrazovány jen hovory jen na veřejná čísla.
Jediné tedy o čem uvažuji je nějak ukázat který hovor ke kterému patří včetně stromu přesměrování.
Tedy např. původně bylo voláno na 800515515 -> pak to zvonilo na *300116 a *300110 a 910110006 , 910110006 dále vyzvánělo ... No ale je snadné se do toho zamotat.
Tady zřejmě měl původní autor námětu na mysli že by se odfiltrovaly všechny hovory v rámci Odoriku, tedy že by zůstaly pouze hovory s nenulovou cenou. No je to složité, smyslem by mělo být výpisy co nejvíc zjednodušit s volbou podrobnějšího až detailního výpisu. V základu by měl být výpis co nejjednodušší s možností filtrování. Je to na diskuzi. Třeba se k něčemu dobereme.
jirka

Příspěvek od jirka »

jirka píše:
xsouku04 píše: Jo tohle bych navrhoval opravit až při samotném vypisování. Tedy v databázi to necháme jak to máme, ale během výpisu pro zákazníka bychom čísla mohly znormovat do vždy stejného tvaru aby byla všechna stejná. Nyní se můžeme zamyslet jestli by to mělo být ve tvaru +420 00420 a nebo jen v národním tvaru pokud to není hovor ze zahraničí ? ...
V podstatě jde o sjednocení, sám volám i mimo republiku a za sebe by se mi líbilo, kdyby ve výpisu byly místní hovory pouze v národním tvaru bylo by to asi nejpřehlednější (navíc po exportu do excelu nejsou třeba další úpravy), o to lépe by vynikly zahraniční hovory.
Z tvaru 00420737****** je při exportu celkem špatný chudák Excel - zobrazuje jej 4,20738E+11, je nutná úprava, po úpravě 420737******, což je už použitelné.
Nicméně všechny tři tvary jsou možné, pokud budou vždy stejné.
Tak už máme ve výpisu hovorů místní hovory pouze v národním tvaru, přehledně "vyskakují" mezinárodní hovory. Myslím, že je to přehlednější. Díky moc.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Tak ja zde zopakuji muj pozadavek na upravu vypisu hovoru
z meho vlakna "Náměty a připomínky"
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=605

Vyber tech nejpodstatnejsich (pro vypisy hovoru):
vypis hovoru - pridat novou volbu typu checkbox "Jen (hovory) s nenulovou cenou"
vypis hovoru - vim ze je k dispozici i statistika hovoru, presto by se mi primo ve vypisu hovoru libil jednoduchy celkovy soucet provolanych minut/penez (uzitecne zejmena pri zobrazeni za mesic)
vypis hovoru - u sloupcu odkud/kam, pokud je dane cislo v rychlych kontaktech, tak zobrazit jmeno kontaktu napriklad ve forme tooltip
vypis hovoru - volba jen verejna cisla/i v siti nerozlisuje geograficka (asi ani nomadicka) cisla v siti Odoriku ale bere v uvahu jen vnitrni cisla Odoriku (s hvezdickou),
ja vim ze i geograficka cisla Odoriku jsou "verejna", ale bylo by dobre mit moznost ve vypisu zobrazit "vse mimo sit Odoriku" a "jen v siti Odoriku"
(bez ohledu na to zda je to vnitrni/geograficke/nomadicke cislo Odoriku)

V tom mem vlakne jsem uz davno popisoval mnohem vic nametu i chyb, z nichz mnohe se tykaly i vypisu hovoru.
Bohuzel nic z toho se neopravilo/nevylepsilo ani po mnoha mesicich (od dubna).
Z toho jsem docela zklaman :-(
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Zedna píše:Tak ja zde zopakuji muj pozadavek na upravu vypisu hovoru
z meho vlakna "Náměty a připomínky"
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=605

Vyber tech nejpodstatnejsich (pro vypisy hovoru):
vypis hovoru - pridat novou volbu typu checkbox "Jen (hovory) s nenulovou cenou"
Tohle by jsme mohli jen aby to nebylo pro začátečníka příliš přesložitělé.
vypis hovoru - vim ze je k dispozici i statistika hovoru, presto by se mi primo ve vypisu hovoru libil jednoduchy celkovy soucet provolanych minut/penez (uzitecne zejmena pri zobrazeni za mesic)
Pokud chci statistiku, jako celkokvé údaje za určité období zvolím statistiku. Pokud mne zajímají jednotlivé hovory, tak zase nevidím statistiku. Nepřijde mi příliš rozumné to všechno dávat dohromady.
vypis hovoru - u sloupcu odkud/kam, pokud je dane cislo v rychlych kontaktech, tak zobrazit jmeno kontaktu napriklad ve forme tooltip
Pro sloupeček odkud to už funguje u podrobného výpisu, ale jen pro příchozí hovory. Odchozí hovory bychom mohli udělat také. Je tam ale jedna potencionálně nepříjemná věc. Pokud si někoho napíšete jméno třeba "blbec" a pošlete hovor na uri, mohlo by to ze sip hlaviček vyčíst jak jste si ho nazvali.

vypis hovoru - volba jen verejna cisla/i v siti nerozlisuje geograficka (asi ani nomadicka) cisla v siti Odoriku ale bere v uvahu jen vnitrni cisla Odoriku (s hvezdickou),
ja vim ze i geograficka cisla Odoriku jsou "verejna", ale bylo by dobre mit moznost ve vypisu zobrazit "vse mimo sit Odoriku" a "jen v siti Odoriku"
Tady moc nechápu proč to potřebujete takto rozlišovat? Pokud budete mít filtr, hovory zdarma a placené v podstatě až na volání nějakých osmistovek to bude také tak rozdělené.
To bychom u každého hovoru museli uchovávat nějaký příznak jestli je to v síti nebo nikoli. Podle prefixů to totiž nelze jednoznačně poznat, protože jsou zde přenesená čísla. A co takové hovory na SIP uri skype a pod. Ty jsou zdarma ale nejsou v síti ...

V tom mem vlakne jsem uz davno popisoval mnohem vic nametu i chyb, z nichz mnohe se tykaly i vypisu hovoru.
Je těžké se zavděčit všem. Ne se vším co píšete souhlasím, že by byla změna k lepšímu protože jako hodnotu považuji i jednoduchost a přehlednost. Zajímá mne tedy proč zrovna to nebo ono chcete a jestli by nebyla nějaká jiné možnost jak vyhovět.
jirka

Příspěvek od jirka »

Zedna píše: V tom mem vlakne jsem uz davno popisoval mnohem vic nametu i chyb, z nichz mnohe se tykaly i vypisu hovoru.
No trocha úcty k práci Odorika by neškodila. Tvrdit, že se nic neopravilo, je dost tvrdé. Minimálně jsou opraveny exporty výpisů hovorů do excelu a hlavně chybné počítání ve statistikách hovorů. A to si myslím, že výpisy hovorů nebyly dosud prioritou práce Odoríka. Některé Vaše náměty jsem již citoval výše a je tam podáno vysvětlení od Odorika.
Zedna píše: vypis hovoru - vim ze je k dispozici i statistika hovoru, presto by se mi primo ve vypisu hovoru libil jednoduchy celkovy soucet provolanych minut/penez (uzitecne zejmena pri zobrazeni za mesic)
Toto je vyřešeno velmi elegantně - stačí ve výpisu hovorů nastavit výpis dle požadovaného období a přepnout se do statistiky a máte všechny údaje pro dané období k dispozici - je to jedno kliknutí. Takže by to bylo kontraproduktivní dublovat informace a zabírat místo ve výpisech hovorů.
Zedna píše: vypis hovoru - pridat novou volbu typu checkbox "Jen (hovory) s nenulovou cenou"
Toto by se vážně hodilo, možná by to částečně vyřešilo i následující požadavek:
Zedna píše: vypis hovoru - volba jen verejna cisla/i v siti nerozlisuje geograficka (asi ani nomadicka) cisla v siti Odoriku ale bere v uvahu jen vnitrni cisla Odoriku (s hvezdickou),
Další věc která by přispěla k většímu přehledu výpisu hovorů byla řešena zde http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f= ... 5557#p5557
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Jasně, bylo by dobré pro zpětné volání, volání ze skypu a z budky ukazovat který hovor ke kterému patří.
U příchozích hovorů by zase mohlo být vidět co kam bylo směrováno. Zabývali jsme se tím nyní spolu s API, ale ne všechny situace dovedeme z výpisů hovorů zobrazit, takže by to chtělo větší změny a to nejde hned.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

xsouku04 píše:
Zedna píše: vypis hovoru - pridat novou volbu typu checkbox "Jen (hovory) s nenulovou cenou"
Tohle by jsme mohli jen aby to nebylo pro začátečníka příliš přesložitělé.
Ta volba "Jen (hovory) s nenulovou cenou" nebo "Skryt hovory s nulovou cenou" je take ve vypisu u 802.CZ,
ktery je ukazkove jednoduchy a prehledny.
Toto (nemoznost odfiltrovat hovory s nulovou cenou) je prave to co mi opravdu MOC chybi,
protoze mne vetsinou nezajimaji hovory zdarma (kterych muze byt hodne), ale hlavne ty placene.
Idealni by samozrejme byla moznost zobrazit hovory: Placene/Zdarma/Vsechny
xsouku04 píše:
Zedna píše: vypis hovoru - vim ze je k dispozici i statistika hovoru, presto by se mi primo ve vypisu hovoru libil jednoduchy celkovy soucet provolanych minut/penez (uzitecne zejmena pri zobrazeni za mesic)
Pokud chci statistiku, jako celkokvé údaje za určité období zvolím statistiku. Pokud mne zajímají jednotlivé hovory, tak zase nevidím statistiku. Nepřijde mi příliš rozumné to všechno dávat dohromady.
To je pravda, u tohoto tipu jsem se take inspiroval vypisem u 802.CZ, kde se mi to moc libilo, vypisy po jednotlivych mesicich a rovnou i se zobrazenou celkovou sumou casu a provolanych penez bez nejakeho dalsiho klikani. Ale uznavam, ze toto lze tou statistikou opravdu dosahnout relativne jednoduse (byt oddelene).
xsouku04 píše:
Zedna píše: vypis hovoru - volba jen verejna cisla/i v siti nerozlisuje geograficka (asi ani nomadicka) cisla v siti Odoriku ale bere v uvahu jen vnitrni cisla Odoriku (s hvezdickou),
Tady moc nechápu proč to potřebujete takto rozlišovat? Pokud budete mít filtr, hovory zdarma a placené v podstatě až na volání nějakých osmistovek to bude také tak rozdělené.
Mate pravdu, ze tou moznosti odfiltrovani hovoru s nulovou cenou, kterou doufam pridate, by se to vyresilo a to beze zbytku v tom pripade, ze by byla moznost zobrazit hovory: Placene/Zdarma/Vsechny
xsouku04 píše: Je těžké se zavděčit všem. Ne se vším co píšete souhlasím, že by byla změna k lepšímu protože jako hodnotu považuji i jednoduchost a přehlednost. Zajímá mne tedy proč zrovna to nebo ono chcete a jestli by nebyla nějaká jiné možnost jak vyhovět.
Tomu rozumim, ale z mych pripominek dosud nebylo opraveno/zmeneno vubec NIC (ani jedna), prestoze jste se uz drive (pred pul rokem) vyjadril, ze nektere jsou rozumne a souhlasite.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

vypis hovoru - tisk a export tabulky nerespektuje nastaveni filtru vypisu (mam zobrazeny vypis kde obdobi=vsechny, presto tisk/export je jen ze dneska)
vypis hovoru - pridat export do CSV (stejne jako je to u rychlych kontaktu)
srsen

Příspěvek od srsen »

Zedna píše:vypis hovoru - tisk a export tabulky nerespektuje nastaveni filtru vypisu (mam zobrazeny vypis kde obdobi=vsechny, presto tisk/export je jen ze dneska)
vypis hovoru - pridat export do CSV (stejne jako je to u rychlych kontaktu)
Teď sem to skoušel a v pohodě to jede. To csv neni potřeba dáse označit to co vypadne z (Export tabulky do MS Excel nebo OO Calc) okopírovat a pak vloit do CALC.
Odpovědět